• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Beslenme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sultan Gezer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
760
499
53
Merhaba arkadaşlar,

oğlum yakında 1 yalına girecek ve ben gün içinde hala eline ne versem yada yemek ne yapsam diye düşünüp duruyorum.
sebzelerle çorba kırmızı et tavuk kanat veriyorum ama sanki yetersiz gibi geliyor bana meyve de püre halinde veriyorum küçük bi elma parçası versem hem boğazında kalacak diye korkuyorum başında duruyorum hemde atıyor sağa sola oynuyor eline verdiklerimle.
Siz gün içinde neler veriyorsunuz bana bi akıl verin lütfen 🥺♥️

Merhaba arkadaşlar,

oğlum yakında 1 yalına girecek ve ben gün içinde hala eline ne versem yada yemek ne yapsam diye düşünüp duruyorum.
sebzelerle çorba kırmızı et tavuk kanat veriyorum ama sanki yetersiz gibi geliyor bana meyve de püre halinde veriyorum küçük bi elma parçası versem hem boğazında kalacak diye korkuyorum başında duruyorum hemde atıyor sağa sola oynuyor eline verdiklerimle.
Siz gün içinde neler veriyorsunuz bana bi akıl verin lütfen 🥺♥️
Üç ana öğün üç ara öğün yap canım.. elma falan verme eline allah korusun ☺️

Neler yapabilirim üç ana öğün üç ara öğün onu bilmiyorum☹️ mama da veriyorum yanı sıra kendimi apdal gibi hissediyorum gerçekden🥲
Sabah yumurta haşla hafif kayısı kıvamı olsun içine domates rendele lor peyniri koy… sonra meyve püresi ver. Uykudan önce mama ver. Çorba yap yedir öğlen.. yoğurt ver.. akşam yemeklerden yedir.. mama ver yine.. bu şekilde sırala canım ne severse onu yap

Kırmızı eti ve tavuğu azaltıp somon yedirin bol bol çok faydası var beyin gelişimi açısından onun dışında yumuşak meyveleri püre yapmadan da küçük küçük vermeye başlayın bence

Canm sebze corbası vs veriyorsundur zaten.

🌸 Keçiboynuzu unu al minik pankekler yapabılırsın.

🌸 Bıde benm oğlum irmikli meyveli mamayı cok severdi. Az bir irmiği suyla pişir içine yarım muz ez 1 dilim avokado ez karıstır. Kıvamı da guzel oluyor tadıda.

🌸 İki üç küçük küp bal kabağı ve yarım havucu rendele kendi buharıyla kısık ateste pisir içine 1 tatlı kaşıgı zeytnyagı gezdir yemesi de kolay bebekler için. Yemek istemezse bir çay kaşıgı pekmezle tatlandırabılırsın. Ayrıca beyin gelişimi için bal kabağı cok faydalı.

🌸 Brokoli haşla 1 çiçek mınıcık bir sogan yap küp küp havuç rendele rendenin ince yeriyle yarım diş sarımsak rendele 1 tatlı kaşıgı zeytnyagı ile gene kendi buharyla pişir içine bir çay kaşıgı pirinçde ekle. Hepsi özdeşince çatalla ezip verebilirsin.

🌸 Gene ara öğün olarak rendeleyio suyunu cıkardgn yeşil kabağı az yoğurtla karstrp verebirsn.

🌸 Bebe bisküvisi kullanıyorsan 2 3 bisküviyi 1 yasını gectyse az bi sütle açabilirsin süt alerjisi varsa su ile aç içine muz ve pekmez koyablrsn alternatif bi tatlı olur minik için.

Bu zamanlar da kurtarıcı olan çorbadır. Yogurt corbası bebek tarhanası tavuk suyuna şehriye corbası sebzeli çorba vs vs.

İnşallah ek gıdayı sever bebeğiniz 🤗🌼

Ben kahvaltısını karıştırıp değil herseyi tek tek veriyordum. Kahvaltıdan sonra zaten uyur du uyannca emerdi. Emdikten sonra arada meyveli bir püre yapıyordum. Sonra az bir çorba gene meme sonra sadece yoğurt ya da içine kattgm herangı bsey,meme yemek ara öğün seklınde gideblrsnz.
Zaten zamanla bir düzen olusur.

Ama 1 yas kucuk bır yas degıl minik makarna vs yiyebilir. Korkuyorsanz vermeye yogurtla karıstırabilrsnz

Canm sebze corbası vs veriyorsundur zaten.

🌸 Keçiboynuzu unu al minik pankekler yapabılırsın.

🌸 Bıde benm oğlum irmikli meyveli mamayı cok severdi. Az bir irmiği suyla pişir içine yarım muz ez 1 dilim avokado ez karıstır. Kıvamı da guzel oluyor tadıda.

🌸 İki üç küçük küp bal kabağı ve yarım havucu rendele kendi buharıyla kısık ateste pisir içine 1 tatlı kaşıgı zeytnyagı gezdir yemesi de kolay bebekler için. Yemek istemezse bir çay kaşıgı pekmezle tatlandırabılırsın. Ayrıca beyin gelişimi için bal kabağı cok faydalı.

🌸 Brokoli haşla 1 çiçek mınıcık bir sogan yap küp küp havuç rendele rendenin ince yeriyle yarım diş sarımsak rendele 1 tatlı kaşıgı zeytnyagı ile gene kendi buharyla pişir içine bir çay kaşıgı pirinçde ekle. Hepsi özdeşince çatalla ezip verebilirsin.

🌸 Gene ara öğün olarak rendeleyio suyunu cıkardgn yeşil kabağı az yoğurtla karstrp verebirsn.

🌸 Bebe bisküvisi kullanıyorsan 2 3 bisküviyi 1 yasını gectyse az bi sütle açabilirsin süt alerjisi varsa su ile aç içine muz ve pekmez koyablrsn alternatif bi tatlı olur minik için.

Bu zamanlar da kurtarıcı olan çorbadır. Yogurt corbası bebek tarhanası tavuk suyuna şehriye corbası sebzeli çorba vs vs.

İnşallah ek gıdayı sever bebeğiniz 🤗🌼
Çok çok teşekkür ederim Okadar emek verip güzel güzel detaylı yazmışsın ki allah razı olsun ♥️♥️

Sabah yumurta haşla hafif kayısı kıvamı olsun içine domates rendele lor peyniri koy… sonra meyve püresi ver. Uykudan önce mama ver. Çorba yap yedir öğlen.. yoğurt ver.. akşam yemeklerden yedir.. mama ver yine.. bu şekilde sırala canım ne severse onu yap
Çok teşekkür ederim ♥️☺️

Back