• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beta HCG Değeri

Nehirce 32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
317
158
103
38
Merhaba kızlar bugün doktora gittik kese görünmedi beta hcg 247.7 çıktı sizce normal mi değer sat günüm 3 Ocak ama eşimle biz 27 Ocak’ta görüşebildik tatildeydim cenin en iyi ihtimal 3. Haftanın içinde ama doktora göre 5. Haftada son adet gününün ilk gümünden hesaplıyorlar
Bu değer sizce normal mi yarın tekrar yaptırıcam kan testi bu arada kasıklrımda hafif ağrı oluyor buda normal mi

247 de kese görülmez ki zaten. Vajinal ultrason da 1500-2000 den sonra karından yapılan ultrason muayenesinde daha yüksek değerlerde görülüyor

Hayırlı olsun yazmayı unutmuşum :)

Son düzenleme:
Hayırlı olsun öncelikle canım, değerler kisiye göre değişir sakın düşük mü yüksek mi diye takılma.
Ben adetten 1gun sonra test yaptım 149.46 çıkmıştı geç yumurtlayıp geç döllenme olmuş doktorum oyle dedi.
2gun sonra tekrarlayıp cok şükür 2 katina çıktığını gördüm.
Sende 2 gun sonra tekrar yap 2kati cikacak insallah.

Hayırlı olsun öncelikle canım, değerler kisiye göre değişir sakın düşük mü yüksek mi diye takılma.
Ben adetten 1gun sonra test yaptım 149.46 çıkmıştı geç yumurtlayıp geç döllenme olmuş doktorum oyle dedi.
2gun sonra tekrarlayıp cok şükür 2 katina çıktığını gördüm.
Sende 2 gun sonra tekrar yap 2kati cikacak insallah.
İnşallah çok teşekkür ederim desteğiniz için kasıklarımda çok hafif adet sancısı gibi ağrı hissediyorum normal mı bu

İnşallah çok teşekkür ederim desteğiniz için kasıklarımda çok hafif adet sancısı gibi ağrı hissediyorum normal mı bu
Çok normal canım. Korkma yerlesmeye çalıştır icin oluyor bu durum.
Ben 8+2 deyim hala ağrılarım oluyor bazen hamile olmasam adet olcam sanıyorum bazen hic olmuyor. Bazende belime vuruyor.
Öyle ki doktorum 4.aya kadar sürecek senin ağrılarım çünkü rahimin arkasına yerleşmiş bebeğin demişti.

Çok normal canım. Korkma yerlesmeye çalıştır icin oluyor bu durum.
Ben 8+2 deyim hala ağrılarım oluyor bazen hamile olmasam adet olcam sanıyorum bazen hic olmuyor. Bazende belime vuruyor.
Öyle ki doktorum 4.aya kadar sürecek senin ağrılarım çünkü rahimin arkasına yerleşmiş bebeğin demişti.
Rabbim sağ Salim kucağımıza almayı nasip eder inşallah ilk gebelik olunca ve hiç beklenmedik anda ister istemez korkuyor insan 10 aydır istiyorduk eşimin değerleri çok düşüktü ilk zamanlarda sonra düzelmeye başladı ama hız sorunu vardı olmaz dediğimiz ayda oldu geç dölleme benimde sanırım çünkü adetten sonra ilk ilişkimiz üzerinden sadece 19 gün geçti imkansızdı benim için ama Rabbime şükürler olsun

Rabbim sağ Salim kucağımıza almayı nasip eder inşallah ilk gebelik olunca ve hiç beklenmedik anda ister istemez korkuyor insan 10 aydır istiyorduk eşimin değerleri çok düşüktü ilk zamanlarda sonra düzelmeye başladı ama hız sorunu vardı olmaz dediğimiz ayda oldu geç dölleme benimde sanırım çünkü adetten sonra ilk ilişkimiz üzerinden sadece 19 gün geçti imkansızdı benim için ama Rabbime şükürler olsun

Sağol canım Allah razı olsun hepimize sağ sağlıklı kucagimiza almak nasip etsin inşallah Rabbim.
Benimde ikk gebeliğim ve eşimde sorun vardi 4senelik evliyiz 3senedir uğraşıyorduk oyle ki doktorlar normal yolla cok zor tüp bebek yapın demişti yaptik kimyasal gebelik yaşadım. 2ay sonra cok dua ettim Rabbime doğal yolla nasip etti Elhamdülillah.
Senin adına da cok sevindim canım sağlıkla ilerlesin insallah.
Inan insanin aklina her türlü şey geliyor cunku icinde bir can taşıyorsun kendinden iyi bakmak istiyorsun ona. Ama her daim kalbini yüreğini ferah tut stres yapmamaya çalış hersey sağlıkla ilerlesin. Ben cok stres yaptim tahlilleri beklerken bademcik enfeksiyonu yaşadım 1.ayda aman sen dikkat et canım.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah cok güzel ama stresli bir dönem.

Senin değerin kaç çıktı canım acaba düşğk mü benim değerim ☹️
Benim cumartesi günü 46ydı canım..doktor salı günü yani dün çağırdı 177 çıktı. Artış çok iyi dedi. Normalde bugün gitseydim 184 civarı olmasını beklemem gerekiyodu dün bile 177 çıkınca doktor haftaya gel keseyi görelim dedi canım ara ara ağrım oluyor hafiften canım. İnşallah hepimizinki sağlıkla ilerler

Sağol canım Allah razı olsun hepimize sağ sağlıklı kucagimiza almak nasip etsin inşallah Rabbim.
Benimde ikk gebeliğim ve eşimde sorun vardi 4senelik evliyiz 3senedir uğraşıyorduk oyle ki doktorlar normal yolla cok zor tüp bebek yapın demişti yaptik kimyasal gebelik yaşadım. 2ay sonra cok dua ettim Rabbime doğal yolla nasip etti Elhamdülillah.
Senin adına da cok sevindim canım sağlıkla ilerlesin insallah.
Inan insanin aklina her türlü şey geliyor cunku icinde bir can taşıyorsun kendinden iyi bakmak istiyorsun ona. Ama her daim kalbini yüreğini ferah tut stres yapmamaya çalış hersey sağlıkla ilerlesin. Ben cok stres yaptim tahlilleri beklerken bademcik enfeksiyonu yaşadım 1.ayda aman sen dikkat et canım.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah cok güzel ama stresli bir dönem.
Seni çok iyi anlıyorum canım bize de aşılama bile denemeyin tek çare bu değerlerle tüp bebek dediler çok dua ettim doktor doktor gezdik en son geçen hafta gittik sadece muamele ücreti 500 tl ilaçlara 300 tl ödedik açıkcası normal yolla ümidim çok yoktu ama şükür bu anı yaşadım stres bende çok yaşadım bugün 2 test yaptım evde pozitif çıktı ama kan sonucunu beklerken sanki ömrümden ömür gitti Rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder inşallah

Benim cumartesi günü 46ydı canım..doktor salı günü yani dün çağırdı 177 çıktı. Artış çok iyi dedi. Normalde bugün gitseydim 184 civarı olmasını beklemem gerekiyodu dün bile 177 çıkınca doktor haftaya gel keseyi görelim dedi canım ara ara ağrım oluyor hafiften canım. İnşallah hepimizinki sağlıkla ilerler
İnşallah canım

Merhaba kızlar bugün doktora gittik kese görünmedi beta hcg 247.7 çıktı sizce normal mi değer sat günüm 3 Ocak ama eşimle biz 27 Ocak’ta görüşebildik tatildeydim cenin en iyi ihtimal 3. Haftanın içinde ama doktora göre 5. Haftada son adet gününün ilk gümünden hesaplıyorlar
Bu değer sizce normal mi yarın tekrar yaptırıcam kan testi bu arada kasıklrımda hafif ağrı oluyor buda normal mi
Kasık ağrısı normal kesenin görünmemesi de normal . Ben de 5 haftalık hamileyim 10 Ocak sat. Son adet tarihinin ilk günü alınır çünkü yumurtaniz icinizdedir ve siz adet olurkende o bir yandan gelişir adet döngüsünün uzunluğuna göre de kimisinde bir buçuk hafta kimisinde 2 hafta sonra yumurta çatlar ve şanslıysanız döllenir yani bu aşamaya kadar geçen süreyi de saymak gerekir. Hem de Dr eğer yumurta oluşum sürecini takip etmemişse yumurtanizin ne zaman çatlağım dollenmenizin ne zaman gerçekleştiğini bilemez o yüzden sat sağlıklı bir uygulamadır . B hcg hakkında da size söyleyebileceğim en önemli şey asla başkalarıyla karşılaştırmayın çünkü sabit ya da dar bir değer aralığı yok oldukça geniş bir değer aralığı var önemli olan düşük yüksek olması değil önemli olan belli aralıklarla yapılan testlerde artış olması ve bu artışın bir bağıntısının olmasıdır. Mesela testi sürekli aynı merkezde yapmanıza rağmen artış azalış oluyorsa sorun belirtisidir ya da artış düzensizse yani bi sefer 2 kat artarken sonrakinde 1 kat bile artmaması ya da 4 kat artması bunu anlayabilmek için de en az 3 kere aynı aralıkla test yaptırmalısınız . Ben 22 Şubat için randevu aldım kalp ve keseyi görme ihtimalim daha yüksek olur diye . Kimisi 4. Haftada görüyor kimisi 7. haftada da bile göremiyor . Panik yapmayın kendinizi strese sokmayın siz hamilesiniz tadını çıkarın evde ana kraliçe ilan edin kendinizi ben öyle yapıyorum tabiki kafama takılanlar oluyo ama çok fazla takilmamaya çalışıyorum

Seni çok iyi anlıyorum canım bize de aşılama bile denemeyin tek çare bu değerlerle tüp bebek dediler çok dua ettim doktor doktor gezdik en son geçen hafta gittik sadece muamele ücreti 500 tl ilaçlara 300 tl ödedik açıkcası normal yolla ümidim çok yoktu ama şükür bu anı yaşadım stres bende çok yaşadım bugün 2 test yaptım evde pozitif çıktı ama kan sonucunu beklerken sanki ömrümden ömür gitti Rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder inşallah

Aynen canım bizede öyle dediler maalesef ama bende cok dua ettim Rabbime çünkü Rabbim ol derse olmayacak hicbirsey yoktu. Ve elhamdülillah nasip oldu cok şükür.
Inşallah bundan spnra hersey sağlıkla huzurla devam eder sağlıkla kucagimiza almak nasip olur.

Back