• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bes yas cocukta korku

Özgüven konusunda biraz sıkıntılıyiz ben yokken hic bir sey yapmıyor boyle kuzenleri de yanındayken bensiz bir aktivite yapmasini istedim
Özgüven için kendi başına bişey yapmak için sinema uygun bir yer değil koca salon koca ekran yüksek ses ve en önemlisi KARANLIK KOCA BİR SALON ve 5 yaşında henüz

Yalniz birakmadim iki kuzeni ve kardeşi vardi
Ebeveyni mi onlar, değil.
İnsan güven temelini onu yetiştirenlerden alır.
Tebrik ediyorum sizi, kırk sene düşünsem aklıma gelmezdi herhangi bir şeyin ilk tecrübe edilişinde dünya ile çocuğumu yalnız bırakmak!
Muhtemelen sizin de yanınızda başkaları vardı, minik adımlarla uzaklaşarak… Neyse ya…

Merhaba arkadaslar bes yasindaki kızımi ilk defa sinemaya götürdüm ortamdan korktuğu için ilk yarida yanında oturdum ben de sonra ona cikacagimi söyleyip ondan da onay alarak ciktim ama 15 dakika sonra aglayarak o da pesimden cikti artik benlede girmeyi kabul etmedi ve iki gündür karanliktan korkuyor :-( gece boyuca bana oyle sıkı sarılıyor ki ve ışık kapaninca tum vucudu kasılıyor ayrica vc ye de tek başına gitmiyor iki gündür yani sinemadan sonra... ne yapabilirim bu konuda cok tedirginim bu korkuları kalıcı olur mu :-( bu arada sinemada yalnız degildi iki kuzeni ve kardesi de yanındaydı

Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
İlk defa farklı ortam. Sessiz karanlık ver herşey coook büyük gürültülü.hatalı olmuş. sizde bir bilet alıp otursaydiniz keşke ben çocuklarım ilk sinrmasinda yanında olup tepkisine baktim eğer durmuyorsa çıkarmıştım. Kötü bir deneyim olmuş . Gece lambası ile uyusun bir süre.

Bir de emanet ettiğiniz çocuklar 7 yaşındaymış!
7 ve 6 yaş çocuklarım var.
Şuana kadar yalnız kalma süreleri 1,5 dakika yani 90 saniye.
O da aşağı teslim edilen kargomu almak için onların güvenli yuvasında kalıp benim asansörle iniş ve çıkış sürem.
90 a kadar sayarlar her seferinde, kapı önünde.
Buna alıştıklarında beraber inip almalarını, sonra tek tek aşağı inip almalarını öğreteceğim.
Emekleme öğrenmeden maraton koşturmuşsunuz, her şey etap etaptır ve çocuğun mizacına göre de değişir.
Acilen psikolog desteği alın.

İlk defa farklı ortam. Sessiz karanlık ver herşey coook büyük gürültülü.hatalı olmuş. sizde bir bilet alıp otursaydiniz keşke ben çocuklarım ilk sinrmasinda yanında olup tepkisine baktim eğer durmuyorsa çıkarmıştım. Kötü bir deneyim olmuş . Gece lambası ile uyusun bir süre.
Bilet aldim ilk yarıda yaninda oturdum sonra ona soyleyip kalktim yanindan kalkıp 10 adim otedeki kapının önünde durdum kapi araliktı ve o ben kalktıktan sonra filme hic bakmadi gozu hep kapidaydı zaten birbirimizi gorecek şekilde bir yer

Merhaba arkadaslar bes yasindaki kızımi ilk defa sinemaya götürdüm ortamdan korktuğu için ilk yarida yanında oturdum ben de sonra ona cikacagimi söyleyip ondan da onay alarak ciktim ama 15 dakika sonra aglayarak o da pesimden cikti artik benlede girmeyi kabul etmedi ve iki gündür karanliktan korkuyor :-( gece boyuca bana oyle sıkı sarılıyor ki ve ışık kapaninca tum vucudu kasılıyor ayrica vc ye de tek başına gitmiyor iki gündür yani sinemadan sonra... ne yapabilirim bu konuda cok tedirginim bu korkuları kalıcı olur mu :-( bu arada sinemada yalnız degildi iki kuzeni ve kardesi de yanındaydı

Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Biz yetişkin olmamıza rağmen o karanlık ve yüksek sesli ortamda güzel bir şey izlesek bile irkilebiliyoruz. 5 yaşında etkilenmesi çok normal. Öyle bir ortamda kapıda da bekleseniz kendini yalnız hisseder. Ebeveyni siz olduğunuz için yanında kardeşi, kuzeni olması ona güven vermez. Bir pedagogdan yardım alabilirsiniz. Benim de çocukken karanlık korkum vardı. Kendi kendine geçmesi zor. Altına kaçırma, kabus görme, uyku sorunları da oluşabilir. Hala evde illa ışık bırakırım ki çocuklar karanlıktan korkmasın diye. Keza küçükken kapkaranlık ortamda uyumaya bırakıldığım için karanlıkta korkumdan saatlerce uyuyamadığım olurdu. 4-5 yaş sinema için çok erken yani. En iyisi iyi bir pedagog desteği ile devam edin. Atlatır çocuğunuz inşallah. Daha kendilerini de çok iyi ifade edemedikleri bir yaştalar.

Back