• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beta hcg sadece hamilelik için mi yapılır ?

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Aile hekimine baş dönmesi yaşadığım için gittim. Kan testi yaptırdım. Biyokimya testinin yanında beta hcg testi de yapmışlar. Yani ben hamile olacağımı bilecek onun kontrolünü yapacak yasa ve eğitime sahibim ve zaten bekarım gerçi hamile kalmak için evli olmaya gerek yok .Yaani elime erkek eli bile demedi. Nasıl olur da sormadan hamilelik testi yapılır. ? Başım dönüyor diye sadece. Çok çok üzüldüm görünce sormadan böyle bir test yapıldığı İçin.

Aile hekimine baş dönmesi yaşadığım için gittim. Kan testi yaptırdım. Biyokimya testinin yanında beta hcg testi de yapmışlar. Yani ben hamile olacağımı bilecek onun kontrolünü yapacak yasa ve eğitime sahibim ve zaten bekarım gerçi hamile kalmak için evli olmaya gerek yok .Yaani elime erkek eli bile demedi. Nasıl olur da sormadan hamilelik testi yapılır. ? Başım dönüyor diye sadece. Çok çok üzüldüm görünce sormadan böyle bir test yapıldığı İçin.
genellikle evet sadece hamilelik icin bakiliyor ancak bazi beyin tumoru vakalarinda da bchg nin yukselme durumu oluyor. aile hekimliginin bunu hesaba katarak kan testi istemis olmasi bir ihtimal. ama cok kafani kurcaliyosa kan testi sonuclarini doktora sorarken benim bilgim olmadan neden buna da bakildi diye bir agiz ara bakalim

Back