Beslenme uzmanıyım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi butterflysoul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

butterflysoul

Ziyaretçi
Diyet, zayıflama reçeteleri, ilaçlar vs vs....Hepsi bir tarafa; bu işin metabolik bozukluklar dışında yemekle aramızdaki duygusal bağdan kaynaklandığı tezini savunan bir beslenme uzmanıyım. Duygusal açlıklarla hergün tıkınırcasına yiyen, kontrolü kaybettiğimiz zamanlarda pazartesi başlayan diyetlerle o kontrolü sadece üç gün tutabilen veya içindeki öfkeyi dışarıya kusarak ya da yemeyi reddederek (bulimiya ve anoreksiya) aşabileceğini düşünen bizler değil miyiz? Buradaki herkesin bir şekilde nasıl sağlıklı besleneceğini bildiğinin farkındayım. Sorun da bu ya; sadece iletişim, sadece konuşmak...

İşte bu yüzden genelde mesajları okuduğumda bu tezimin doğru olduğunu düşünüyorum...Diyetisyen ahkamları kesmeyeceğim de; sadece yanınızdayım :))

Diyet, zayıflama reçeteleri, ilaçlar vs vs....Hepsi bir tarafa; bu işin metabolik bozukluklar dışında yemekle aramızdaki duygusal bağdan kaynaklandığı tezini savunan bir beslenme uzmanıyım. Duygusal açlıklarla hergün tıkınırcasına yiyen, kontrolü kaybettiğimiz zamanlarda pazartesi başlayan diyetlerle o kontrolü sadece üç gün tutabilen veya içindeki öfkeyi dışarıya kusarak ya da yemeyi reddederek (bulimiya ve anoreksiya) aşabileceğini düşünen bizler değil miyiz? Buradaki herkesin bir şekilde nasıl sağlıklı besleneceğini bildiğinin farkındayım. Sorun da bu ya; sadece iletişim, sadece konuşmak...

İşte bu yüzden genelde mesajları okuduğumda bu tezimin doğru olduğunu düşünüyorum...Diyetisyen ahkamları kesmeyeceğim de; sadece yanınızdayım :))

sitede en çok yiyen ve kilo verebilen benim herhalde.bence işkence haline getirmemek lazım. sağlıklı yaşamak ve beslenmek kilo vermek için yeterli oluyor. 8 öğün yiyorum her besin çeşidinden,yeteri kadar. ve öğünlerimin arası 3 saati geçmiyor.gerçi yemek hazırlamak saate göre düzenli beslenmek çalışan insanlar için çok zor. ömrüm işte ve mutfakta geçiyor:-)ama beslenmemi düzene soktuktan sonra enerjim arttı ,uykum düzene girdi. bunlara değer.

2 aydır yediklerime dikkat ediyorum spor yapmaya çalışıyorum.fakat sonuç kötü.6 kilo vermiştim iki günde tekrar 2 kilo almışım hemde 6 dan sonra birşey yemeyerek ve dikkatli yiyerek kafayı yiyecem.lütfen yardım yeşilçay içiyorum lahana suyu küründeyim nafile

Merhaba, söylediklerinize katılıyorum.
Gerçekten herkes nasıl beslenilmesi gerektiğini biliyor ama gel gör ki uygulamada çoğunlukla sınıfta kalıyoruz.
Bana göre en önemli nedenleri:
- medyanın etkisi; sürekli zayıf olanların güzel olduğu fikrini yaygınlaştırmaları.:kızgın: Dizilerde bile dikkat ediyorum biraz kiloluysa yetenekli bile olsa hizmetçi rollerinden başkası layık görülmüyor.
- Giyim sektörü; 40 bedeni aştıysanız istediğiniz giysiyi alamadan geri dönmenin üzüntüsü. Büyük bedenler de var ama özensiz çuval gibi şeyler.:bbo:
Mağazadan size göre yok diye geri çevrilenlerin ağladığını bilirim.:1no2:
- Arkadaşlar arasında alay konusu olması veya dışlanması vs.
Nedenlerle insanlar bir an önce zayıflama derdine düşüyor. Yanlış olduğunu bile bile bir sürü kimyasal veya doğal denen ürünlere, yöntemlere başvurmak zorunda bırakılıyor insanlar. Sabırla olacak ama işte dediğiniz gibi pazartesi başlayan diyetler, yasaklar ve her tarafta cazip yiyeceklerin kışkırtmasıyla son buluyor.fisfisfis

spor en büyük etken bence
sporsuz diyet olmaz...sporsuz yediklerimize vs. dikkat etmek sadece o anki kilonu korumaya yeterli kanımca :hulya:

ya of 1 saattir geziyorum ama kaç kilo insan kaç kalorilik diyet yapmalı bulamadım:bbo:acaba aranızda bilen varmı beni yönlendirsea.s.

2 aydır yediklerime dikkat ediyorum spor yapmaya çalışıyorum.fakat sonuç kötü.6 kilo vermiştim iki günde tekrar 2 kilo almışım hemde 6 dan sonra birşey yemeyerek ve dikkatli yiyerek kafayı yiyecem.lütfen yardım yeşilçay içiyorum lahana suyu küründeyim nafile

merhaba foxon,

Aslında kilo almanın pek çok nedeni olabilir. Periyot döneminde olabilirsin bu yüzden vücudun ödem tutmuş olabilir, ya da fazla tuzlu yemiş olabilirsin, eğer spor yazpıyorsan kas kitlen artmış olabilir, sonuçta yağ kastan daha ağır çeker, o yüzden kilo ağır çıkabilir. bir de her gün tartılıp strese girersen kortizol salgılanır ve vücudun su tutar. şimdi biraz rahat bırak kendini. Biraz daha protein ağırlıklı beslen. sana birşey yazamıyorum metabolizmanı bilmediğim için..

Merhaba, söylediklerinize katılıyorum.
Gerçekten herkes nasıl beslenilmesi gerektiğini biliyor ama gel gör ki uygulamada çoğunlukla sınıfta kalıyoruz.
Bana göre en önemli nedenleri:
- medyanın etkisi; sürekli zayıf olanların güzel olduğu fikrini yaygınlaştırmaları.:kızgın: Dizilerde bile dikkat ediyorum biraz kiloluysa yetenekli bile olsa hizmetçi rollerinden başkası layık görülmüyor.
- Giyim sektörü; 40 bedeni aştıysanız istediğiniz giysiyi alamadan geri dönmenin üzüntüsü. Büyük bedenler de var ama özensiz çuval gibi şeyler.:bbo:
Mağazadan size göre yok diye geri çevrilenlerin ağladığını bilirim.:1no2:
- Arkadaşlar arasında alay konusu olması veya dışlanması vs.
Nedenlerle insanlar bir an önce zayıflama derdine düşüyor. Yanlış olduğunu bile bile bir sürü kimyasal veya doğal denen ürünlere, yöntemlere başvurmak zorunda bırakılıyor insanlar. Sabırla olacak ama işte dediğiniz gibi pazartesi başlayan diyetler, yasaklar ve her tarafta cazip yiyeceklerin kışkırtmasıyla son buluyor.fisfisfis

işte tam ben de bunu söylemeye çalışıyoruım. ondan sonra kendine güveni olmayan genç kızlar çocuk doğurup annelere dönüşüyor. kendi kızlarına dayatmayla zayıf olması gerektiği aşılanıyor. benim ergen bir hastam "bana ayı diyorlar okulda" diye kaç kez ağlamıştır yanımda....gerçekten o kadar kızıyorum ki, sakın çocuklarınıza yeme-içmne konusunda dayatmalar yapmayın. önemli olan sağlıklı beslenmeyi bilmeleri...

ya of 1 saattir geziyorum ama kaç kilo insan kaç kalorilik diyet yapmalı bulamadım:bbo:acaba aranızda bilen varmı beni yönlendirsea.s.

kalori kişilerin tam kilosunda göre değil, metabolizmalarının çalışma hızına göre belirlenir. kişinin dinlenme halindeyken yaktığı enerji (iç organlarının çalışma hızı ya da harcadığı enerji) kaç kalorilik diyet yapması gerektiğini belirtir. bunlar .çeşitli aletlerle ölçülür. örneğin tiroid hastalığı olan bir kişinin metabolizması çok iyi çalışmadığı için, vüudu dinlenme halindeyken yaklaşık 1200 kalori yakarken, spr yapan sağlıklı biri 1400-1500 yakabilir...Kişiden kişiye değişir, bu yüzden diyet kişiye özeldir..

sayın butterflysoul ben 23 yasındayım izmirden elazığa geldım bir senede 12 kilo aldım izmirdeyken sebze ve beyaz et agırlıklı beslenıyordum elazıg malesef sebze yonunden cok şansız dıyebilirim yazın diyetisyene gittim fakat kendisini cok tecrübeli bulmadım o hanıma saygısızlık etmek istemem ama ben ondan daha bilgiliyim diyebilirim fakat asıl sorun biilmek değil uygulayabilmek kendini disipline edebilmek bence bu diyet sayfalarında yazan diger arkadasların en buyuk sorunuda bu istediklerini internetten cok rahat ögrenebiliniyor fakat uygulamada problemler var en azından ben en cok problemı bu konuda yasıyorum bu yazıyı okuyan bır cok arkadasta da boyle bır sorun oldugunu dusunuyorum ne gibi onerileriniz olabılır acaba?

kalori kişilerin tam kilosunda göre değil, metabolizmalarının çalışma hızına göre belirlenir. kişinin dinlenme halindeyken yaktığı enerji (iç organlarının çalışma hızı ya da harcadığı enerji) kaç kalorilik diyet yapması gerektiğini belirtir. bunlar .çeşitli aletlerle ölçülür. örneğin tiroid hastalığı olan bir kişinin metabolizması çok iyi çalışmadığı için, vüudu dinlenme halindeyken yaklaşık 1200 kalori yakarken, spr yapan sağlıklı biri 1400-1500 yakabilir...Kişiden kişiye değişir, bu yüzden diyet kişiye özeldir..

teşekkür ederim sonunda aydınlatıldımzemuszemusancak ben doğunun çok ücra yerinde yaşıyorum şuan. 48 kiloydum doğum yapalı 1.5 yıl oldu ama hala 10 kilo fazlam var.burada bırakın o ölçüm cihazlarını uzman hekim bile yok maalesef.rastgelet yapıpta sağlığımdanda olmak istemiyorum 28 yaşındayım herhangi bir sağlık sorunumda yok gün içinde çok aktif sayılmam.eski kiloma dönmek için ortalama bir kalori değeri u verebilirmisiniz?ve 10 kiloyu kaç ayda vermek daha sağlıklı olur?

sevgili maviş,

aslında vücudun zayıf ve ince olmaya hazır çoktan, çünkü hamilelik öncesinde 48 kiloymuşsun. bence en güzeli oturup kalori hesabı yapmak yerine besinlerden gitmek. yediklerini yarıya indirmen ve sadece haftada üç gün yapabiliyorsan yürüyüş yapman yeter de artar bile. vazgeçemediğin şeyler vardır; örneğin tatlı veya abur cubur gibi. onları da haftada bir gün spor yaptığın zamana denk getirip yine az miktarda yersen 2,5 ayda verirsin. daha hızlı verirsen de metabolizmanı bozarsın. valla böyle beslen, yaza daha fıstık ol :))

sayın butterflysoul ben 23 yasındayım izmirden elazığa geldım bir senede 12 kilo aldım izmirdeyken sebze ve beyaz et agırlıklı beslenıyordum elazıg malesef sebze yonunden cok şansız dıyebilirim yazın diyetisyene gittim fakat kendisini cok tecrübeli bulmadım o hanıma saygısızlık etmek istemem ama ben ondan daha bilgiliyim diyebilirim fakat asıl sorun biilmek değil uygulayabilmek kendini disipline edebilmek bence bu diyet sayfalarında yazan diger arkadasların en buyuk sorunuda bu istediklerini internetten cok rahat ögrenebiliniyor fakat uygulamada problemler var en azından ben en cok problemı bu konuda yasıyorum bu yazıyı okuyan bır cok arkadasta da boyle bır sorun oldugunu dusunuyorum ne gibi onerileriniz olabılır acaba?

merhaba snow,

ben karşılıklı iletiişmden yanayım. örneğin 1 saatten daha az süren görüşmem yoktur. neden, nasıl, niçin herşeyi sorarım. çoğu zaman ağlatırım, çoğu zaman kızdırırım. çünkü neden motivasyon bozuluyor, kaynağını bulmak ve kişiyi yüzleştirmek gerek. ben psikolog değilim, beslenme uzmanıyım, ama işimin çoğu parçası iletişim. hep diyet, rejim vs gibi kavramlar var, etiketliyoruz herşeyi. şurada lahana suyu, elma sirkesi, kendini streçleyenler hemen herşeyi deneyen kadınlar var. en büyük sorunumuz kendimizle, bu kadar işkenceye gerek yok. battı balık yan gider dememek gerekiyor, olmadı yarın başlarım, olmadı yarın dersek 65 80, 80 100 olur..kişisel konuşma tek gerçek bu bence..öyle listelere falan gerek yok..

çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uymaya çalışacağım.2,5 ay uzun süre değil benim için önemli olan sağlıklı kilo vermek.yaza bikini giebilirsem problem yok o zaman:))

Benim en çok merak ettiğim şudur. Neyi neyle yersek kilo yapar. Mesela etle pilavı yan yana yersek gibimi. Bunlar hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

aslında hiiiçççç ark etmez. sadece önemli olan et yediğiniz zaman bir tabak pilav değil de örneğin 1 servis kaşığı kadar yemek ve yanında ekmek yememek. ama genelde ben kendi hastalarımda da eti sebzeyle birlikte veririm ki alşışkanlıklar bozulsun diye. yiyecekse 1 büyük tabak dolusu makarnayı yesin ama salatayla yesin. sebzeyi de ekmek ve yoğurtla yesin. midenin hazmını kolaylaştırmak için. örneğin şunlar iyi öğünlerdir.

et (kırmızı veya beyaz fark etmez) + salata veya ızgara vbeya haşlama sebze
et + zeytinyağlı sebze yemeği
sebze + ekmek / makarna/bulgur pilavı
aralarda meyve, galeta + peynir süper olur...

merhaba snow,

ben karşılıklı iletiişmden yanayım. örneğin 1 saatten daha az süren görüşmem yoktur. neden, nasıl, niçin herşeyi sorarım. çoğu zaman ağlatırım, çoğu zaman kızdırırım. çünkü neden motivasyon bozuluyor, kaynağını bulmak ve kişiyi yüzleştirmek gerek. ben psikolog değilim, beslenme uzmanıyım, ama işimin çoğu parçası iletişim. hep diyet, rejim vs gibi kavramlar var, etiketliyoruz herşeyi. şurada lahana suyu, elma sirkesi, kendini streçleyenler hemen herşeyi deneyen kadınlar var. en büyük sorunumuz kendimizle, bu kadar işkenceye gerek yok. battı balık yan gider dememek gerekiyor, olmadı yarın başlarım, olmadı yarın dersek 65 80, 80 100 olur..kişisel konuşma tek gerçek bu bence..öyle listelere falan gerek yok..

en basta işi kafada bitirmek gerekiyor bence.... bizim kendimizi denetleyebilmemiz için bize ne önerirsiniz? bir örnek veriyim mesela canımız tatlı çekti düsünmemeye calıştık fakat olmaadı evde kendimiz bişi yapsak mı yoksa gidip kucuk tatlı bişi mi alsak ayrıca genellikle yemek yaparken yaptıgımız hatalar nelerdir

merhaba öncelikle size çok teşekkür ederim burda yardımcı olmaya çalıştığınız için. Bende yıllarca kilolaroyla uğraşmış bir insanım çocuk yaşlarımdan beri kiloluyum. evde hep yanlız kalmak zorunda olduğum için gün içinde hep düzensiz beslenmekten kilolu bir insan oldum. şimdide çalışma hayatının yoğunluğu stresi sıkıntılar derken ne düzenli beslenme kaldı ne sağlık hayatımda görmediğim tartıdaki geçen gün o rakamı gördüm 83,7 kabus gibi içim cız etti kendime çok büyük bir kötülük yaptım diye. daha 24 yaşındayım ve vucudumda olmaması gereken birsürü yağ var. şimdi başladım ama defalarca denediğim diyetlerden sonra şimdi kendime tam olarak güvenemiyorum. sağlıklı beslenme adına herşeyi ezberledim artık ama uygulayamıyorum. iştahımı kontrol edemiyorum artık en büyük sorunum bu tatlı krizleri sık acıkmalar vs. delirmek üzereyim. karnım açken milyon tane yemek geçiyor aklımdan. sanırım benim sorunum beynimle ilgili ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin sadece istahımı kontrol etmek istiyorum iştahımı nasıl köreltebeilirim. bir ara ilaç kullanmayı bil düşündüm ama cesaret edemedm... :(

aslında hiiiçççç ark etmez. sadece önemli olan et yediğiniz zaman bir tabak pilav değil de örneğin 1 servis kaşığı kadar yemek ve yanında ekmek yememek. ama genelde ben kendi hastalarımda da eti sebzeyle birlikte veririm ki alşışkanlıklar bozulsun diye. yiyecekse 1 büyük tabak dolusu makarnayı yesin ama salatayla yesin. sebzeyi de ekmek ve yoğurtla yesin. midenin hazmını kolaylaştırmak için. örneğin şunlar iyi öğünlerdir.

et (kırmızı veya beyaz fark etmez) + salata veya ızgara vbeya haşlama sebze
et + zeytinyağlı sebze yemeği
sebze + ekmek / makarna/bulgur pilavı
aralarda meyve, galeta + peynir süper olur...

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Buradan önerilerinizi takip edecegim.

Aslında ben 31 yaşında 2 doğum yapmış biriyim. Boyum1,65 kilom 57 sürekli dikkat etmeye çalışıyorum. Ama bir zaman oluyorki çıldırımış gibi oluyorum. Ne yersem yiyim doydugumu anlamıyorum.Kendime kızıyorum insan bu kadar aç gözlü olurmu diyorum. Bir kaç kilo alıyorum az dikkat ettimi geri veriyorum. Peki ben neden böyle dönemlere giriyorum bana bu dönemlerde ne oluyor. Bu konudada bana bilgi verebilirmisiniz.

Back
X