• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz deri koltuktan tükenmez kalem lekelerini cikarmak

canım benımde koltuk kenarları beyaz deri oğlum sürekli çizer :43: bende üzerini bol çamaşır suyula siler yarım saat kadar bekletirim. hemen pırıl pırıl olur... oje değmişti aseton denedim orayı aşındırdı aseton kullanmamanı tavsiye ederim :52:

Merhaba bayanlar,

misafirimizin cocugu beyaz deri koltugumuzun oturma kismini tükenmez kalem ile cizmis.
Gec farkettik, sildik cikmadi.
Deri temizleme ilaci kullandik yine cikmadi.
Limon dediler yine cikmadi.
Oje cikartici kullandik yine cikmadi.

Herkesin dedigini denedik sadece beyazin rengi daha acik bir beyaz oldu ama kalem lekesi cikmadi.

Önerebileceginiz deriye zarar vermeyen bir yöntem var mi?

Bu arada koltuk gercek deri degil.

Yardim ederseniz cok tesekür ederim.
benimde salon takımmm beyaz derili sandalye ve derisi tabiki tüm mobilyacılarınki gibi suni deri... ve birisinin sıcaklarda oturması ile elbisesinden boya geçmiş giibiydi 3 yıl önceden beri aynı yer daha sonra üst tarafı hafif tükenmez kalemdee olmuş artık kim yaptıysa bilemeyecem 1adet sandalyem (şimdilik) berbat haldee ne etttiysem çıkarmadı....
cif ariel leke çıkarıcı
çamaşır suyu
loc
çağlarnetwork temizleyicileri
limon
kolanya
piril deterjan
deri temizleyicisi
karbonatlı limonnn
sirkeli karbonattt
sodamatik
şampuanla file ile silmekkk
ne ler ettimmm se çıkmadıııı 3 yıldırrr aynı lekemle yaşıyorummmm sandalyeleri yeniden kaplamaya veresim var ama para para paraa zamann gerek :20:

tesadüfen bir bayanın bloğunda okumuştum kızının tükenmez kalemle boyadığı plastik bebeğin yüzündeki tükenmez kalem lekesini yine kızının pişik kremiyle çıkardığını yazmıştı. ben denemedim doğrumu değilmi bilmiyorum. isterseniz bir deneyin doğruysa burayada yazın lütfen ki bizde bilelim doğruluğunu...

Kalem lekeleri deri ve sahte deriden kendiliginden kaybolma ozelligine sahip. Hic silip koltugu yipraya gerek yok kisa sure sonra kendi kaybolur zaten.

çok basit eski donemde kullanılan bır yontem var eskıden nınelerımız salça çıkardıgında naylon kabını güneşe kıyarlarmıs oyle salca lekesını gecırırlermıs bır arkadasımında sandalyesı oyle oldu soyledım 2 gun guneste beklet dıe duZeldı yoksa o da atıcaktı fakat benım ev gunes gormedıgı ıcın koltuklarımda ıse yaramıyor :/ fakat gunes curan bı evınız varsa sabah gunese karsı koyun 2 gun beklesın ;)

Buradaki uru. Kesin sonuc alirsin arkadasim satiyor benim koltuklarim da ayni sekilde tukenmez kalem lekeleri vardi hic bir sey cikarmiyor aksine yipratirsin bu urun butun lekelere bire

hani 5 para etmez diye ürün sınıflandırılır ya işte o ürün bu ürün

Benim bildigim ise Sac kopugu alman kkanalinda gostermisti

bi beze Sac kopugu sikip deneyebilirsin.ama Sonradan duru suyla silip kurulamayi unutma yoksa yapis yapis oluyo :)

Back
X