- Konu Sahibi esmeringunlugu
-
Aynen yeniyim ama eşim çok aceleci bu aralar. :) ya onları denemeyi çok istiyorum ama doktorum da acele etmene gerek yok diye ağırdan alıyor. Gerçi doktorum diyorum ama kendisi çok eski bi tanıdığım ablam gibi o yüzden böyle sanırım. Başka doktora da gitmedim. Belki bilirsiniz İstanbul Fatihte Rabiye Babalıoğlu var, şimdiki soyadıyla Rabiye Yılmaz. En başından beri onunlayım. Ama bu adet dönemim geçsin o ovülasyon testini kullanmayı düşünüyorum canım. Nasıl kullanmam lazım?Daha yeniymissin canm olur insallh tez zamnda catlama ignesi flan denedinmi yada ovulasyon testi yapiomusun
Evet canım bunu ben de araştırmıştım ama işte dediğim gibi henüz öyle bi tedavi düşünmedi. Gerçi Rabia abladan önce medical parkta iki ayrı doktora da gitmiştim onlar da doğal yoldan olmasını bekle demişlerdi. İşte ben de bu noktayı anlayamıyorum yani yumurta takibi ya da çatlatması bile yapmadı hiç bi doktor o kadar çocuk istiyoruz dememize rağmen. Doğal yolla deneyin deyip duruyorlar. Sen hangi şehirdesin canım? Bana önerebileceğin bi dr var mı? Çok sevinirim.Ama hic bi doktor ilac tedavisi denemeden ki bu 3 kere deneniyor (klomen ve catlatma ignesi ) sonra rahim filmi asilama tup bebek die 3 er kez deneye deneye gidiyolar bi ust yola
Kıyamam ya demek ki nasip gerçekten vakti zamanı var. Evet doktoruma güveniyorum bu konunun ehli denilen insanlardan ama işte nedense yavaştan alıyor aceleye gerek yok diyor hep.Ben hic kullanmadim canm kullanacaktim gerek kalmadi daha dogrusu ama doktoruna bakma derim ben bian once basla tedaviye cunku benim 3 senemi yedi hu tedavi olayi arada adet olmadim tedaviyi gecktrdi vs isyerinden izin alamadigim gun oldu doktor randevusunu kacrdm sonraki aya devretti doktor deistrdim 3 kere hepsi yeniden bastan aldilar yaptigim seyleri flan derken cok oyalandim doktoruna guveniyorsan basla derim ben rahim filmi cektrdim 2 sene sonra dar dedi rahmin genislettcez belkide bebek tutunamio ondan hamile kalamiosun dedi doktorum bide amaliyat oldum kapali hemn 30 dklik bj islemdi sinraki ayda hemn asilama oldu ve tuttu eger butun bu tedavilerden once rahim filmi cekip sorunu gorseydim bu kadar vakit kaybetmezdm tabi Allahin takdiri zaman kismet meselesi ama
Canm 1 sene kendiliginden olmasini bekliyo butun doktorlar bende anlam veremiyorum hangi sehirde oldugumu ozelden yazayim malum burasi googleden uye olmasan bile gorunuyo ama istanbulda deilm bunu bilEvet canım bunu ben de araştırmıştım ama işte dediğim gibi henüz öyle bi tedavi düşünmedi. Gerçi Rabia abladan önce medical parkta iki ayrı doktora da gitmiştim onlar da doğal yoldan olmasını bekle demişlerdi. İşte ben de bu noktayı anlayamıyorum yani yumurta takibi ya da çatlatması bile yapmadı hiç bi doktor o kadar çocuk istiyoruz dememize rağmen. Doğal yolla deneyin deyip duruyorlar. Sen hangi şehirdesin canım? Bana önerebileceğin bi dr var mı? Çok sevinirim.
Ablam gibi diosun ya rahim filmini bi iste nasilsa bi zarari yok hem emin olursun hemde o filmden sinra hamilelik sansi artiyormus benm.hastanede calisan arkadasim vardi orda calisan bi cok kisi bu filmden sonra hamile kalmisKıyamam ya demek ki nasip gerçekten vakti zamanı var. Evet doktoruma güveniyorum bu konunun ehli denilen insanlardan ama işte nedense yavaştan alıyor aceleye gerek yok diyor hep.
Evet ya yani ne fark eder niye böyle bi yöntem izliyorlar anlayamadım gitti. Neyse tatlım önce şu ovulasyon testini gündeme alalım bakalım. :) özelden cevap yazabilir miyim bimiyorum yani yeni üye olduğum için öyle bi hakkım var mı bilmiyorum. :)Canm 1 sene kendiliginden olmasini bekliyo butun doktorlar bende anlam veremiyorum hangi sehirde oldugumu ozelden yazayim malum burasi googleden uye olmasan bile gorunuyo ama istanbulda deilm bunu bil
Önümüzdeki ay bi gidicem bakalım neler olacak. :) ama o hsg filmi de çok zormuş ya çok canın acıyomuş bi komşumun da hormonları yüzünden çocuğu olmuyor 4 yıldır. O çektirmişti baya gözümü korkuttu.Ablam gibi diosun ya rahim filmini bi iste nasilsa bi zarari yok hem emin olursun hemde o filmden sinra hamilelik sansi artiyormus benm.hastanede calisan arkadasim vardi orda calisan bi cok kisi bu filmden sonra hamile kalmis
Yok yao kadar zor deil anestezi istersin hicbisey hissetmiosun sonrasindaÖnümüzdeki ay bi gidicem bakalım neler olacak. :) ama o hsg filmi de çok zormuş ya çok canın acıyomuş bi komşumun da hormonları yüzünden çocuğu olmuyor 4 yıldır. O çektirmişti baya gözümü korkuttu.
Anestezi olduğunu bilmiyordum o zaman tamam ya çok sıkıntılı değil gibi. Ama Rabbim inşallah bunlara gerek kalmadan gönderir meleğimizi.Yok yao kadar zor deil anestezi istersin hicbisey hissetmiosun sonrasinda
Canm doktorlar genelde ayiflamizi ister tabikide ideal kiloda olmak duzenli beslenmek yogurt yumurta peynir dogal pekmez mevsim sebzeleri bolca su tuketmek herseyi duzene sokar reglini bile vucudun guclu degerlerin guzel olur ama soylede bisey var kilosu fazla olan bi cok arkadsim hamile kaliiodu hatta kilodan hakile oldugunu bile anlamayanda oluyo birazda pskolojini duzeltcen takinti yapkican o cok etkilio inanki kendini oyalicak bi ugras edin derim sana spora git mesela zumba bu donemde cok iyi geliyor hemde yumurtaliklarin cok iyi valisyor ve dansla stres atip guzel vucuda sahil oluyosun belkide aklindan bi anlik hamile kalma pskolojisini atyorsun yada kardio calisabilirsinki bunnlada rahmin cok guzl calisyor menepoza girmekten kurtulan ve onca deneme yapmasina ragmen asilama tup bebek vs hamile kalmayip bi sporla kendiligjnden cok kalan var bende bi ara cok saldim kendimi calisirken boyum 172 kilom 65 ti bi kac ayda 79u buldum ilac vs ama ilac deildie bariz saldim kendimi bu kiloyla hamile kaldim boydan belli olmuyodu hamileligim boyincada 87ye cikabildim hep bebek kilo aldi ben almadim 2 kilo anca almisjmdr yani kilo konusu boyle umarim anlatabilmisimdr ideal kilon neyse orda kalirsan hem ruhen hemdw biyolojikmen rahtlarsn illa vercen diede kaide yok tabi asiri kilon yoksaAnestezi olduğunu bilmiyordum o zaman tamam ya çok sıkıntılı değil gibi. Ama Rabbim inşallah bunlara gerek kalmadan gönderir meleğimizi.Tavsiyelerini de not ettim yakın zamanda uygulamaya koyacağım, özellikle klomen. Bi de şu var, bu klomen için belirli bi kiloda olmaya gerek var mı yani çok kilolu ya da çok zayıf olmak buna engel mi etkiler mi acaba?
Bu arada çok teşekkür ederim vaktini aldım. Allah razı olsun.
Ya gece boyu mail kutumu kontrol ettim cevap vermiş misin diye bi türlü gelmedi sonra ben de uyudum senin de uyumuş olacağını düşünerek. Canım aslında çok fazlam yok ama acaba doktorlar standart bi kiloya inmemi mi bekliyolar diye düşündüm. Özellikle şu anki doktorum yaşam kaliteni arttır filan demişti. Bu arada Allahtan pasif birisi değilim güzel sanatlar atölyesinde resim bölümüne gidiyorum aynı zamanda küçük öğrencilerim var onlara yabancı dil eğitimi veriyorum. Sinemayla ilgileniyorum yani aklım sürekli çocuk meselesinde değil ama sanırım yine de bilinçaltında bi yerlerde takılmış.Canm doktorlar genelde ayiflamizi ister tabikide ideal kiloda olmak duzenli beslenmek yogurt yumurta peynir dogal pekmez mevsim sebzeleri bolca su tuketmek herseyi duzene sokar reglini bile vucudun guclu degerlerin guzel olur ama soylede bisey var kilosu fazla olan bi cok arkadsim hamile kaliiodu hatta kilodan hakile oldugunu bile anlamayanda oluyo birazda pskolojini duzeltcen takinti yapkican o cok etkilio inanki kendini oyalicak bi ugras edin derim sana spora git mesela zumba bu donemde cok iyi geliyor hemde yumurtaliklarin cok iyi valisyor ve dansla stres atip guzel vucuda sahil oluyosun belkide aklindan bi anlik hamile kalma pskolojisini atyorsun yada kardio calisabilirsinki bunnlada rahmin cok guzl calisyor menepoza girmekten kurtulan ve onca deneme yapmasina ragmen asilama tup bebek vs hamile kalmayip bi sporla kendiligjnden cok kalan var bende bi ara cok saldim kendimi calisirken boyum 172 kilom 65 ti bi kac ayda 79u buldum ilac vs ama ilac deildie bariz saldim kendimi bu kiloyla hamile kaldim boydan belli olmuyodu hamileligim boyincada 87ye cikabildim hep bebek kilo aldi ben almadim 2 kilo anca almisjmdr yani kilo konusu boyle umarim anlatabilmisimdr ideal kilon neyse orda kalirsan hem ruhen hemdw biyolojikmen rahtlarsn illa vercen diede kaide yok tabi asiri kilon yoksa
O konu hakkinda inanki hic bi bilgim yokYa gece boyu mail kutumu kontrol ettim cevap vermiş misin diye bi türlü gelmedi sonra ben de uyudum senin de uyumuş olacağını düşünerek. Canım aslında çok fazlam yok ama acaba doktorlar standart bi kiloya inmemi mi bekliyolar diye düşündüm. Özellikle şu anki doktorum yaşam kaliteni arttır filan demişti. Bu arada Allahtan pasif birisi değilim güzel sanatlar atölyesinde resim bölümüne gidiyorum aynı zamanda küçük öğrencilerim var onlara yabancı dil eğitimi veriyorum. Sinemayla ilgileniyorum yani aklım sürekli çocuk meselesinde değil ama sanırım yine de bilinçaltında bi yerlerde takılmış.
Zumbayı da evlenmeden önce devamlı gittiğim spor salonunda haftanın 3 günü yapıyordum gerçekten çok keyifli ama şu an yaşadığım yerde maalesef bu imkan yok.kardio olabilir ve hiç böyle olumlu etki edeceğini düşünmemiştim çok sağol. :) bu soruyu sormamın bi sebebi de şuydu; bi akrabamız var benden daha kilolu boy olarakta kısa, 6 yıla yakın evli ama doktora ilk gittiğinde hemen klomen vermişti ona. Hatta ben de şaşırdım yani kilo vermeden nasıl tedaviye başlar diye, doktoru buna demiş ki önce hamile kal sonra bütün kilolarını toptan verirsin. Anlayamadım gitti işte. Neyse, diğer tavsiyelerinle birlikte spor ve sağlıklı beslenmeyi de dikkate almak lazım demek ki.
Bi de unutuyodum ben de aşırı derecede kansızlık ve B12 eksikliği var. Şu sıralar (yani üniversiteden beri) bu değerlerimi yükseltmeye çalışıyorum. Bu da hamile kalma konusunda ayrı bi sorun dimi?
Tamam canım çok sağol yine de.O konu hakkinda inanki hic bi bilgim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?