- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.208
- 598
- Konu Sahibi Birisidiyebiri
-
İlk kez girdiği bir ortamda neden yalnız bıraktınız çocuğu? Yanında başka çocukların olması önemli değil, kendini güvende hissetmesi için yanında durmalıydınız. Travma yaşamış çocuk.Merhaba arkadaslar bes yasindaki kızımi ilk defa sinemaya götürdüm ortamdan korktuğu için ilk yarida yanında oturdum ben de sonra ona cikacagimi söyleyip ondan da onay alarak ciktim ama 15 dakika sonra aglayarak o da pesimden cikti artik benlede girmeyi kabul etmedi ve iki gündür karanliktan korkuyor :-( gece boyuca bana oyle sıkı sarılıyor ki ve ışık kapaninca tum vucudu kasılıyor ayrica vc ye de tek başına gitmiyor iki gündür yani sinemadan sonra... ne yapabilirim bu konuda cok tedirginim bu korkuları kalıcı olur mu :-( bu arada sinemada yalnız degildi iki kuzeni ve kardesi de yanındaydı
Şok oldum ya. En büyüğü yedi yaşında. Çocuğa çocuk emanet ediyor.Cildirmis olmalisiniz? Yuksek ses ve karanlikta ozguven mi kazanir cocuk?
Onlar da çok küçükmüş.Her çocuğun gelişimi karakteri farklıdır,onları birbiriyle kıyaslamayın. Bunun özgüvenle alakası yok.Kiziniz sizi yanında istiyorsa yanında olun.Demekki biraz daha zamana ihtiyacı var.Iki kuzeni vardi onlar büyük, yalniz degildi
Yedi yaş kuzene dört ve beş yaşında iki çocuk emanet etmiş şaka gibi ya.İlk kez girdiği bir ortamda neden yalnız bıraktınız çocuğu? Yanında başka çocukların olması önemli değil, kendini güvende hissetmesi için yanında durmalıydınız. Travma yaşamış çocuk.
Benim aklima da kotu senaryolar geldi. Tacizcisi var sapigi sahipsiz yalniz 4 cocuk. Annen disarda seni bekliyor gel dese giderler. Ay allah korusun. Cok tedirgin oldum.Yedi yaş kuzene dört ve beş yaşında iki çocuk emanet etmiş şaka gibi ya.
Kuzen dediği de 7 yaş.
Bir insan düşünür yani, bunların dördü de ufak. Korkarlar, boğazına bir şey kaçar, sinemada acil durum olur. Nasıl kaçacaklar, kendilerini nasıl koruyacaklar diye.
Oldu olacak Özgüven diye ormana tek başına kampa gönderin konu sahibi kesin gelişir
Ya çocuk alışkın olsa sinemaya anlarım. Ben o kadar endişeli değilim, boğazına bişey kaçar falan. O 15 yaşında da olabilir sürekli yanında olamayız. Ama çocuk ilk kez girdiği zaten ürkütücü bir ortamda yanında yetişkin olmadan bırakılmaz. Çok ciddi travma yaratmış çocukta belli ki. Düzeltmeye çalışırken bozmuş konu sahibi.Yedi yaş kuzene dört ve beş yaşında iki çocuk emanet etmiş şaka gibi ya.
Kuzen dediği de 7 yaş.
Bir insan düşünür yani, bunların dördü de ufak. Korkarlar, boğazına bir şey kaçar, sinemada acil durum olur. Nasıl kaçacaklar, kendilerini nasıl koruyacaklar diye.
Oldu olacak Özgüven diye ormana tek başına kampa gönderin konu sahibi kesin gelişir
Kesinlikle ayni fikirdeyim. Ben ilk defa bu sene izin isteyip ciktim (8,5-7 olmak uzereler) ve arkamdan anne biz sensiz hoslanmadik diyip onlar da cikti ve sinemaya cok alisik cocuklarŞok oldum ya. En büyüğü yedi yaşında. Çocuğa çocuk emanet ediyor.
Allah korusun yangın çıksa, deprem olsa, boğzına mısır kaçsa 7 yaş çocuk mu kurtaracak?
Sinemada 7 yaş çocuğu gözetim olmadan almamalı.
Yetişkin kontrolü gereken yaş. Boğazına mısır kaçsa ne olacak? Yanında yetişkin yok.
Pess
Normal bir yetişkin düşünmeli bunu. Yedi yaş kendisi ufacık daha, emanet edilecek yaş mı?Benim aklima da kotu senaryolar geldi. Tacizcisi var sapigi sahipsiz yalniz 4 cocuk. Annen disarda seni bekliyor gel dese giderler. Ay allah korusun. Cok tedirgin oldum.
Disaridan kastim sinema salonunun kapisınin önü, kucuk bir ilcede yaşıyoruz kalabalik degildi icerde toplamda 10 cocuk vardı ve kapisinin önündeydik, yani ayakta kapida bekliyorduk kapiyii aralayınca çocukları görüyorduk onlar da bizi görebiliyorYani sinemada 4çocuk var anladığım kadarıyla yaşları 4-5-6-7 siz bu çocukları tek başına bırakıp dışarı çıktınız değilmi ? Sizce ne kadar mantıklı bu olay? Özgüveni yerine gelsin diye yapılacak işmi allah aşkına ya ne diceğimi şaşırdım gerçekten size
Çıkma sebebiniz neydi?
Ay yok kudra ya. Oğlum sinemaya alışkındır. Bensiz de durur. Ama sinemaya sadece arkadaşlarıyla gitmez. O yaşta sinemayı sevseler de karanlıktan da ürküyorlar yüksek sesten de. Valla bu hafta iki kere çocuk filmine gittim genelde yalnız oturan grup en az 9-10 yaştı. Beş yaş tek başına izleyemez benceYa çocuk alışkın olsa sinemaya anlarım. Ben o kadar endişeli değilim, boğazına bişey kaçar falan. O 15 yaşında da olabilir sürekli yanında olamayız. Ama çocuk ilk kez girdiği zaten ürkütücü bir ortamda yanında yetişkin olmadan bırakılmaz. Çok ciddi travma yaratmış çocukta belli ki. Düzeltmeye çalışırken bozmuş konu sahibi.
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)Normal bir yetişkin düşünmeli bunu. Yedi yaş kendisi ufacık daha, emanet edilecek yaş mı?
Yeğenim 15 yaşında 6 yaş çocuğumu sinemaya götürmesine izin veririm belki ama aklı başında bir çocuk diye o da belki. 7 yaşa 5 yaş emanet edilir mi?
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)İlk defa sinemaya gitmiş 5 yaşındaki çocuk yalnız bırakılır mı? Özgüven böyle kazanılmaz.
Kardesi korkmamis olabilir, her cokck kendine özel. Onun hassas olduğunu düşünüp özellikle cikmamaniz gerekirdi.
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)Kesinlikle ayni fikirdeyim. Ben ilk defa bu sene izin isteyip ciktim (8,5-7 olmak uzereler) ve arkamdan anne biz sensiz hoslanmadik diyip onlar da cikti ve sinemaya cok alisik cocuklar
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)Ay yok kudra ya. Oğlum sinemaya alışkındır. Bensiz de durur. Ama sinemaya sadece arkadaşlarıyla gitmez. O yaşta sinemayı sevseler de karanlıktan da ürküyorlar yüksek sesten de. Valla bu hafta iki kere çocuk filmine gittim genelde yalnız oturan grup en az 9-10 yaştı. Beş yaş tek başına izleyemez bence
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)Ay yok kudra ya. Oğlum sinemaya alışkındır. Bensiz de durur. Ama sinemaya sadece arkadaşlarıyla gitmez. O yaşta sinemayı sevseler de karanlıktan da ürküyorlar yüksek sesten de. Valla bu hafta iki kere çocuk filmine gittim genelde yalnız oturan grup en az 9-10 yaştı. Beş yaş tek başına izleyemez bence
Duzenleme yapmam gerketi yanlis anlasildim ( dısari ciktim derken ortami terk etmedim sinema salonunun kapisinin önündeydik ve kapi araliktı orada ayakta durup çocuklara bakıyoduk onlarda kapiya dogru bakinca bizi giruyorlar biz kucuk bir ildeyiz sinema denince aklınıza buyuk yerlerdeki avm ler gelmesin yargilamadan once olaya biraz genis bakin)Sinemadan neden çıktiniz, yanında arkadaşları da yokken onu anlamadım.
İzleyemez değil izlememeli. Ama hadi çok alışkınsa sorun olmaz. Bu çocuk alışkın da değil. Biz çocukları okul etkinliği olarak sinemaya götürdüğümüzde bile hepsi bir arada olduğu halde ve biz yanlarındayken ağlayanlar korkanlar oluyor. İlk kez karşılaşmış olabiliyorlar sinemayla. Her aile götürmüyor ya da götüremiyor. Bit kadar çocuğu özgüveni gelişsin diye böyle bir ortamda bırakmak hangi aklın ürünü bilemedim.Ay yok kudra ya. Oğlum sinemaya alışkındır. Bensiz de durur. Ama sinemaya sadece arkadaşlarıyla gitmez. O yaşta sinemayı sevseler de karanlıktan da ürküyorlar yüksek sesten de. Valla bu hafta iki kere çocuk filmine gittim genelde yalnız oturan grup en az 9-10 yaştı. Beş yaş tek başına izleyemez bence
Değişik bir kafa çocuğa çocuk emanet etmek. Ne gerek vardı böyle bir girişime, daha el kadar çocuk. Bırakın sizsiz bir şey yapamıyor olsun, kaç sene daha sürebilir ki bu?Kuzenler 7 ve 6 kucuk kizim 4
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?