- 15 Ağustos 2023
- 90
- 36
- 3
- 34
- Konu Sahibi Birisidiyebiri
-
Seni istedim ondan agladim dedi , bensiz hic bir adim atmıyor bağli degil bağımliyiz ama yanlis bir hamle yaptım cok pişman oldumFilmden mi korktu, neyden korktu tam olarak açıkladı mı
Özgüven konusunda biraz sıkıntılıyiz ben yokken hic bir sey yapmıyor boyle kuzenleri de yanındayken bensiz bir aktivite yapmasini istedim
Anaokuluna gidiyor mu?Seni istedim ondan agladim dedi , bensiz hic bir adim atmıyor bağli degil bağımliyiz ama yanlis bir hamle yaptım cok pişman oldum
Bu anlattıklarınızın hiç bir önemi yok ki şu an. Çocuk korkmuş işte, nasıl çözeceğinize odaklanın. Hata yapmışsınız, düzeltmeniz gerekiyor.Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Seni istedim kısmı bahane de olabilir. Neyse özgüven geliştirici başka şeyler deneyimleyin. Jimnastiğe göndermek, yetenekli olduğu bir alan varsa (resim, hızlı koşmak, dans…) sıkça yaptırmak gibiSeni istedim ondan agladim dedi , bensiz hic bir adim atmıyor bağli degil bağımliyiz ama yanlis bir hamle yaptım cok pişman oldum
EvetAnaokuluna gidiyor mu?
Iste duzeltmek icin belkibir fikir alirim diye buraya yazdim ama insanlar elestirmekten fikir veremediBu anlattıklarınızın hiç bir önemi yok ki şu an. Çocuk korkmuş işte, nasıl çözeceğinize odaklanın. Hata yapmışsınız, düzeltmeniz gerekiyor.
Yine de yanlış. Henüz beş yaşında. 5. Bu kadar ufak çocuk sinemada güvendiği bir yetişkin olmadan bırakılmamalı.Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin) her kafasini çevirdiğinde beni görüyorduAblacım karanlıkta yüksek seste sence ne özgüven gelişmesi? Saçmalama lütfen. Çocuk tabiki korkar. Her çocuk kendine farklı.
Cok teşekkür ederim sonunda mantikli ve yapici bir yorum geldiDaniel J. Siegel - Tina Payne Bryson : Bütün Beyinli Çocuk ve Evet Beyinli Çocuk kitaplarını okumanızı tavsiye ederim çocuğunuz kaygılı bir çocuksa. Hem ebeveyn olarak bize hem çocuğumuza çok iyi geldi.
Kaygılı derken? Benimki ürkek biraz ve anaokulunda çekingenmiş öğretmenlerine karşı, 5 yaşında. Bu durumda bize faydalı olur mu?Daniel J. Siegel - Tina Payne Bryson : Bütün Beyinli Çocuk ve Evet Beyinli Çocuk kitaplarını okumanızı tavsiye ederim çocuğunuz kaygılı bir çocuksa. Hem ebeveyn olarak bize hem çocuğumuza çok iyi geldi.
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)İlk kez girdiği bir ortamda neden yalnız bıraktınız çocuğu? Yanında başka çocukların olması önemli değil, kendini güvende hissetmesi için yanında durmalıydınız. Travma yaşamış çocuk.
E tamam demekki siz olmadan saatlerce ogretmeni ve arkadaslariyla zaman gecirebiliyor. Yukarda da yazilmis ozguven gelistiren baska aktiviteler bulabilirsiniz. Haftasonu bale yada jimnastige yollayabilirsiniz. Oyun alanina goturup kenarda onu izleyebilirsiniz. Zaten korkan cocugu yanliz birakmayin ama daha buyuk travma oluyor.Evet
Iste duzeltmek icin belkibir fikir alirim diye buraya yazdim ama insanlar elestirmekten fikir veremedi
Biz sizin nerede yaşayıp, nasıl bir salonda sinema izlediğiniz nereden bilelim?Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin) kapiya dogru her baktiklarinda bizi görüyorlardi ayrilmadik kapidanAy yok artık. Ben de kuzenler 10-15 yaşında deidm. Siz çıldırmışsınız. 7-6 ve 5 yaş dört çocuk yalnız bırakılır mı?
Tebrikler çocuğunuz daha özgüvensiz oldu.
Yani o kadar absürt bir durum ki eleştirmemeleri mümkün değil insanların. Şok olduk bir çoğumuzEvet
Iste duzeltmek icin belkibir fikir alirim diye buraya yazdim ama insanlar elestirmekten fikir veremedi
Kaygılı derken? Benimki ürkek biraz ve anaokulunda çekingenmiş öğretmenlerine karşı, 5 yaşında. Bu durumda bize faydalı olur mu?
Cok teşekkür ederimGece lambasiyla bir sure uyumasini saglayin yaninda olun ama kendi odasinda mutlaka uyutun bir sure icin karanlik ortamlarda tek basina kalmamasini saglayin korktugu zaman dikkatini dagitip baska seylere yonlendirin niyetiniz iyi ama sinemada bu yas grubu icin bir yetiskin mutlaka olmali ornegin kreste topluca sinemaya gidilir ogretmen olur yanlarinda cocuklar bu yuzden cok korkmaz cocugunuzu kreşe verebilirsiniz sizden ayri biseyler yapip ozguvenini gelistirmek istiyorsanjz krese gidiyorsa hali hazirda oyun terapisine goturebilirsiniz sosyallesmesi icin yani farkli bu tur ortamlara sokabilirsiniz ama zorlamayin kesinlikle sizden bu surecte direk kopmaz sizin varliginizi hissetsin siz gorus acisinda olun mutlaka ilk asamada ne yaparsaniz yapin bu zamanla olacak bir surec her cocugun mizaci bir degil kucugunuzle de kiyaslamayin hic bol bol farkli ortamlara sokun umarim sagliklica atlatirsiniz bu surecide
Kaç yaşında?Kesinlikle faydalı olur, zaten psikolog bütün ebeveynlerin okuması gerek diye tavsiye etmişti bize. Benim kızım da çekingen ve ürkekti, şimdi epey açıldı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?