• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi beslenmemiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar internetten araştırdım ama yinede bilmediğim vardır diye sormak istedim gaz yapan besinleri paylaşalımmı sütü artıran büyüklerimizden duyduklarımızı özellikler gaz yapan yiyecekleri paylaşalım karnabahar lahana kuru fasulyeyi biliyorum bunlar dışında neler olabilir bide sormak istediğim bişey daha var portakal ve mandalina bebekte pişik yapıyomuş doğrumu?

canım ben duymadım pişik yaptığını tabi gaz yapıyor ama.valla ne yiyeceğimi şaşırıyorum ben,zaten yeterli beslenemiyorum vakit bulupda,sıvı alıyorum.eşim sağolsun o yardımcı oluyor biraz yemek konusunda.süt de gaz yapıyor,meyve suları,lahana.

mandalina ve portakal asitli olduklarından dolayı idrarı daha da asitliyor ve pişik yapıyor. ama anne sütünden geçer mi bilmiyorum. eltimin kızı 1,5 yaşında. ona yapmıştı ama bebek yiyince. bir de turşu pişik yapıyor kızlar..

buarada kuru maya süt yapıyomuş ılık suya bir tatlı kaşığı karıştırmak yetiyomuş çaya falanda olabiliyomuş

soğan sarımsak da gaz yapıyor arkadsaşlar çiğ yenince.bir de bamya bende çok gaz yapıyor.bol sütün tek çaresi bol su içmek.

Dere otu acayip süt yapıyor.oğlum çok emerdi ona dereotu yiye yiye yetiştirdim altı ay sütü.Tahin helvasıda.

ben bebeğim 2 haftalık olduktan sonra çörek oyu yağı kullandım gece yatmadan önce 3 damla bebeğimin hiç gaz sorunu olmadı.herşeyi de yedim kurufasulye bile.

2 aylıkken sütüm azalıyor diye yemeğe ve tahin helvasına düşmüştüm psikolojik mi bilmiyorum ama sütüm gerçekten artmıştı ama 1 ayda tam 7 kg almıştım. sonra yediklerime dikkat ettim ve sadece su ve humana içtim hala da içiyorum ben çok faydasını gördüm oğlum 9 ayı geçti hala dolu dolu emiyor .
bu arada aldığım kg lar olduğu gibi duruyor sakın benim yaptığımı yapmayın

çörek otu yağını bebeğine mi yedirdin canım.. annem de biz size hergün biraz yalatırdık gaz filan da bilmedim ben deyip duruyor.. kullanmam için taciz ediyor beni ama şimdilik gazımız masajla geçiyor diye ses etmiyom..

tahin helvasından da bahsetti annem.. ama ben suyun iyi bir süt yapıcı oldugunu düşünüyorum. bu süt yapıcı çoğu şey susatıcı şeyler. amaç onları yedirip su içirmek bence. bunu ilkk duyduğumda tatmin oldum ben. bol bol su içiyorum şimdilik..

çörek otu yağını bebeğine mi yedirdin canım.. annem de biz size hergün biraz yalatırdık gaz filan da bilmedim ben deyip duruyor.. kullanmam için taciz ediyor beni ama şimdilik gazımız masajla geçiyor diye ses etmiyom..

tahin helvasından da bahsetti annem.. ama ben suyun iyi bir süt yapıcı oldugunu düşünüyorum. bu süt yapıcı çoğu şey susatıcı şeyler. amaç onları yedirip su içirmek bence. bunu ilkk duyduğumda tatmin oldum ben. bol bol su içiyorum şimdilik..

çörek otu yağını 2-3 damla kaşığına koyup sütümü biraz sıkıp verirdim. annen haklı bu çok eskiden kullanılan bir yöntemmiş. ben bir gece bile uykusuz kalmadım gaz yüzünden şükürler olsun
tavsiye ediyorum kesin kullanın

ben doumdan sonra netten okuduklarım yüzünden neredeyse hüç bir şey yiyemiydum,meyve suyu hariç,bir de rezene.her yerde birşey yazıyor.doktora gittim,yememem gereken birşey var mı dedim yok dedi.kazara çilek yemiştim,eyvah alerji yapcak dedim,olmadı,süt yapar diye bulgur yedim,bir yerde okudum gaz yapar diye onu da bıraktım.vs. velhasıl yiyin gari,boşverin,deneyin gaz yaparsa sonra yemezsiniz.

aslında benmde kafam karıştığı için böyle bi konu açtım bazı doktorlar diyoki yediklerinizin gaz yapmayla alakası yok sütün çoğalmasınada yardımcı olmaz sütün bol olması için bol sıvı tüketmek gerekiyo bazı yerdede gazın yediklerimizle alakası var çok kafa karıştırıcı

Back