BES Mİ?-GRAM HESABIMI

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
34
Kızlar günaydın
Hemen konuma gireyim 2 yıldır düzenli ödediğimiz Bes hesabımız var.
Geçen gün aradım iptal ettirsem ne kadar alabilirim dedim
5 yıl dolmadığı için devlet katkısından yararlanamıyorum
Ana paramdan da 400,00 tl kesinti yapıyor.
Dün akşam eşimle konuştuk iptal ettirip gram hesabı mı açsak diye
Şöyle kaba taslak hesapladık daha çok getirisi olacak gibi
Sizinde fikirlerinizi almak istedim
Belki dert değil ama benim için dert oğullarım için biriktiriyorum ve en güzel şekilde yararlansınlar istiyorum
Hepinize iyi günler diliyorum
Not:her yorumu tek tek okuyacağım fakat çalıştığım için cevap yazamazsam kusuruma bakmayın:)

altın her daim değerlenen bir şey ama Bes e girmişiniz bir kere 5 yıla da birşey kalmamşıl bende Bes e 5 yıl dolana kadar devam edin, o arada da ayda gram olarak altın almaya devam edin...

BES tamamen para kaybı. 5 yıl dolsa da devlet katkısının tamamından yararlanamıyorsunuz. Zaten halihazırdaki döviz dalgalanması yüzünden 2 yıldır biriktirdiğiniz para tamamen eridi gitti. 2016 Ekim'de biriktirmeye başladığınızı varsaysak şu an paranız %50 değer kaybetti.

Ekim 2016 dolar 3,00 TL
Ekim 2018 dolar 6,10 TL

Devlet %25'i verse bile zarardasınız. Ama vermiyor, 10 yıl kadıktan sonra desteğin %5'ini veriyor zorunlu BES. Uzun vade için altın veya döviz tavsiye ediyorum ben. Benim kendi yatırırım da o şekilde duruyor.

BES tamamen para kaybı. 5 yıl dolsa da devlet katkısının tamamından yararlanamıyorsunuz. Zaten halihazırdaki döviz adalgalanması yüzünden 2 yıldır biriktirdiğiniz para tamamen eridi gitti. 2016 Ekim'de biriktirmeye başladığınızı varsaysak şu an paranız %50 değer kaybetti.

Ekim 2016 dolar 3,00 TL
Ekim 2018 dolar 6,10 TL

Devlet %25', verse bile zarardasınız. Uzun vade için altın veya döviz tavsiye ediyorum ben. Benim kendi yatırırım da o şekilde duruyor.
Bes'de farkli yatirim fonlari var , benim fonumda doviz oldugu icin gayet karliyim , sadece tl fon sahibiyseniz haklisiniz , fonunuzda hisse senedi varsa risktesiniz ama doviz ve tl karisik ise her halukarda cok kardasiniz

İşyeri bizide bu sene zorunlu Bes'e tabi etti mecburen. Bana mantıklı gelmedıgı ıcın ben ıptal ettırıp , paramı ıade aldım.
Gram hesabıda bılmıyorum ben dovız olarak maas aldığım için cocuklarım ıcın dovız bırıkımı yapıyorum. Ama altında dusunebılırım suanda bozdugum veya satın aldıgım bısı olmadıgı ıcın paramı ellemeden dovız vadelı hesabe yatıyorum .

benim bes yaptirali bir bucuk yil kadar oldu

gecenlerde baktik 450 tl ekstra kazanmisiz

risksiz bi sepetimiz vardi bizim altin vs

en cok altindan getiri olmus

gorusup sepetinizi altina cevirebilirsiniz

devlet destegi, birikiminiz ve altin kazanci hep bi arada olur

bizim bes te yilda alti kez sepet degisim hakki var

aylik 100 tl bisey de degil yanio_O

Besden caydığınızda edeceğiniz zararın, döviz veya altına döndüğünüzde 1sene sonra 2katı kâr olabilir.bence besde kalmak çok saçma bu piyasa ortamında.

Not:YTD tabiki.

Bes'de farkli yatirim fonlari var , benim fonumda doviz oldugu icin gayet karliyim , sadece tl fon sahibiyseniz haklisiniz , fonunuzda hisse senedi varsa risktesiniz ama doviz ve tl karisik ise her halukarda cok kardasiniz
İşte dövize endeksli olanını çok az kişi biliyor ve yaptırıyor. Genel herkes devletin maaştan kestiğini arttırıp devam ettiriyor.

Valla çok sağolun arkadaşlar
Bes ten paraımı çekip altına çevireceğim Bes e ödediğmide her ay altın olarak alıcam

Kızlar günaydın
Belki dert değil ama benim için dert oğullarım için biriktiriyorum ve en güzel şekilde yararlansınlar istiyorum
Not:her yorumu tek tek okuyacağım fakat çalıştığım için cevap yazamazsam kusuruma bakmayın:)
besteki yatırımınızı devlet tahvili midir nedir ona değil dış kamu borçlanması -döviz ya da altın şeklinde yapabiliyorsunuz.

bunu ben de 1 ay önce öğrendim
boşa tutmuşum parayı tl de

Bak ben de bilmiyordum döviz endeksli olanını.
Benim de BES'im var.
Anladığım kadarıyla BES'te biriken parayı boşuna biriktiriyoruz ve ben de yatırımı çocuklarım için düşünüyorum.
Allah yardımcımız olsun, bu zamanda gerçekten herşey pahalı ve hayat şartları zor.
Nasıl birikim yapacağımızı şaşırdık.

Kızlar günaydın
toplu para ise amaç kesinlikle döviz yada altına yönelin... ama emeklilik gibi olsun, az da olsa her ay düzenli ekstra para gelsin diye bir düşünce varsa bes orda mantıklı oluyor. tabi bes için de 58 yaş emeklilik sınırı var biliyorsunuzdur.

toplu para ise amaç kesinlikle döviz yada altına yönelin... ama emeklilik gibi olsun, az da olsa her ay düzenli ekstra para gelsin diye bir düşünce varsa bes orda mantıklı oluyor. tabi bes için de 58 yaş emeklilik sınırı var biliyorsunuzdur.
Toplu para amacımız

bunu ben de 1 ay önce öğrendim
boşa tutmuşum parayı tl de
Cunku bes danismanlari cok zayif , dogru bilgilendirme yapmiyorlar , kendi islerine gelen plana dahil ediyorlar insanlari
Keske bes daha cok konusulsa , yazilsa , cizilse , gercekten cok karli bir yatirim araci ama bilinmiyor
Ben 3 senelik bes birikimimi bozdurup araba aldim kendime , oncelikli yatirim aracim bes

Bes imde var altın/döviz hesabımda
Bes i emekli oldugumda cocuguma yatırım icin devam ettiriyorum sonucta istesemde zararda olacagımı bildigim icin onu bozmuyorum bozamıyorum ugrasmıyorum vs
Ama döviz altın bi yurtdısına cıkıyorum hop eriyor
Elimde nakitş görünce mutlaka bi kısmını bile olsa harcıyorum
Sanada tavsiyem yatırımını bölerek birikim yapman
Birini kaybedersen diğeri dursun :)

Bes imde var altın/döviz hesabımda
Bes i emekli oldugumda cocuguma yatırım icin devam ettiriyorum sonucta istesemde zararda olacagımı bildigim icin onu bozmuyorum bozamıyorum ugrasmıyorum vs
Ama döviz altın bi yurtdısına cıkıyorum hop eriyor
Elimde nakitş görünce mutlaka bi kısmını bile olsa harcıyorum
Sanada tavsiyem yatırımını bölerek birikim yapman
Birini kaybedersen diğeri dursun :)
Şuan birden fazla birikim yapmam mümkün değil
2 tane kredi ödüyorum artı her ay düzenli 1.000,00 tl daha ödeme yapıyorum anca 2 sene sonra birden fazla birikim şansım olur sanırım

X