Gebeliğe Hazırlık Beta

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kitapsever044

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2022
11
7
34
Merhabalar arkadaşlar. 28 günde bir regl oluyorum. Bu ay 9 mayısta adet görmem gerekiyordu. 17 mayısta beta hcg degerim 24.76 cikti. 19 mayista tekrar test verdim 32.48 cikti. Daha once de sekiz ay kadar önce yani 9 10 gunluk gecikmem sonrasinda betama baktirmistim 80 kusur cikmisti beta ve doktor degerlerimin dusuk oldugunu cok umutlanmamam gerektigini soylemisti. Nitekim 7. Hafta kurtaj oldum. Bebek icimde ölmüş. Degerlerim bu kez yine boyle dusuk cikinca cok korktum yine aynisi mi olacak dedim acikcasi ve hemen 20 mayista doktora gittim. Doktor bisey demek icin erken bazen adet donemleri de boyle beta yukselebiliyor 3-4 gun sonra tekrar test ver dedi. O arada folik asit de icmemi soyledi. Ve bir hamileye soylenen klasik onerilerde bulundu. Saglikli beslen. Meyve sebzeyi sirkeli suyla yika hasta insanlara yaklasma vs vs. Agrim sizim lekelenmeme hic birseyim yoktu o siralar. Ama Dun cok ciddi bir sekilde bel ve karin agirisi cektin tum gun. bugun de kanamam oldu. Betama da baktirmadim, daha yarin baktiracaktim. Dusuk mudur bu? Yoksa adet midir? Adetliyken beta baktirsam ve eger yuksek cikarsa 32.48 den bir gebelik ve sonucunun dusuk oldugunun mu isareti acaba? Doktora tekrar gitmeli miyim? Tecrubeli arkadaslarim yazarlarsa cok sevinirim. Agrim hala var. Ama oyle soylendigu gibi henuz bir parca vs dusmesi yok bende.

Son düzenleme:
Emin değilim düşük mü diye endişleniyorum. Acikcasi yeni evliyim ve bu islerde gercekten tecrubesizim. Ve bu halle de hemen kurtaj gibi kotu bir tecrube edindim. Suan regl gibi kanamam var.
Peki adet gununde duzensiz oyle degilmi bundan once test yaptinmi peki
O halde yapman gereken ya acile gidip kan vermek emin olmak icin

Anladim cok tesekkur ederim. Eger betam yuksek cikarsa yine doktora da goruneyim o zaman. Umarim dusuk kimyasal gebelik vs degildie. Adetlerim duzenliydi normalde. Kurtajdan sonra vajinit oldum 2 3 ay onun sorununu cektim. Sonra duzene girdi 28 gunde bir regl olmaya basladim. Gecikince de iste beta baktirdim hemen. Ne bileyim annem kadin olmak kolay degil kizim derdi. Evlendim cilesini hemen cektim anladim sanirim. Hic kadin hastaliklarindan sorun yasamadim bekarken. Simdi acikcasi urkuyorum. Cok tesekkur ederim ilginize. İnsallah dusuk degildir. Bu uzucu olur. Regl olmus olayim.

17 mayis ve 19 mayista test verdim ilk gun 24 kusur diger gun 32 kusur cikti. Mesepa vajinit oldugum donem yine adetime yakin bir donemde kan testi yaptirmistim tesadufen e nabizdan baktim o zaman beta hcg 0.10 cikmis. 5 uzeri cikmasi hamilelik mi acaba dedirtti. Ben de ne oldugunu anlamadim

Ya kusura bakma anlamamisim orayi beta baktirdin kac cikti
Ilkte 38 cikmisti demi bu sefer degil ?
Eger betan 5ten fazla ciktiysa hamilesin demektir Evet ama iki gun sonra tekrar kan vermelisin ki artisa gore konusmak daha kolay olurdu
Adetin geciktiyse ve kanaman olduysa kesinlikle bir kan ver sonucta yerlesme kanamasida olabilir adet gozuyle bakma Birde kanaman cokmu rengi kirmizimi bunlar da onemli
Daha devam ederse acile gitmen iyi olurdu senin icin
Ilk zamanlar da anlamamak normal sonra hepimiz jinekolok kesildik bebek olacak diye sen sakin ol insallah hayirlisiyla olur
Dusuk cok cok zor yasadim insallah tekrar yasamazsin ama adet olup olmadigini anlaman da gerek bu surecte

Evet bes uzeri cikmasi hamilelik
Ama iste iki gun sonra artmasi cok cok onemli
24 ciktiktan bir gun sonra 32 ciktiysa buna normal diyebilirim ama iki gun sonra 32 ciktiysa maalesef artis iyi degil

Estagfurullah. Az onceki mesajimda beta degerlerimi yazdim. Sordugun icin. Dun birden karnim ve belim agrimaya basladi tum gun. Ama normaldr cok adet sancisi ceken biri degilim hani. Cok ciddi soguk almissam nadiren yasarim bu durumu. Ama dun tum gun agrim vardi. Bugun de sanki bir sey icimden bosalir gibi oldu cok afedersin bir anda. Once cok ozur dileyerek soyluyorum pembemsi putur putur seyler geldi cok ozur dilerim sonra normal adet kanamasi gibi kanamam oldu. Yani suan 3. Pedi kullaniyorum. Ama hala karin agrim vs var iste. Dedigim gibi dusuk tarzi bir parca vs yok ama iste. Anlamadigim regl ise bu neden beta 24 ve 2 gun sonra 32 cikti. Doktor sali gunu tekrar gel demisti test vermeye. Daha yarin gidicektim iste test vermeye. Eger hamileysem de gitti bence bu kanamayla o cocuk kalmis olamaz. Zaten 8 9 gunluk gecikme icin o beta cok dusuk degil mi

Cok cok tesekkur ederim ayrica cvp verdiniz.. En azindan icimi dokebildim. Allah razi olsun

Yaa uzuldum kuzum simdi anladim
Daha cok erken oldugu icin dusuk tarzi bir parca olamazdi zaten ama
Seninki buyuk ihtimal kimyasal gebelikti
Maalesef betan hic iyi yukselmemis
Insallah hayirlisiyla saglikla hamile kalirsin

Kimyasala dönmüs kuzum tarihlere bakilirsa gec dollenme olmus yumurta veya sperm kalitesi dusmus oluyo genelde oda saglıksıza dondugu icin vucut atiyor hayırlısı olsun bir daha ki ay olur insallah 2 kimyasal bir kurtajim var kimyasalin iyi yonu kurtaja kalmamak malesef bir kac hafta gecince daha kotu hissediyor insan

Rica ederim ne demek Biliyorum cok cok zor insallah saglikli bir sekilde hamile kalip kucagina alirsin ama doktorunla konus ikinci kez olduysa
Degerlerinizr baktirmakta fayda var rabbim en hayirlisini versin
Kesinlikle haklisin. En azindan dusuk olma durumunu netlestirmem lazim. Herhalde doktor bunu anlayabilir. Eger oyle bir durumsa ikinci kez olmus oluyor ve sebebini bulmak gerekiyor. İnsallah hayirlisiyla bize de nasip olur cok cok tesekkur ediyorum yurekten. O kadar iyi geldi ki tecrubeli birinden fikir almak. Musmutlu bir hayat diliyorum sana da. Kocaman sevgiler.

Degerlerim dusuk cikinca kurtaj mi olacagik tekrar diye 2 gun agladim inan. O kadat korktum uzuldum ki. Belki de Rabbim merhamet etti. Kendiliginden gitti gercekten. Ya da sadece hormonlarim yuksek beta boyle yukselebiliyor adet donemlerinde dedi doktor. Kese olusmadigi icin bir sey diyemedi muhtemelen. İnsallah cocuk sahibi olma konusunda Rabbim imtihan etmez bizi. Daha yeni evli oldugum.icin hemen aa cocugum olmuyor diye dusunmek istemiyorum acikcasi. Rabbim hayirlisiyla nasip etsin herkese

Amin canım 2 senedir ugrasiyorum bende pko yuzunden umarim en kisa zamanda hayirlisi ile kavusuruz minik ellerle

Ya ne demek ne zaman istersen ♥Yaz sor cevaplarim
Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim
Simdi oldugu icin uzgunsun biliyorum ama rabbim kimseye dusuk yasatmasin buyudukce daha zor
Daha yeni evliymissin hicte olmuyor diye dusunme bak senin oluyor buda bir hamilelik sadece vakti gelmemis
degerlerine baktirirsan icin rahat eder
Rabbim kerim insallah son olur yasadiklarin hayirlisiyla en kisa zaman da hamile kalirsin
Hepimiz boyle boyle tecrube kazandik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…