• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beta hcg tutarsızlığı

Alyasena

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
3.781
2.164
698
38
Merhaba Bora Bey
benim sorum 28 nisanda beta hcg değerim 350 idi
tekrarlayan aralıklarla yaptım 6 mayısta 785 oldu
Doktorum çok az da olsa dış gebelik şüphem var çünkü sende diğer bekirtileri yok dedi. Kürtaj yapalım dedi ama değer düşük olduğu için neyi alacağı bile belli değil. Bizde dış gebelikse bile şuan hiç bir şikayetim yok pazartesi ne kadar beklemeyi seçtim en azından hcg bini aşacağı için kesenin gözükme şansı artar en azından 2 defa müdahaleye maruz kalmam diye düşündüm ama sizce ne yapmalıyız? Bu arada hafta sonu normal adetimi gördüm eyvahedigeldismile

Bu arada adetlerim düzensiz oluyor 4-5 gün gecikmeler erken olmalar son adet tarihim 22 mart 1-2 mayısta olan kanamamda çok yoğun değildi ama benm adetimde çok yoğun olmaz zaten kan değerimde 10.9 mafoldumben bir cümleniz bile çok önemli ama şuan hiçbir ağrım sızım yok kanamamda yok çak az akıntı dışında kahv.

Merhaba Bora Bey
benim sorum 28 nisanda beta hcg değerim 350 idi
tekrarlayan aralıklarla yaptım 6 mayısta 785 oldu
Doktorum çok az da olsa dış gebelik şüphem var çünkü sende diğer bekirtileri yok dedi. Kürtaj yapalım dedi ama değer düşük olduğu için neyi alacağı bile belli değil. Bizde dış gebelikse bile şuan hiç bir şikayetim yok pazartesi ne kadar beklemeyi seçtim en azından hcg bini aşacağı için kesenin gözükme şansı artar en azından 2 defa müdahaleye maruz kalmam diye düşündüm ama sizce ne yapmalıyız? Bu arada hafta sonu normal adetimi gördüm eyvahedigeldismile

Ben kliniğimde 3 günde bir Beta hCG ve ultrasonla takip yapıyorum... Kürtaj önermiyorum

Ben kliniğimde 3 günde bir Beta hCG ve ultrasonla takip yapıyorum... Kürtaj önermiyorum

:1no2: Bora Bey haftaya bekleyeceğim olmazsa sizinlede görüşmek isterim şuan düşecekse kendisi düşsün ama bende hiçbir belirti yok kötüye giden ayrıca kesin göründüğünde ilaç ile düşürme olabiliyor mu?

Birde bu arada çok hafif kanamam var dün alttan ult. nedeni ile olabilir mi acaba yada sağlıksız gebelikse kendimi düşecek karışık bir durum ama moralim düzgün çünkü 1 haftadır beta hcg testleri yapılıyor herkes bişi dedi moralim alt üsttü kendimi toparladım hayırlısı diyorum

Bora Bey teşekkür ederim öncelikle cevabınız için sizinle pazartesi günü çıkacak sonucu burdan yazayım mı?

size bi sorum olacak en 19 04 2010 aşılama oldum 10gün test yaptırdık sonuç145,14 çıktı 3 sonra başka hastanede tekrar yaptırdım188,65 çıktı deger az yükselmiş çıktı acaba makine degişikliği olabilirmi yoksa normalmı

size bi sorum olacak en 19 04 2010 aşılama oldum 10gün test yaptırdık sonuç145,14 çıktı 3 sonra başka hastanede tekrar yaptırdım188,65 çıktı deger az yükselmiş çıktı acaba makine degişikliği olabilirmi yoksa normalmı

canım farkediyormuş ilk nerede yaptırdıysan kan testini orada yaptır öyle dedi doktorum çünkü bizim değerlerde bayağı farkediyordu:sm_confused:

Bora Bey beta hcg 6 mayıs 785
9 mayıs 885 sizce nasıl bir yol izleyelim her hcg yükselişi dış gebelik midir?

Bora Bey 12 mayısta tekrar baktırdım beta hcg değer 30 birim artmış 910 olmuş ama artması epey yavaşlamış nasıl bir yol izlemeliyim kürtaj tavsiye etmiyorum dediniz acaba adet döneminde sıfırlanır mı? Hala ağrım yok benim dışgebelik olsa ağrım olurdu sanırım off çok kötü bir durum bu belirsizlik:(

Gebesiniz. 2 hafta sonra kalp atımlarını duyabilirsiniz. Sizden güzel haberler bekliyorum...

Bora Bey 12 mayısta tekrar baktırdım beta hcg değer 30 birim artmış 910 olmuş ama artması epey yavaşlamış nasıl bir yol izlemeliyim kürtaj tavsiye etmiyorum dediniz acaba adet döneminde sıfırlanır mı? Hala ağrım yok benim dışgebelik olsa ağrım olurdu sanırım off çok kötü bir durum bu belirsizlik:(

Dış gebelik şüphesi olan hastalarında bir ilaç vererek gebeliğin gelişimini durduruyorum. Bu ameliyat ihtimalini oldukça azaltmaktadır. Sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle...

Merhabalar Bora bey benm beta hcg tutarlaru 970 e kadar arttı ama ağrım olmadığı için bekledim düşüşe geçmiş bir haftada 630 a düşmüş:)

Back