Tr gibi enflasyonist bir ülke için TL yatırım asla düşünmeyin derim.
Daha birkaç gün önce banka ile yaptım 5 yaşındaki oğlum için.. Sistemdeki paraya el koyulması için hortumlanması lazım bankanın.. O da en son imar bank zamanıydı.. Allah o günleri kimseye göstermesin tabi..Merhaba hanımlar
İşe başladım. İlerisi için bes düşünüyorum. Kızım 3,5 yaşında. Ya ona yapıcam ya da kendim için. Sonuçta ikiside ona gidecek. Ama sistem şuan ne kadar güvenilir. Sistemde ki paraya el konulması gibi bişey olabilir mi gibi sorular var kafamda.
Yapanlar hangi kurumları seçtiler yardımcı olursanız en azından kafa karışıklığım geçer.
(Bu arada farklı birikimimde olucak bi bu olmucak)
Döviz tarzı ayrı bişey yapıcam zaten de bu ekstra olsun istedim.Tr gibi enflasyonist bir ülke için TL yatırım asla düşünmeyin derim.
Hangi bankadan yaptınız acaba ? Altın olan mantıklı geldi.Mayısta 6 sene olacak Bes hesabım için.24 ayar altın hesabından yatırdık.Altın değerlendikçe benim hesabıma yatırdığım parada değerlendi ve devlet katkısıyla çok güzel para birikti.Bende çocuklarım için birikim yapıyorum ve oldukça karlı bi yatırım.
Kuveyttürk e yaptırdık o zaman.Devlet bankasından daha kârlıydı. İyi ki altın hesabından yapmışız .Şöyle söyleyeyim 6 senede bizim ödediğimizHangi bankadan yaptınız acaba ? Altın olan mantıklı geldi.
Çok güzel bir kar etmişsiniz masallahKuveyttürk e yaptırdık o zaman.Devlet bankasından daha kârlıydı. İyi ki altın hesabından yapmışız .Şöyle söyleyeyim 6 senede bizim ödediğimiz
ana para =12391 tl
Altın hesabı getirisi (%52)=18297 tl
devlet katkısı=4192
Toplamda 34 bin küsür TL para oldu.
Yatırdığımızdan daha çok kazandık.Bizim son bir yılda altın çok yükseldiği için çok kâr ettik besten.Hatırladığım kadarıyla ne kadar yüksek para yatırırsanız o kadar kâr elde ediyorsunuz.Biz cüzi miktarda başladık.Arttırabiliyorsunuz da
bütçenize göre karar verin.Birikimin azı çoğu olmaz başlayın benceÇok güzel bir kar etmişsiniz masallah
Bende 2 çocuğum için beş dusunuyorum altına endexli. Ne kadar yatiriyordunuz ayda öğrenebilir miyim?
Kızım 14 yaşında olunca 5 yıllık 500tl
Oğlum 9 yaşında 10 yıllık 250 olsa az mı olur bilemedim de.
Hatri sayılır birikimim var zaten kendime ait. sadece çocuklara ozel ilerde üniversiteye giderken kullanacaklari birikim düşünüyorumbütçenize göre karar verin.Birikimin azı çoğu olmaz başlayın bence
Merhaba. Biz de ocak ayinda iki cocugumuz icin ve esim.icin baslattik.Esimin kurum katkisi da bizim icin baya avantajli oldu. Altin fonunu sectik. 10 yil.sonra ana paranin tamamini,devlet.katkisinin %60 ini ve altin fon getirisinin de %90ini alabilirsiniz dediler. Cocuklarim 8 ve 3 yasinda. Allah nasip ederse egitimleri icin harcamak istiyorum. Bes i tercih.etme.sebebimiz acikcasi istesigin an parayi cekemiyor olmak. Yoksa her ihtiyacta harcanip gidiyor. Yani bence.mantikli ve guzel.bir sistem.Merhaba hanımlar
İşe başladım. İlerisi için bes düşünüyorum. Kızım 3,5 yaşında. Ya ona yapıcam ya da kendim için. Sonuçta ikiside ona gidecek. Ama sistem şuan ne kadar güvenilir. Sistemde ki paraya el konulması gibi bişey olabilir mi gibi sorular var kafamda.
Yapanlar hangi kurumları seçtiler yardımcı olursanız en azından kafa karışıklığım geçer.
(Bu arada farklı birikimimde olucak bi bu olmucak)
Ben 7 senelik birikimimi çektim arsa aldığımız için altın fonunda olunca güzel kar getirdi. Tekrardan başladım altın fonunda öyle bir düşünveniz varsa tavsiye ederim.Firma fark etmiyor hepsi aracı kurum ayni havuzda toplanıyor. Ben bes sistemini çok içime sindiremiyorum. Uzun vade yatırımda bile kontrol sizde olmali uzun süre çekmemek mantıklı gelmiyor.
Başladığınız parada kalmıyor size sormadan enfilasyon farkı heryıl ekleniyor yani 250 başlayıp 10 sene 250 ödemiyorsunuz artış oluyor.Çok güzel bir kar etmişsiniz masallah
Bende 2 çocuğum için beş dusunuyorum altına endexli. Ne kadar yatiriyordunuz ayda öğrenebilir miyim?
Kızım 14 yaşında olunca 5 yıllık 500tl
Oğlum 9 yaşında 10 yıllık 250 olsa az mı olur bilemedim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?