Beta hcg 300 çıktı dış gebelik mi?

Seval4

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2022
18
7
6
25
İyi günler arkadaşlar benim adetime 10 gün varken ilişkiden sonra ağrılarım oluyordu hastaneye gittim doktor kist var dedi tahlil verdim beta hcg 300.58 çıktı acilden girmiştim doktor uykuluydu sonuca bakıp dış gebelikte olabilir normal gebelik de olabilir bilmiyorum haftaya tekrar gel dedi kafam çok karıştı

çok hakim değilim ama bata 10 gün varken 300 beta baya yüksek bir rakam gibi duruyor

Evet bende hakim değilim ama dış gebelikte bu kadar hızlı yükselme oluyor mu?
nette yaptığım küçük araştırmaya göre dış gebeliği öncelikle belirleyebilecek faktörlerden biri Hcg artışının beklenen şekilde 2 günde 2 katına çıkmıyor oluşu. drunuz neden ilk tahlil sonucunda dış gebelik olabilir demiş anlam veremedim.

Dış gebelikte de beta-hCG hormonu yüksek gelebilir. Dış gebelik tespitinde sadece bir kez beta-hCG testi yapmak yeterli değildir. Bu testin 2 gün arayla tekrarlanmasıyla birlikte ultrasonografi ile dış gebelik olup olmadığı denetlenmelidir.
memorial hastanesinin internet sitesinde yazan açıklama bu şekilde.

Pazartesi günü tekrar gidicem inşallah öyle bişey yoktur ağrım kanamam hiç yok.
Teşekkür ederim araştırdığınız için

Adetleriniz düzenli miydi? Bat a 10 gün kala yüksek ama dış gebelik demek için de çok erken. Siz 2 günde bir artışa bakın. Sağlıkla gelsin inşallah

Pazartesi günü tekrar gidicem inşallah öyle bişey yoktur ağrım kanamam hiç yok.
Teşekkür ederim araştırdığınız için
eğer gerçekten endişeliyseniz acil servislerde de durumu anlattığınızda kan testine bakıyorlar sanırım pazartesiyi beklemeden artışı takip edebilirsiniz.
rica ederim bu forum birbirimize yardımcı olalım diye var sonuçta :) umarım sağlıklı bir gebeliktir ve sağlıkla kucağınıza alırsınız miniğinizi :)

İyi geceler canım test yaptırdın 300 çıktı iki gün sonra bir daha yaptır iki katı çıkarsa normal gebesindir erken döllendi erken tutundu belki 3 haftalık hamilesindir en az keseyi görüp 8. Haftada gel kalbini dinleyelim der özele hastane de falan korkma dış değildir adet biter bitmez tutmuştur adetin çok kısa ve az kanamalı olduysa tutunma kanaması olmuş olabilir

İyi günler canım gittim hastaneye acilden girdim kendi doktorum vardı olayı anlattım test verdim 1514 çıktı doktorum dış gebelik yok ve çok iyi ilerliyor dedi salı günü tekrar gel ultrasondan bakalım dedi çok şükür dış gebelik değil

İyi günler canım gittim hastaneye acilden girdim kendi doktorum vardı olayı anlattım test verdim 1514 çıktı doktorum dış gebelik yok ve çok iyi ilerliyor dedi salı günü tekrar gel ultrasondan bakalım dedi çok şükür dış gebelik değil

Çok şükür canım maşallah sağlıkla büyüyor demekki

ayy bugün ancak girebildim buraya. çok sevindimm sağlıkla büyür inşallah <3

Kani kac gun sonra verdin 1500 cikti ki kac gunde yukseliyor o kadara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…