Beştaş + Tektaş Birarada!!

Sui7

güzel günler gelsin istiyorum haketmesem de tanrım
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
527
316
Nişana az kaldı çevremde de herkes nişanlanmaya evlenmeye başladı malum. Bu sebepten alyanslar takılar ilgimi çekiyor. Yeni evlenen bir arkadaşım ki kendisi maddi şeylere hayli anlam yükleyen ve sürekli hediye bekleyen övünmeyi seven herşeyini evini eşyalarını sürekli yüzüklerini bir bahaneyle instagrama koyan birisidir.
Sözü, nişanı düğünü derken hepsini sosyal medyadan takip ettik sağolsun. Eşi de zengin bir ailenin tek oğlu, e kız da tadını çıkarıyor durumun. Buraya kadar sorun ypk herkesin hayat tarzı farklıdır. Bazıları abartıyı sever sevgilim ve ben de sadelikten yanayız.
Kız sürekli dergi karıştırma, kahve fincanı tutma gibi göstermelik görüntülerle yüzüklerini allem edip kallem edip instagrama koyuyor. Ama burda anlamadığım tektaşla beştaşı beraber takması.
Ben mi tuhafım yada cahilim bilemedim. İkisi de pırlanta, ikisi de evlilik teklifinde verilir. Aynı işlev ve anlama sahip ve sadece taş sayısı farklı olan 2 yüzüğü hem de ikisinin de kocaman taşlı olduğunu söylemek istercesine takmak nedir?
Gerçekten merak ediyorum bunlar böyle kullanılır mı ben mi bilmiyorum yada o kız mı çok görgüsüz.

En güzel uyum evlilik yüzüğü ve tek taş.. Onda da taş varsa abartısız ya da hafif olmalı bence..

sizde ınstagramdan görgü kurallaını yollayın,başına dank eder belki :KK55:

alyans + tek taş+ beş taş

3ü bir arada aynı parmağa takan bile var bu sitede:KK45:

Görgüsüzlükle hiç alakası yok. Aslında arkadaşınız doğru olanı yapmış. Beştaş, yeditaş ve tam tur pırlanta yüzükler, pırlanta 'alyans' anlamına gelir, pırlanta alyans olarak satılır. Kimisi nasıl altın alyansıyla tektaş yüzüğü birlikte takıyorsa, kimisi de tek taş yüzüğüyle beraber altın alyans yerine beştaş, yeditaş ya da tam tur pırlanta yüzüklerden birisini takar. Usül budur. Bir de altın alyansla birlikte beştaş, yeditaş veyahut tamtur pırlanta yüzüklerden herhangi biri aynı anda takılmaz. Mantıken takılan iki yüzük de alyans anlamı taşıyacaktır çünkü.
Bu, işin usulüdür dediğim gibi ama zevktir asıl belirleyeci olan. Kim nasıl kendini iyi hissediyorsa o şekilde takar takıştırır. Aynı giyim gibi.. Böyle şeyler için kimse kimseyi ayıplamamalı bana göre. Zevkler tartışılmaz.

Kararsız kaldım kızlar böyle taksam mi değilse nasıl taksim?

Eklentiler

• 20151026_203807.jpg
    20151026_203807.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 27.895
Görgüsüzlükle hiç alakası yok. Aslında arkadaşınız doğru olanı yapmış. Beştaş, yeditaş ve tam tur pırlanta yüzükler, pırlanta 'alyans' anlamına gelir, pırlanta alyans olarak satılır. Kimisi nasıl altın alyansıyla tektaş yüzüğü birlikte takıyorsa, kimisi de tek taş yüzüğüyle beraber altın alyans yerine beştaş, yeditaş ya da tam tur pırlanta yüzüklerden birisini takar. Usül budur. Bir de altın alyansla birlikte beştaş, yeditaş veyahut tamtur pırlanta yüzüklerden herhangi biri aynı anda takılmaz. Mantıken takılan iki yüzük de alyans anlamı taşıyacaktır çünkü.
Bu, işin usulüdür dediğim gibi ama zevktir asıl belirleyeci olan. Kim nasıl kendini iyi hissediyorsa o şekilde takar takıştırır. Aynı giyim gibi.. Böyle şeyler için kimse kimseyi ayıplamamalı bana göre. Zevkler tartışılmaz.

Yazınız için tebrik ederim sizi. Görgüsüzlük tabiri çok saçma ve çok ayıp. Ben de beş taş ve tek taş pırlantamı aynı parmakta kullanıyorum. Mücevherlerin nasıl kullanılacağını bilmeyen insanların bizlere bunu görgüsüzlük diye itham etmesine şaşkınlikla tanık oldum. Birkac yorumdan sonra sizin yorumu gorunce oh be akli başında biri çıkmış yorum yapmis dedim.

Konu sahibi size gelince instagram ve diger sosyal hesaplar kişiseldir farkindasiniz. Insanlar kendi hesabını kullanırken istediğini yükler kullanır. Silip görmeme lüksü varken burda böyle konu açmanız takdire şayan. Tebrik ediyorum. Ben burda kiskanclik seziyorum. Biraz insanları rahat bırakın yahu. Isteyen istedigi hayatı yasasin. Istedigini taksin takiştirin. Kime ne?? Sizler her şeye muhalefet mi dogdunuz anlamıyorum ki.. ? Ekmeğini mi verdin o kızın, sen mi sosyal statü kazandirdin veya eğitim yaşam masraflarını sundunuz da sizin gibi olmasini istiyorsunuz. Ne hakla. Gelmiş burda pirlantalari bir arada kullananlara laf ediyorsunuz. Bence anlattiginiz tarzda fotograf yukluyorsa cok sanatsal yetiye sahip arkadaşınız varmis derim. Görgüsüzlük lafini da kiskanan herkese iade ediyoruz.. zenginin malı zugurtun çenesini yorar diye bosa dememisler. :KK66: kiz begenmis almis veya eşi almis istersen 10 parmagini doldurur size ne arkadas yaaaa :KK70: kariyer yapmisiz evlenmisiz belirli mevkiye gelmisiz. Burda sizin gibi düşünenler bizi görgüsüzlük ile suclasin. Kisi kendinden bilir işi; ) sevgiler :)

5 taş evlilik teklifinde verilmez, tek taş verilir.
Tek taşın evlilik teklifinde verilme özelliği şudur; dünyadaki hiçbir değerli taş birbirinin aynı olamaz.
Aynı kalitede, aynı kesime, aynı berraklığa sahip olsalar dahi el işçiliği ile biçimlendirildiğinden, aynısı yoktur.
Ve erkeğin bir kadına tek taş vermesi, dünyada milyarlarca kadın olsa da, sen bu pırlanta gibi benim için teksin anlamı taşır.
5 taş da alyans olarak takılır ve o taşlar da aileyi simgeler.
Nasıl ki alyansınızı kullanıyorsanız, 5 taşı da öyle kullanırsınız.
Kısaca tek taş yalnız kullanılacak diye bir kaide yoktur( 5 karat ve üzeri değilse).
Aksine ikisini bir arada kullanmak, daha uygun bir davranıştır, tersi abestir.
Hatta tek taşınıza benzer montürlü 5 taş alırsınız, uyumlu olsun diye.
Uyumlu değil ise taşların tırnakları değiştirilir profesyoneller tarafından.

Kısaca gözgüsüzlükle alakası yoktur beraber kullanmanın.
Sadece paylaşmaya ve göstermeye çalıştığı için bunu diyebilirsiniz.

Yazınız için tebrik ederim sizi. Görgüsüzlük tabiri çok saçma ve çok ayıp. Ben de beş taş ve tek taş pırlantamı aynı parmakta kullanıyorum. Mücevherlerin nasıl kullanılacağını bilmeyen insanların bizlere bunu görgüsüzlük diye itham etmesine şaşkınlikla tanık oldum. Birkac yorumdan sonra sizin yorumu gorunce oh be akli başında biri çıkmış yorum yapmis dedim.

bende fikrimi beyan etmeye korkmuştum fakat benimde en beğendiğim tarz böyle :):) ve beklediğim yüzüklerde bunlar

bende fikrimi beyan etmeye korkmuştum fakat benimde en beğendiğim tarz böyle :):) ve beklediğim yüzüklerde bunlar

ben bayıldım bence boyle takmalısın, ayrıca senden bılgı almak ısterım renk karat marka vs özelden bana yazarsan sevınırım :)

madem bekliyorsun umarım en kısa zamanda sana gelirler

Konu sahibi size gelince instagram ve diger sosyal hesaplar kişiseldir farkindasiniz. Insanlar kendi hesabını kullanırken istediğini yükler kullanır. Silip görmeme lüksü varken burda böyle konu açmanız takdire şayan. Tebrik ediyorum. Ben burda kiskanclik seziyorum. Biraz insanları rahat bırakın yahu. Isteyen istedigi hayatı yasasin. Istedigini taksin takiştirin. Kime ne?? Sizler her şeye muhalefet mi dogdunuz anlamıyorum ki.. ? Ekmeğini mi verdin o kızın, sen mi sosyal statü kazandirdin veya eğitim yaşam masraflarını sundunuz da sizin gibi olmasini istiyorsunuz. Ne hakla. Gelmiş burda pirlantalari bir arada kullananlara laf ediyorsunuz. Bence anlattiginiz tarzda fotograf yukluyorsa cok sanatsal yetiye sahip arkadaşınız varmis derim. Görgüsüzlük lafini da kiskanan herkese iade ediyoruz.. zenginin malı zugurtun çenesini yorar diye bosa dememisler. :KK66: kiz begenmis almis veya eşi almis istersen 10 parmagini doldurur size ne arkadas yaaaa :KK70: kariyer yapmisiz evlenmisiz belirli mevkiye gelmisiz. Burda sizin gibi düşünenler bizi görgüsüzlük ile suclasin. Kisi kendinden bilir işi; ) sevgiler :)
çok doğru yazmışsınız burda ve sosyal medya da maddiyatı biraz iyi olan aldığı bir şeyi sevinçle paylaşsa hemen saldırılıyor yok efendim ülkede asgari ücretle gecınenler varmış yok o kadar para verılırmıymış yok sonradan gormelıkmış .Bence bu insanların hepsinde kıskançlık sendromu var herkes ister altın pırlanta marka çanta ayakkabı elbise araba tatil kuaför imkanı da varsa istedığı yere parasını harcar

ben herzaman beştaşla tektaş pırlantayı bırlıkte takarım spor kıyafetle bıle takarım sokağa çıkarken görgüsüz mu oldum şimdi çok ta şık ve asil duruyor ikisi ayrıca alyans ı mı beştaşla takmam ama ıkısı de alyans çünkü haklısınız

Görgüsüzlükle alakası yoktur 5 taş alyanstır...tek taş ise evlenme teklif edilirken takılan bir söz yüzüğüdür alyansla tek taş takmak gayet doğaldır isteyen taşlı alyans seçer isteyen düz...

X