- 28 Şubat 2011
- 41
- -4
- 296
hamileyken son zamanlar bi türlü geçmiyo,39. hafta bitti hergün bu gün olurmu diye bekliyorum ve her sancıyı acaba doğum sancım başladımı diye takibe alıyorum.ilk iki doğumumda hafif sancı çekmiştim 12-17 saat kadar.bundada olur diye düşünüyodum ama olmadı.gece kasıklarımda başlayan sancıya uyandım başladı galiba dedim ama biraz oyalanınca geçti.yattım uyumuşum.13 eylül sabahı 7yi geçe bir iki saniyelik sancıyla uyanıp yatağa oturdum oan suyum geldi.daha önce yaşamadığımdan suyumun geleceğini sanmıyordum.ama biraz geldi ve gelmeye devam etti ara ara.hemen hazırlanıp zekai tahir burak hastanesine yola çıktık,tabi sancımda başlamıştı 2 dk da falan geliyodu.hastaneye geldiğimizde 8:30 gibiydi.4 santim açıklık vardı hemen yatış işlemleri başladı.ve ben buraya 2.kez doğuma geldiğim için nasıl bi süreç yaşayacağımı biliyodum.damar yolu falan açıldıktan sonra sancı yatağına yatırıyolar nst bağlıyolar ve kalkmak yasak.bunu bildiğim için hep dua ettim sancı yatağına ya hiç yatmadan doğuma gidiyim yada çok az yatayım diye.sancı anında yapılan dua kesinlikle kabul oluyo.herkes o an için dua istemişti ama ben sadece kendime dua edebildim.aklıma başka hiç bişi gelmedi:) ama aklımda önceden koymuştum:diyodum lağma yapınca wc gönderiyolar ben o zaman orda oyalanıcam yatağa yatmıcam diye.neyse yatağa yattım nst yi bağladılar 4-5 cm açıklık var dediler hemşire doğum anında ne yapacağımı anlattı biz ıkın demeden ıkınma falan dedi ama onu pek duymadım sanırım çünkü 3.çocuğum ve ben sıkışmış haldeydim hem sancıya hem wc ye.neyse lağma yaptı gittim wc ye dediğm gibi biraz oyalandım ama zaten çocuklarında arası az olduğundan galiba açılma çabuk oldu ve ben çokda ıkınmadan bebeğin geldiğini hissettim.oan doğuracağımı sanmıyodum çünkü 4-5 cm diyince moralim bozuldu daha çok varmış diye.neyse wc den çıktım Allah'dan koridorda beni kontrol eden asistan dr vardı zorla elimle falan işaret ederek çocuk geldi dedim hemen odadan dr beye seslendi.koşuştular,sakın ıkınma,üfle üfle falan dediler.sandalyeye oturtup doğumhaneye götürdüler hemen doğum masasına çıktım ıkındım bi ara ıkınma dediler biraz kesi yaptılar.sonra bebeğim çıktı elhamdülillah.öbürlerine göre kolaydı sancısıyla doğumuyla ama dediğim gibi arasının azlığından kaynaklanıyo inşaallah sonuna kadar öyle devam eder hayırlısıyla.ilk çocuğum 4.5 ikincisi 2 yaşında bu arada rabbim bağışlar inşaallah cümlemizinkinide.biraz ayrıntıya girdim çünkü ben doğumu beklerken bildiğim halde uzun uzun anlatılan ayrıntılı hikayeleri okumaktan sıkılmıyodum .sizinde sıkılmayacağınızı umuyorum.darısı başınıza.bide hamileyken hep normal ve kolay doğum olsun diye dua etmiştim ilk 2 çocuğumda bunda biraz daha aklımı kullanıp hem kolay ve normal doğum için hemde kolay ve normal sancı için dua ettim ve elhamdülillah öyle oldu:)