• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık beta yardım lütfennn

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

hmsrf

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2020
178
175
18
28
Merhaba :)
En son Eylül 5'de regl oldum kısa süreli ve çok az kanamalı şekilde.Takvime göre yumurtlamam 19u gösteriyor.
Ben şüphelendiğimden dolay 29/9 da idrar testi yaptım silik çizgi görünce kan testi verdim ve sonuç 9.6 çıktı. 48 saat sonra yani bugün testi tekrarlattım sonuç 60.
Aradaki artış gayet iyi görünüyor ama çok erken farkettim sanırım biraz ona üzülüyorum sizce durumum nasıl :/ normal regla 2 gün kaldı ara ara regl olacakmışım gibi ağrı-batma hissediyorum 2 gün sonra regl olursam diye üzülüyorum :( Testleri hep özelde verdim bi doktorla görüşmedim bugün sonucu aldıktan sonra da hemen folik asit kullanmaya başladım.Doktora muayene için ne zaman gitmem gerek ne yapıcam nasıl adım atıcam bilmiyorum yardım edin lütfen

Ben adetimden 2 gün sonra idrar testi yaptım pozitif çıkınca koşa koşa hastaneye gittim :) sonucu öğrendiğimde 4+3 gebeydim.Zaten gideceğim dr um yakınımdı kendisine sorunca haftaya gel keseyi görelim dedi 5 haftalıkken keseyi sonraki hafta da kalp atışını gördük..yani aceleci olunca fena oluyor :) bana o haftalar nasıl geçti önce keseyi görecem mi diye sonra kalp atışı için geceleri uyuyamadım :) ağrılar çok normal ben 9 haftalığım şuan hala sancım çok dr gayet normal diyor..sağlıkla kucağımıza alalım inşş :)

Hayırlı olsun. Dr bir an önce randevu alın. Gebelik öncesi kontrolleri yaptırmamışsınız.

Ben adetimden 2 gün sonra idrar testi yaptım pozitif çıkınca koşa koşa hastaneye gittim :) sonucu öğrendiğimde 4+3 gebeydim.Zaten gideceğim dr um yakınımdı kendisine sorunca haftaya gel keseyi görelim dedi 5 haftalıkken keseyi sonraki hafta da kalp atışını gördük..yani aceleci olunca fena oluyor :) bana o haftalar nasıl geçti önce keseyi görecem mi diye sonra kalp atışı için geceleri uyuyamadım :) ağrılar çok normal ben 9 haftalığım şuan hala sancım çok dr gayet normal diyor..sağlıkla kucağımıza alalım inşş :)
Yaaa inşallahh 🙏🏻 Regl olucam diye korkuyorum ahhh çok erken farkettim çok 🙈

Daha çok yeni, şimdiki aklım olsa 7. Haftadan önce gitmezdim. Ben de öğrendiğimde 4,5 haftalık falanmış. Keseyi görene kadar sürekli gitmek zorunda kaldım, hiç hoş değil. :KK12: Sağlık ocağında düzenli kan verin, birçok tahlil orda da yapılıyor zaten. Belli bir değere ulaşınca hastaneye gidip ultrasonda baktırın derler zaten. Hayırlı olsun.:KK51:

Daha çok yeni, şimdiki aklım olsa 7. Haftadan önce gitmezdim. Ben de öğrendiğimde 4,5 haftalık falanmış. Keseyi görene kadar sürekli gitmek zorunda kaldım, hiç hoş değil. :KK12: Sağlık ocağında düzenli kan verin, birçok tahlil orda da yapılıyor zaten. Belli bir değere ulaşınca hastaneye gidip ultrasonda baktırın derler zaten. Hayırlı olsun.:KK51:
yaa demi bende çok pişmanım hemen öğrendiğime aslında sağlık ocağında eşimin halası çalışıyor yani her tahlili yaptırabilirim ama arkadaş doktora git deyince özelden randevu almıştım napsam sağlık ocağına mı gitsem.Benimki herhalde 2 haftalık falan :))

Aslında biraz beslenme vb şeylerle ilgili de aklımda çok soru var mesela sigara içiyorum şahsen şimdilik yaa bırakayım olmadım çünkü çok yeni hissedemedim ya da o psikolojiye giremedim :( çok kahve içerim 3-4 gündür azaltmaya başladım ki benim de çok kahve dediğim kupayla günde 6-7 tane türk kahvesi + 2-3 kupa nescafe

Aslında biraz beslenme vb şeylerle ilgili de aklımda çok soru var mesela sigara içiyorum şahsen şimdilik yaa bırakayım olmadım çünkü çok yeni hissedemedim ya da o psikolojiye giremedim :KK43: çok kahve içerim 3-4 gündür azaltmaya başladım ki benim de çok kahve dediğim kupayla günde 6-7 tane türk kahvesi + 2-3 kupa nescafe
Kahve içmemeye çalışın, kafein sakıncalı gebelikte. Sigarayı zaten bırakmalısınız. Zor ama bebeğiniz için mecbursunuz. :KK51:

Kahve içmemeye çalışın, kafein sakıncalı gebelikte. Sigarayı zaten bırakmalısınız. Zor ama bebeğiniz için mecbursunuz. :KK51:
yaa inşallah bırakırım ablam içmişti hamileliğinde çok şükür yeğenim çok sağlıklı ama genede çok kızmıştım günahına giriyosun içme diye inşallah bırakırım :(

Merhaba :)
En son Eylül 5'de regl oldum kısa süreli ve çok az kanamalı şekilde.Takvime göre yumurtlamam 19u gösteriyor.
Ben şüphelendiğimden dolay 29/9 da idrar testi yaptım silik çizgi görünce kan testi verdim ve sonuç 9.6 çıktı. 48 saat sonra yani bugün testi tekrarlattım sonuç 60.
Aradaki artış gayet iyi görünüyor ama çok erken farkettim sanırım biraz ona üzülüyorum sizce durumum nasıl :/ normal regla 2 gün kaldı ara ara regl olacakmışım gibi ağrı-batma hissediyorum 2 gün sonra regl olursam diye üzülüyorum :KK43: Testleri hep özelde verdim bi doktorla görüşmedim bugün sonucu aldıktan sonra da hemen folik asit kullanmaya başladım.Doktora muayene için ne zaman gitmem gerek ne yapıcam nasıl adım atıcam bilmiyorum yardım edin lütfen
Erken öğrenince beklemek zor ciddn ben de keseyi gördüm bebegi beklicez 🙏🧿 hesapla sata göre 5 haftalikken kan değerine bakip dr git seni yönlendirir sonrası için

Aslında biraz beslenme vb şeylerle ilgili de aklımda çok soru var mesela sigara içiyorum şahsen şimdilik yaa bırakayım olmadım çünkü çok yeni hissedemedim ya da o psikolojiye giremedim :KK43: çok kahve içerim 3-4 gündür azaltmaya başladım ki benim de çok kahve dediğim kupayla günde 6-7 tane türk kahvesi + 2-3 kupa nescafe
Oho bu kaderi normalde bile fazla sana ben Türk kahvesi içmiyorum ama günde bir nescafe yada gold pakette sade kahve süt koyarak içiyorum çay çok içerdim en çok 3-4 bardak sen de öyle yapabilirsin kahveyi hiç içmemeye calisiyorum cnm istesede sigarada içiyodum aninda biraktim zor ama yapiyosun

• Beğen
Reactions: H M
Oho bu kaderi normalde bile fazla sana ben Türk kahvesi içmiyorum ama günde bir nescafe yada gold pakette sade kahve süt koyarak içiyorum çay çok içerdim en çok 3-4 bardak sen de öyle yapabilirsin kahveyi hiç içmemeye calisiyorum cnm istesede sigarada içiyodum aninda biraktim zor ama yapiyosun
Randevu aldım bakalım vitaminleri hormonlara bi baktırayım. Çay hiç hiç içmem sevmem de o yüzden kahveye çok düştüm aslında kahve sigara muhabbetinden değil gözümü kahveyle açıp kahveyle kapatıyorum :) bakalım 4 gündür günde 1 kupayı geçmedim inşallah sigarayı da şak diye keserim :))

Randevu aldım bakalım vitaminleri hormonlara bi baktırayım. Çay hiç hiç içmem sevmem de o yüzden kahveye çok düştüm aslında kahve sigara muhabbetinden değil gözümü kahveyle açıp kahveyle kapatıyorum :) bakalım 4 gündür günde 1 kupayı geçmedim inşallah sigarayı da şak diye keserim :))
Kes kes 😀 hayirli olsun iyi haberlerle dön inş :)

Back