• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berkin Elvan’ı kaybettik!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Berkin Elvan’ı kaybettik!

Mart 11, 2014 |

Bir süredir Okmeydanı Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Berkin Elvan hayata gözlerini yumdu.

berkinelvan1.jpg
Gezi Parkı gösterileri sırasında başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Berkin Elvan’ın ailesi Twitter’dan ”Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan’ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun” diye acı haberi duyurdu.
Elvan ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatan “Sabah saatlerinde Berkin’i kaybettik. Ailesi herşeye rağmen katillerinden hesap sorabilmek için ayakta durmaya çalışıyorlar” dedi.
KATİLLERİ ARAMIZDA!
Olayla ilgili hiçbir adli soruşturma ve gözaltının olmadığını hatırlatan Karatan duruma isyan etti.

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/berkin-elvani-kaybettik-468605/

içim düğüm düğüm ... kelımelerı nasıl bır araya getırecegımı bılmıyorum suan ellerım tıtrıyor ... gıttı ıste bır can daha gıttı kımsenın umrundamı kımse vıcdan azabı duyuyormu ben hıc sanmıyorum dava bıle acılmamıs daha ama Allah buyuk cok buyuk hemde

Allahınızdan bulun . ne diyeyim. kelimelerim kifayetsiz kaldı. pisipisine öldü şu çocuk.
Allah rahmet eylesin berkin. nur içinde yat.

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin .

Berkinin ailesine büyük bir hukuksal savaş düşüyor şimdi , işe yarar mı bilmem .

Bilirim ama bildiklerim sinmez içime .

Nur içinde yat Berkin ...

berkin-elvanin-ardindan-ilk-tepkiler0a40542f3b276d4bb830.jpg

Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 16 Haziran 2013 günü polisin tabancasından çıkan gaz kapsülüyle vuruldu.

Berkin Elvan, 269 gündür uyutuldu. Defalarca kez ameliyat geçirdi. Vurulmasının ardından 3 mevsim geçti. Bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Mart'ta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştı. Ve ağaçların bahara merhaba dediği bu günde o hayata hoşkakal dedi.
Gezi'de kaybettiğimiz canlar 8 oldu
Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı yaşamını yitirmişti.
0(4).jpg

Haberin duyulması üzerine twetterdan tepki yağmaya başladı. İşte Berkin'i sevenlerin ilk tepkileri

Ata Demirer: Ailesine yakınlarına sabırlar dilerim..Berkin'i kaybetmişiz

Ruşen Çakır: Sevgili Berkin. Güle güle. Nasıl kıydılar sana!

Metin Feyzioğlu: Ve Berkin uyanamadı. Ekmek almaya gitmişti oysa.Evlatlarını kaybeden anne babalara "başsağlığı"nasıl dilenir? Mekanı cennet.Çok üzgünüm çok.

Aylin Kotil: Berkin, çocuğum...

Osman Baydemir: Uğurlar olsun, Yolun Uğurla buluştursun seni Kardeşim Berkin... Artık melekler yoldaşın, cennet mekanın olsun. Kara kaşlı esmer çocuk...

Mustafa Sarısülük: Oysa kalkacaktin. Ethem Berkin diyecektik sana. Ethem olacaktin. Ne yazsak şimdi? Nasil söylesek?

Gürkan Korkmaz: Berkin Elvan'ın ailesi saat 07:00 itibariyle Berkin'in hayatını kaybettiği haberini veriyor. Başımız sağolsun. Başımız sağolsun!

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı: Sevgili dostlar Berkin'i bu sabah kaybettik. Direnci yolumuzu aydınlatsın

İkrar Sarısülük: Oysa kalkacaktin be çocuk Ethem Berkin diyecektik sana.Ethem olacaktin bizim Ethem'imiz Berkin'imiz.

Pervin Buldan:
Ama susacağım Berkin
Susmak sözümü büyütür Berkin
Söyliyemediğim herşeyi büyütür
Susmak erdemdir
Susacağım
#BerkinElvan

kerimcan kamal ‏@kerimcankamal 2 dk.
kına yakın tomacılar..kına yakın kafalara kapsül sıkıcılar..kına yakın kutucular..kına yakın para sıfırlamacılar..
berkin öldü kına yakın.!!

Demet Akalin Kurt ‏@DemetAkalin 3 dk.
Berkin melek olmus gitmis bu dunyadan ailesine sabir diliyorum

jass ‏@jascescos 3 dk.
Gencecik ölümlerin sorumlusu #akp

Zafer Aslantürk ‏@FBZAslanturk 5 dk.
Evladımı ekmek almaya gönderirken aklımda hep Berkin Elvan olacak.Çocuk hep hatırlanacaksın seni vuran ise tarihe gömülecek @nihatsirdar

Simge Eskici ‏@SimgeEskici 11 dk.
Cocuklugunu yasayamadan bu dunyadan gitti! oyun arkadaslarin melekler olsun, rahat uyu #BerkinElvan

Kazım Ataer ‏@kzmataer 5 dk.
"Polis destanı yazdı" diyen Başbakan, 269 gün sonra aileyi arayan Cumhurbaşkanı... | Unutursak kalbimiz kurusun

YeşilParkalıÇocuk ‏@FerhaTTemekoglu 4 dk.
ah Berkin Elvan, sana sızlamazsa bir insan yüreği, taş olsun...

Hüseyin Aygün ‏@HuseyinAygun62 20 sn.
cinayetin sorumlusu 'Polisimiz destan yazdı' diyen Tayyip Erdoğan'dır!

TC. Vatandaşı ‏@CubukluMilis Korumalı Tweetler 23 sn.
Annesinin babasının yüzüne nasıl bakacaksınız hesap günü geldiğinde berkine ne diyeceksiniz!!!!

Hüseyin Aygün ‏@HuseyinAygun62 57 sn.
Polisin kafasına sıktığı gaz fişeği sonucu komaya giren ve 270 gündür direnen 13 yaşındaki Berkin Elvan az evvel Kırkların Katarı'na yürüdü

Gani Müjde ‏@GaniMujde 8 dk.
Berkin ve Ali İhsan için üzülmeyenin muhtar bile olmaması lazım.

Burak Yigiter ‏@mancuryali77 2 dk.
ulan tanimasakta canimiz gitti beee canimizzzzz allah belanizi versin

Efkan Bolaç ‏@efkanbolac 3 dk.
Ölüm hep bana bana bana mı düşer usta...

Üç mevsim direndi. Gezinin son şehidi

murat erdin ‏@muraterdin 7 dk.
Mısırlı Esma'ya ağlayanlar bakalım Berkin'e ağlayacaklar mı ?

T.C senel ‏@sonsuzsifa 4 dk.
Destan yazan polis, gözün aydın
http://www.muhalifgazete.com/haber/93645/berkin-elvanin-ardindan-ilk-tepkiler.html

Çocuklar, çiçekleri umudumuzun."
Umudumuzun bir çiçeğini daha kopardılar!
Bu topraklarda (faili belli), çocuklar öldürülüyor!
Güle güle güzel Berkin, yıldızlar yoldaşın olsun.....

1969110_742322422469369_357194294_n.jpg

"Artık uyanın! Berkin uyanamadı..."
Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulan ve 269 gün süren yaşam savaşını kaybeden Berkin'in ölümü Türkiye'yi yasa boğdu.

Cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 11 Mart 2014 Salı

A+A-
2.jpg
Sosyal medyada Berkin Elvan için çok sayıda mesaj gönderilirken, katillerin bulunması çağrıları yapıyor.

İşte Twitter'da Berkin Elvan için gönderilen mesajlardan bazıları

@evrimguvenc: Hırsız var! Körpecik çocukların hayatını çaldılar! #BerkinElvan

@littleiv3: Sadece ekmek almaya giden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı kaybettik. Senin katillerine gün yüzü gösterirsek bize de yazıklar olsun.

@FiratKozok: Artık uyanın! Berkin Elvan uyanamadı..

@irfanbozan70: Biz seni memlekette büyütemedik.. Cennette büyü #BerkinElvan

@efkanbolac: Ölüm hep bana bana bana mı düşer usta... Üç mevsim direndi. Gezinin son şehidi

@kucukiskender: Berkin Elvan'ınımızı kaybettik. Bizi unutma Berkin, biz seni hiç unutmayacağız. İçim acıyor.

@unsalunlu: Bir güzel çocuğuna daha kıydılar yurdumun... @Berkin_Elvan

@kedibekir: Polisin yazdığı destanın Berkin Elvan bölümü de tamamlandı.

@siempre: Berkin Elvan hayatını kaybetmiş, 14 yaşındaki çocuğa 9 ay bu işkenceyi çektirenler umarım çok daha kötülerini yaşarlar.

@ketekombe: Lafa değil icraata bakarım. Berkin Elvan'ı öldürdüler.

@AltayErtugrul: Bir kardesimiz daha ayrildi aramizdan... Bi gelecek daha yok oldu, umutlarla dolu genc bir yurek daha.. Mekanin cennet olsun Berkin Elvan...

‏@nctyr: Yediğiniz her lokmada ekmek almaya giderken öldürdüğünüz Berkin Elvan'ı düşünün ve yutkunamayın.... #BerkinElvan

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/49425/_Artik_uyanin__Berkin_uyanamadi..._.html

Hiç inanmadığım hep uyanacak dediğim Berkin'i kaybettik. 16 yaşında bir çocuk neden ölümü hakeder, ne yapar da hakeder. Suriye'deki çocuklara ağlayan vatandaşımız neden ülke bir provakatörden daha kurtuldu, iyi oldu kimseyi durup dururken öldürmezler diyebilir. Sabah bir haber programında atıldı bu tweetler sunucu şaşkınlıkla okudu. Bu nasıl bir vicdandır, gözü kararmışlıktır. Taş attı, karşılık verdi vs. diyelim ölmeyi mi haketti bedeli bu mu olacaktı sadece ekmek almaya gidiyordu. Ateş düştüğü yeri yakar! dua edin bir gün sizin çocuğunuz olmasın bunları söylediğiniz kişi. Evladınıza bakın ve bir an için olmadığını düşünün katillerinin serbestçe dolaştığını, kimsenin hesap sormamasını, yanınızda olunmamasını, üstünün örtüldüğünü düşünün yine de aynı sözleri diyebilir misiniz dedirtir misiniz başkasına. Nur içinde yar Berkin yolun ışık mekanın cennet olsun. Ahın yerde kalmayacak er ya da geç..

Hiç inanmadığım hep uyanacak dediğim Berkin'i kaybettik. 16 yaşında bir çocuk neden ölümü hakeder, ne yapar da hakeder. Suriye'deki çocuklara ağlayan vatandaşımız neden ülke bir provakatörden daha kurtuldu, iyi oldu kimseyi durup dururken öldürmezler diyebilir. Sabah bir haber programında atıldı bu tweetler sunucu şaşkınlıkla okudu. Bu nasıl bir vicdandır, gözü kararmışlıktır. Taş attı, karşılık verdi vs. diyelim ölmeyi mi haketti bedeli bu mu olacaktı sadece ekmek almaya gidiyordu. Ateş düştüğü yeri yakar! dua edin bir gün sizin çocuğunuz olmasın bunları söylediğiniz kişi. Evladınıza bakın ve bir an için olmadığını düşünün katillerinin serbestçe dolaştığını, kimsenin hesap sormamasını, yanınızda olunmamasını, üstünün örtüldüğünü düşünün yine de aynı sözleri diyebilir misiniz dedirtir misiniz başkasına. Nur içinde yar Berkin yolun ışık mekanın cennet olsun. Ahın yerde kalmayacak er ya da geç..
inanamıyorum. şu ekmek almaya giden çocuğadamı pislik attı bu vicdansızlar. taş atmış ha.
o yalanlarınız var ya burnunuzdan fitil fitil gelsin sizin. başınıza böyle şey geldiğinde anlarsınız bu iftiralarla karşılaşınca. Allah büyük.

Son düzenleme:
Berkinin çocuk olduğunu unutuyor birileri galiba ...

Küçük bir çocuk ekmek almaya çıkıyor , sokaklar toz duman , hareket var , Berkin korkak bir çocuğa benzemiyor , haylaz gülüşü .

Belki o da ekmek alma molasında karışıveriyor sokaktaki kaosa / sadece kocaman bir belki...

Berkin daha çocuk !

Ona ne işi vardı orada diyenlere söylenecek söz yok .

Berkinin çocuk olduğunu unutuyor birileri galiba ...

Küçük bir çocuk ekmek almaya çıkıyor , sokaklar toz duman , hareket var , Berkin korkak bir çocuğa benzemiyor , haylaz gülüşü .

Belki o da ekmek alma molasında karışıveriyor sokaktaki kaosa / sadece kocaman bir belki...

Berkin daha çocuk !

Ona ne işi vardı orada diyenlere söylenecek söz yok .
bu belkilerden kaosa karışıp taş attıyamı getiriyorsun aus,anlamadım ne demek istiyorsun.

zaten sabah bu haberi okudum feci üzgünüm,kızgnım,gerginim.
lütfen net yazın düşüncenizi. ne düşünüyorsanız onu yazın. inanın bu daha iyi bence.

Son düzenleme:
Bu nasıl büyük bir acıdır. Haberi duyduğumda kalbim sıkıştı.
Annesini düşündüm, sonra babasını, hastane önünde bekleyenleri...
Yavrusu ölmüş tüm anneleri düşündüm, sonra bu acının neye karşılık geldiğini düşündüm.
Vücudumdaki bütün kemikler kırılsa Berkin'in annesi kadar canım yanar mı diye düşündüm.
Ecelsiz bir can daha melek oldu.Nur içinde uyu güzel çocuk...:5:

bu belkilerden kaosa karışıp taş attıyamı getiriyorsun aus,anlamadım ne demek istiyorsun.

O haberleri ve twitleri izledim sabah .

Kalplerimizde Berkin Elvana yer açamayacak kadar mı insanlıktan çıktık diye soruyorum onlara , kendi savunmalarından vurarak .Anlayana ... !

Polis destanı yazdı" diyen Başbakan, 269 gün sonra aileyi arayan Cumhurbaşkanı... | Unutursak kalbimiz kurusun

$Adsýz.jpg
En doğrusunu İrfan Değirmenci söylemiş...
Çok sevdiğim bu forumda farklı farklı görüşler elbet olacaktır, ''ölüm üzerinden siyaset yapmayın'' diyen olacaktır, diğer taraftan ''katillere sessiz kalıyorsunuz'' diyen olacaktır... Dayanamayıp cevap veririm sonrasında banlanırım diye tüm cevaplarımı tek bir mesajda vereceğim...
Bu çocuk ölümünde bir parça ihmali, suçu olanın hesabı Allah'la. Gerisi boş işte :ssz:
Daha yolun çok başındaydı Berkin, tek amacı da ekmekti. Sen gitmeseydin be çocuk, ekmeğini biz alırdık. Sen biraz daha büyüseydin :43:
Sırf siyasi görüşü yüzünden de 14 yaşında komaya sokulup 15 yaşında 16 kg olarak hakka yürüyen bir ''çocuğa'' üzülmeyende ''insanım'' diye dolaşmasın ortalıklarda. Varsa öyle birileri şimdiden aynı havayı solumaktan utanç duyduğumu belirtirim.
Vay gidene işte.....................................................

Back