Beyaz deri koltuktan tükenmez kalem lekelerini cikarmak

ssercecik

Basarmaliyimmmmmmmmmmmmmm
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
2.257
24
88
Almanya
Merhaba bayanlar,

misafirimizin cocugu beyaz deri koltugumuzun oturma kismini tükenmez kalem ile cizmis.
Gec farkettik, sildik cikmadi.
Deri temizleme ilaci kullandik yine cikmadi.
Limon dediler yine cikmadi.
Oje cikartici kullandik yine cikmadi.

Herkesin dedigini denedik sadece beyazin rengi daha acik bir beyaz oldu ama kalem lekesi cikmadi.

Önerebileceginiz deriye zarar vermeyen bir yöntem var mi?

Bu arada koltuk gercek deri degil.

Yardim ederseniz cok tesekür ederim.

Son düzenleme:
öncelikle selam sana bir tavsiye vereyim eger olmazsa cıkmazsa boşuna deneme hiç bir şey çıkarmaz deri suni deriyse cıkmaz ama dene bir iki üç damla yagla zeytin yagıyla sil derim

zarar verir mi bilmem ama cifle çıkar. benim de krem deri yerlerinde lekeler vardı cifledim çıktı

Tesekkür ederim cevaplariniz icin.
Hepsini görünmeyen bir yerde deneyecegim.
Zeytin yagi biraz tuhaf geldi, hicbir carem kalmazsa onu da denerim.

merhaba ben beyaz deri koltugumu kızım boyadıgında kolonya döküyorum içindeki alkol onu cıkarıyor.istersen bunu deneyebilirisn.

inanmıyorum tamda ihtiyacım olan şey
oğlum deri mutfak sandalelerimizi biz görmeden tükenmez kalmle halledivermiş
ne uyguladıysam çıkmadı
hepsini hemen deniycem

ılık süte limon suyu koydum, denedim, bulaşık detarjanı denedim, sıvı arap sabunu denedim, çamaşır suyu denedim hatta şimdi kolonya ile denedim hiç biri kar etmedi, ya bizim misafir çocuk derininde derisine kadar çizmiş ya da ben bu işten anlamıyorum:)

başka önerisi olan yok mu hepsine açığım çünkü

hanımlar size taviyem hiç canınızı sıkmayın ve kendi haline bırakın.bir süre sonra kendiliğinden uçuyor.en azından benimkiler öyle oldu.oğlum 3 yaşında krem rengi suni deri koltuklarımı çizdi.yukarıda saydığınız tüm ürünleri denedim hiç biri kar etmedi.en son pes ettim.bir süre sonra baktım kendiliğinden uçmuş gitmiş.

HALI YIKAMASI yapan bazı firmalar koltuk yıkaması hizmetide veriyorlar. fabrikasyon içinde kimyasal olan ürünlerle hoopp diye basitçe halledebiliyolarlar bu işlemleri canım...

Saç spreyi çıkarıyor diye duydum ben de kolonya lekelerini saç spreyi sıkıp silerek çıkardım

Benimde koltuklarım deri aspirin ve loc karışımıyla siliyorum resmen renklerinin açıldığını görüyorum

Geçen gün kızım yeni aldığım beyaz t-shirt ünü tükenmez kalemle çizmiş. Yanıma geldiğimde tırnaklarımdaki ojeyi çıkartıyordum. Nerden aklıma geldiyse birden temiz pamuğa aseton döktüm ve lekeleri sildim. Anında kayboldular. Penyede aseton işe yaradı. Koltuklarda da yarayabilir.

bilgi icin tsk ederim kaptancim, burada aseton yasak ama asetonsuz oje cikartici ile denedim ne yazik ki cikmadi kalem lekeleri, fakat jeans lekesi olusmustu onu cikardi

bilgi icin tsk ederim kaptancim, burada aseton yasak ama asetonsuz oje cikartici ile denedim ne yazik ki cikmadi kalem lekeleri, fakat jeans lekesi olusmustu onu cikardi
Bizdekinde alkol felan var sanırım içinde tam bilmiyorum koltukta denemedim ama sanırım kumaştaki kalem lekelerini çıkartıyor. Bir ara deride de deneyeyim.

Benimde görümcemin kızı beyaz deri koltuklarıma tükenmez kalemle şaheser yapmıştı :) Bulasık deterjanı kolonya aseton herseyı denedık o an hıc bısey cıkarmadı. Tiner dökmeyi bile düşünmüştük :):) Daha sonra internetten araştırma yaptım arap sabununun cıkardığını okumuştum. Zaten sık sık silerim çünkü çabuk kirleniyorlar el izi falan oluyor. 1 yada 2 kere sildim arap sabunuyla. Çok fazla ıslak bezle durulamadımda hemen bi üstünden geçtim biraz deride kalsın diye. Sonra bi baktım kendiliğinden geçmiş nasıl oldugunu hıc farketmedim bile. Çok bi zamanda almıyo zaten hıc dert etmeyin arap sabunu her derde deva :):)

Tükenmez kalem lekesini direkt limon kolonyası ile çıkarıyorum. Evdeki kolonyam Selin limon kolonyası idi. nerede tükenmez kalem lekesi olsa hemen onu döküyorum üstüne beyaz peçeteyle tampon yaparak leke çıkıncaya kadar kolonya ve tamponlayarak lekeyi çıkarıyorum. Belki beyaz alkol de işe yarayabilir.Geçmiş olsun.

merhaba
benimde beyaz deri koltuklarım vardı kızım eline kalemi alıp resim çizmiş bi güzel..heryerine sormadıgım biyer kalmadı gercek deri yada sahte deri hiçbirşey derideki kalem lekesini çıkarmıyor hemen leke içine işliyor....sonuç olarak 2 senelik kltuklarımı atmak zorunda kaldık deriye tövbe ettim (çünkü diş çıkarma döneminde kızım ısırdı ve koltuklarımı yırttı(
yeni alıcaklara v ecocugu olanlara hiç önermiyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…