- 26 Kasım 2019
- 4.812
- 16.893
- 158
- Konu Sahibi Birisidiyebiri
Kaç yaşında?
5 yaş 3 aylık, anaokuluna gidiyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç yaşında?
Evet5 yaş 3 aylık, anaokuluna gidiyor.
Teşekkürler5 yaş 3 aylık, anaokuluna gidiyor.
Bir daha evinizin herhangi bir odası haricinde çocuğunuzu hiçbir yerde yalnız bırakmayın. 4 yaşındaki el kadar çocuğun sinemada hele de karanlık bir ortamda güvenebileceği birisi olmadan özgüven sahibi olacağını nasıl düşünürsünüz ya? Özgüven ne demek önce onu bir araştırın siz.Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Merhaba arkadaslar bes yasindaki kızımi ilk defa sinemaya götürdüm ortamdan korktuğu için ilk yarida yanında oturdum ben de sonra ona cikacagimi söyleyip ondan da onay alarak ciktim ama 15 dakika sonra aglayarak o da pesimden cikti artik benlede girmeyi kabul etmedi ve iki gündür karanliktan korkuyor :-( gece boyuca bana oyle sıkı sarılıyor ki ve ışık kapaninca tum vucudu kasılıyor ayrica vc ye de tek başına gitmiyor iki gündür yani sinemadan sonra... ne yapabilirim bu konuda cok tedirginim bu korkuları kalıcı olur mu :-( bu arada sinemada yalnız degildi iki kuzeni ve kardesi de yanındaydı
Kuzenlerle aktivite yapmak için o kadar küçük kiÖzgüven konusunda biraz sıkıntılıyiz ben yokken hic bir sey yapmıyor boyle kuzenleri de yanındayken bensiz bir aktivite yapmasini istedim
Yedi yaş kuzene dört ve beş yaşında iki çocuk emanet etmiş şaka gibi ya.
Kuzen dediği de 7 yaş.
Bir insan düşünür yani, bunların dördü de ufak. Korkarlar, boğazına bir şey kaçar, sinemada acil durum olur. Nasıl kaçacaklar, kendilerini nasıl koruyacaklar diye.
Oldu olacak Özgüven diye ormana tek başına kampa gönderin konu sahibi kesin gelişir
Bir daha evinizin herhangi bir odası haricinde çocuğunuzu hiçbir yerde yalnız bırakmayın. 4 yaşındaki el kadar çocuğun sinemada hele de karanlık bir ortamda güvenebileceği birisi olmadan özgüven sahibi olacağını nasıl düşünürsünüz ya? Özgüven ne demek önce onu bir araştırın
Beni goruyordu zaten yanından ayrilinca filme bakmayi birakti o süreçte hep kapiya baktı sonra aglayarak yanima geldiÖzgüven konusunda sıkıntı olan çocuğu karanlık bir ortamda yanlız bırakmak hata. Kuzenleri kaç yaşına 7 mi? Bence destek almanız gerekebilir. Benim ikizler 5, kızım 9 yaşında ışık olmadan uyumazlar bile. Kendi evinde, kendi yatağında karanlıktan rahatsız olurlar. Siz çocuğu yabancı bir ortamda yanlız bıraktınız.
Sinema salonu yeterince büyük ve küçük bir çocuk için de gayet de korkutucu olabilir. Yani yabancı insanların olduğu yerde çocuğu yalnız bırakmak ne demek ya? Gideceksiniz sanmıştır niye ağlasın ki?Beni goruyordu zaten yanından ayrilinca filme bakmayi birakti o süreçte hep kapiya baktı sonra aglayarak yanima geldi
Seni istedim ondan agladim dedi , bensiz hic bir adim atmıyor bağli degil bağımliyiz ama yanlis bir hamle yaptım cok pişman oldum
Korkmayın kalıcı bir korku değil bı kaç hafta sonra unutacaktir emin olunDuzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Merhaba arkadaslar bes yasindaki kızımi ilk defa sinemaya götürdüm ortamdan korktuğu için ilk yarida yanında oturdum ben de sonra ona cikacagimi söyleyip ondan da onay alarak ciktim ama 15 dakika sonra aglayarak o da pesimden cikti artik benlede girmeyi kabul etmedi ve iki gündür karanliktan korkuyor :-( gece boyuca bana oyle sıkı sarılıyor ki ve ışık kapaninca tum vucudu kasılıyor ayrica vc ye de tek başına gitmiyor iki gündür yani sinemadan sonra... ne yapabilirim bu konuda cok tedirginim bu korkuları kalıcı olur mu :-( bu arada sinemada yalnız degildi iki kuzeni ve kardesi de yanındaydı
İlk tecrübe biraz kötü olmuş ama korkması normal. Yüksek ses karanlık ortam. Bundan sonra kızınızı rahatlatacak şeyler yapın. Oğlum 3 yasında iken bunun daha beterini biz yaşadık. Tabii bilerek olmadı büyük bir dalgınlık ile hem benim hem onun içinde büyük bir travma oluşturacak bir şey yaşadık. Ben günlerce ağladım. Aradan yıllar geçti hala unutamiyorum. suan 10 yasında olayı hatırlamıyor ama belki bu olay karakterinde bir etken oldu ya da olacak. Kizınizla hep konusun içini rahatlatin size güvenmesini sağlayin güzel telkinlerde bulunun .Disaridan kastim sinema salonunun kapisınin önü, kucuk bir ilcede yaşıyoruz kalabalik degildi icerde toplamda 10 cocuk vardı ve kapisinin önündeydik, yani ayakta kapida bekliyorduk kapiyii aralayınca çocukları görüyorduk onlar da bizi görebiliyor
Cok teşekkür ederim elimden geleni yapicam zaten iki gündür o kadar kötüyüm ki ne yapacagimi şaşırmış durumdayimİlk tecrübe biraz kötü olmuş ama korkması normal. Yüksek ses karanlık ortam. Bundan sonra kızınızı rahatlatacak şeyler yapın. Oğlum 3 yasında iken bunun daha beterini biz yaşadık. Tabii bilerek olmadı büyük bir dalgınlık ile hem benim hem onun içinde büyük bir travma oluşturacak bir şey yaşadık. Ben günlerce ağladım. Aradan yıllar geçti hala unutamiyorum. suan 10 yasında olayı hatırlamıyor ama belki bu olay karakterinde bir etken oldu ya da olacak. Kizınizla hep konusun içini rahatlatin size güvenmesini sağlayin güzel telkinlerde bulunun .
Cok teşekkür ediyorm o kitabı en yakin zamanda alicam insallah dediginiz gibi olurSakin olun, olan olmuş artık yanlış yapmışsınız ama bir kere sinemada bırakıp kapıya çıktınız diye travma olacak ve sonsuza kadar öyle kalacak hali yok.
Yani ben konunun uzmanı olmadığım için detaylı birşey yazmak istemiyorum, her çocuğu da farklı ele alır muhtemelen uzmanlar ancak alt beyin ve üst beyin kavramları var bahsettiğim kitaplarda. İnternette de araştırabilirsiniz. Çocuğun korkularını kaygılarını yenmek için genelde o konulardan kaçınırız, yok sayarız görmezden geliriz. Aksine korkularını kaygılarını sık sık konuşmak, paylaşmak çocuğun ilkel beyniyle hissettiği korkuyu anlamasını, bir mantık çerçevesine oturtmasını ve artık korkmamasını, korkusunu kontrol altına alabilmesini sağlıyor. Konuyu kapatıp üstünü örtmeyin, travmaların korkuların üstüne gidin. Çözümsüz birşey değil.
Yaaa siz cok mukemmel bir annesinizdir,,, eminin hiç hata yapmamişsinizdir,,,z o yüzden yapilan hatalara bu kadar merhametsizce yorumlar yazıyorsunuzdur,,,, bir yanlış yaptım bunun farkindayim ve sizden duzeltmek icin bir fikir istedim zaten kötü olan ruh halimi daha da kotulestirmenizin kimseye bir yarari yok ortada bir yanlış var ve duzeltmeye çabalıyorum sizden ricam olaya bu yönüyle bakinAy yok artık. Ben de kuzenler 10-15 yaşında deidm. Siz çıldırmışsınız. 7-6 ve 5 yaş dört çocuk yalnız bırakılır mı?
Tebrikler çocuğunuz daha özgüvensiz oldu.
Tamam biz de sinemadan cikip avm gezmiyoruz zaten, ben de kapida bekliyorumDuzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Allahtan kuzenler buyukmus. Koca delikanli olmuşlar. Cocugunuza 0 km. travma yuklemissiniz. Hayirli olsun. Acayip uyuz oldum normal mi bu kadar sinirlenmem bilmiyorumKuzenler 7 ve 6 kucuk kizim 4
Anladik duzenleme yaptiginiziDuzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Ben bunu yapmaya çalışınca “bu konuyu kapatabilir miyiz” deyip geçiştirmeye çalışıyor, elleriyle kulaklarını kapatıyor. Hikayeleştirme yaptığımı anlıyor mesela, aslında benden bahsediyorsun di mi diyor. Bildiklerimi de uygulatmıyor, inşallah kitapta başka yöntemler de vardırSakin olun, olan olmuş artık yanlış yapmışsınız ama bir kere sinemada bırakıp kapıya çıktınız diye travma olacak ve sonsuza kadar öyle kalacak hali yok.
Yani ben konunun uzmanı olmadığım için detaylı birşey yazmak istemiyorum, her çocuğu da farklı ele alır muhtemelen uzmanlar ancak alt beyin ve üst beyin kavramları var bahsettiğim kitaplarda. İnternette de araştırabilirsiniz. Çocuğun korkularını kaygılarını yenmek için genelde o konulardan kaçınırız, yok sayarız görmezden geliriz. Aksine korkularını kaygılarını sık sık konuşmak, paylaşmak çocuğun ilkel beyniyle hissettiği korkuyu anlamasını, bir mantık çerçevesine oturtmasını ve artık korkmamasını, korkusunu kontrol altına alabilmesini sağlıyor. Konuyu kapatıp üstünü örtmeyin, travmaların korkuların üstüne gidin. Çözümsüz birşey değil.
Oncelikle bu yapici ve yardimci mesajiniz icin cok teşekkür ederim.... ikinci olarak da bir yanlış yaptım bunun farkindayim ve sizden duzeltmek icin bir fikir istedim zaten kötü olan ruh halimi daha da kotulestirmenizin kimseye bir yarari yok ortada bir yanlış var ve duzeltmeye çabalıyorum sizden ricam olaya bu yönüyle bakinAllahtan kuzenler buyukmus. Koca delikanli olmuşlar. Cocugunuza 0 km. travma yuklemissiniz. Hayirli olsun. Acayip uyuz oldum normal mi bu kadar sinirlenmem bilmiyorum
AnlamadımBen bunu yapmaya çalışınca “bu konuyu kapatabilir miyiz” deyip geçiştirmeye çalışıyor, elleriyle kulaklarını kapatıyor