- 15 Ağustos 2023
- 90
- 36
- 3
- 34
- Konu Sahibi Birisidiyebiri
-
Pandemi döneminde 13 aylikti ve kardesi yeni doğmuştu sosyallesmeyi öğreneceği yasta
Dediklerinizi dikkate alicam teşekkür ederimTahmin etmiştim. Bence psikoloğa götürüp yaşıtları ile iletişim kurmasını sağlayın. Bu karakteri devam derse ileride çok sorun yaşar, sosyalleşmeyi öğrenmeli.
Özgüven için kendi başına bişey yapmak için sinema uygun bir yer değil koca salon koca ekran yüksek ses ve en önemlisi KARANLIK KOCA BİR SALON ve 5 yaşında henüzÖzgüven konusunda biraz sıkıntılıyiz ben yokken hic bir sey yapmıyor boyle kuzenleri de yanındayken bensiz bir aktivite yapmasini istedim
Ebeveyni mi onlar, değil.Yalniz birakmadim iki kuzeni ve kardeşi vardi
İlk defa farklı ortam. Sessiz karanlık ver herşey coook büyük gürültülü.hatalı olmuş. sizde bir bilet alıp otursaydiniz keşke ben çocuklarım ilk sinrmasinda yanında olup tepkisine baktim eğer durmuyorsa çıkarmıştım. Kötü bir deneyim olmuş . Gece lambası ile uyusun bir süre.Merhaba arkadaslar bes yasindaki kızımi ilk defa sinemaya götürdüm ortamdan korktuğu için ilk yarida yanında oturdum ben de sonra ona cikacagimi söyleyip ondan da onay alarak ciktim ama 15 dakika sonra aglayarak o da pesimden cikti artik benlede girmeyi kabul etmedi ve iki gündür karanliktan korkuyor :-( gece boyuca bana oyle sıkı sarılıyor ki ve ışık kapaninca tum vucudu kasılıyor ayrica vc ye de tek başına gitmiyor iki gündür yani sinemadan sonra... ne yapabilirim bu konuda cok tedirginim bu korkuları kalıcı olur mu :-( bu arada sinemada yalnız degildi iki kuzeni ve kardesi de yanındaydı
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Bilet aldim ilk yarıda yaninda oturdum sonra ona soyleyip kalktim yanindan kalkıp 10 adim otedeki kapının önünde durdum kapi araliktı ve o ben kalktıktan sonra filme hic bakmadi gozu hep kapidaydı zaten birbirimizi gorecek şekilde bir yerİlk defa farklı ortam. Sessiz karanlık ver herşey coook büyük gürültülü.hatalı olmuş. sizde bir bilet alıp otursaydiniz keşke ben çocuklarım ilk sinrmasinda yanında olup tepkisine baktim eğer durmuyorsa çıkarmıştım. Kötü bir deneyim olmuş . Gece lambası ile uyusun bir süre.
Biz yetişkin olmamıza rağmen o karanlık ve yüksek sesli ortamda güzel bir şey izlesek bile irkilebiliyoruz. 5 yaşında etkilenmesi çok normal. Öyle bir ortamda kapıda da bekleseniz kendini yalnız hisseder. Ebeveyni siz olduğunuz için yanında kardeşi, kuzeni olması ona güven vermez. Bir pedagogdan yardım alabilirsiniz. Benim de çocukken karanlık korkum vardı. Kendi kendine geçmesi zor. Altına kaçırma, kabus görme, uyku sorunları da oluşabilir. Hala evde illa ışık bırakırım ki çocuklar karanlıktan korkmasın diye. Keza küçükken kapkaranlık ortamda uyumaya bırakıldığım için karanlıkta korkumdan saatlerce uyuyamadığım olurdu. 4-5 yaş sinema için çok erken yani. En iyisi iyi bir pedagog desteği ile devam edin. Atlatır çocuğunuz inşallah. Daha kendilerini de çok iyi ifade edemedikleri bir yaştalar.Merhaba arkadaslar bes yasindaki kızımi ilk defa sinemaya götürdüm ortamdan korktuğu için ilk yarida yanında oturdum ben de sonra ona cikacagimi söyleyip ondan da onay alarak ciktim ama 15 dakika sonra aglayarak o da pesimden cikti artik benlede girmeyi kabul etmedi ve iki gündür karanliktan korkuyor :-( gece boyuca bana oyle sıkı sarılıyor ki ve ışık kapaninca tum vucudu kasılıyor ayrica vc ye de tek başına gitmiyor iki gündür yani sinemadan sonra... ne yapabilirim bu konuda cok tedirginim bu korkuları kalıcı olur mu :-( bu arada sinemada yalnız degildi iki kuzeni ve kardesi de yanındaydı
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?