Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı

yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum :) ilk msjınız hariç ki hala bu son msjları yazanla onu yazan aynı kişi mi diye şoklar geçiriyorum,dediğiniz şeylerin bazısına katılıyorum.sadece teröriste üzülme kısmı hariç.ben gerçekten zerre üzülmedim.denizlerin olayına bu topikte girmek istemiyorum çünkü az kalsın dhkp-c üyesi ilan edilecektim insanlar neyi nasıl algılayacağını şaşırmış durumda, bir de o konuya girersem sinirden ölürüm ben.

berkinde bu grubun etkisinde kalmış bi çocuktu. hani elinde sapan olan bir fotoğrafı var ya. ağzında kızıl maske bağlı. bir sürü kişi yalanladı onun fotoğrafı değil fotoşop, o ekmek almaya gitmişti.

o da bu grubun etkisiyle polisle çatışmaya girmeye gitmişti. 'ekmek almaya gitmişti daha çocuktu' onu halk gözünde masumlaştırmak için söylenen şeylerdi.

benim için hala masum o fotoğrafı gördüğümde de masumdu o yüzden ben şafak içinde üzülüyorum. İstanbul hukukta dönen şeylerden az buz fikrim var. bu tarz eylemleri yapıcak adam avlamaya çalışıyorlar.
şafağa değil onu maşa niyetine tutan ellere vurmak gerek.

ilk mesajıma sık sık atıf yapılıyor dönüp okuyorum ne yazmışım diye son cümle yüzünden mi bu kadar tepki topladım merak ediyorum :)

berkinde bu grubun etkisinde kalmış bi çocuktu. hani elinde sapan olan bir fotoğrafı var ya. ağzında kızıl maske bağlı. bir sürü kişi yalanladı onun fotoğrafı değil fotoşop, o ekmek almaya gitmişti.

o da bu grubun etkisiyle polisle çatışmaya girmeye gitmişti. 'ekmek almaya gitmişti daha çocuktu' onu halk gözünde masumlaştırmak için söylenen şeylerdi.

benim için hala masum o fotoğrafı gördüğümde de masumdu o yüzden de şafak içinde üzülüyorum. İstanbul hukukta dönen şeylerden az buz fikrim var. bu tarz eylemleri yapıcak adam avlamaya çalışıyorlar.

ilk mesajıma sık sık atıf yapılıyor dönüp okuyorum ne yazmışım diye son cümle yüzünden mi bu kadar tepki topladım merak ediyorum :)
şafak kaç yaşındaydı

bugün elektirik kesintileri yok değil mi? hepsi tesadüf zaten.

oyy hala yazıyorum ya,boynum tutuldu işlerimi bıraktım hala yazıyorum.

herşey iğrenç bir,1 nisan şakası gibi.
ne tesadüf değil mi,onca olayın aynı günde olması:KK43:

olayları böyle yorumlamak tecavüze uğrayan kadınları için mini etek giymiş miydi reşit miydi diye sorgulamakla aynı şey.

20 yaşındaydı isteseydi akıl yürütür yanlış yolda olduğunu anlardı evet. peki ne değişti?
valla 14 yaşla 20 yaş arasında dağlar kadar fark var. mini etekle alakayı bulamadım.

benim için hala masum o fotoğrafı gördüğümde de masumdu o yüzden ben şafak içinde üzülüyorum. İstanbul hukukta dönen şeylerden az buz fikrim var. bu tarz eylemleri yapıcak adam avlamaya çalışıyorlar.

son cümle değil msjın hepsi dhkpc savunması gibiydi bence.benim bir cümlemden aa dhkpc sempatizanı anlamı çıkarılıyorsa ki msjımın hepsinde neler neler yazmışım,sizin o msjınızdan da çok anlamlar çıkarılabilir.yani şaşırmamak lazım.olabiliyor böyle şeyler.

boynum tutuldu bilgisayar başında,sizlere iyi günler.

adamlar gezicileri bile bölmeye başardılar. artık şafağı destekleyenler, şafaktan nefret edenler ve şafağa üzülenler olarak 3 gruplar.

bravo valla ne diyeyim. tayyippin tebrik ettiği de budur fazla düşünmeye gerek yok.

bugün elektirik kesintileri yok değil mi? hepsi tesadüf zaten.

oyy hala yazıyorum ya,boynum tutuldu işlerimi bıraktım hala yazıyorum.

herşey iğrenç bir,1 nisan şakası gibi.
Bugün de su kesiliyor yaşadığım şehirde az akıyor sular.

Ben maşayı tutan ellere vurmak lazım kısmına katılıyorum ancak Şafak’a da üzüntüden çok acıdım. Yazık dhkp-c’nin/devletin kandırdığı akılsızlardan biri. Muhtemelen diğer üyeleri gibi ölse de adının şan ve şerefle anılacağını, daima onurlu olacağını falan düşünüyor. Kafası çalışan biri olsa onurlu ölmenin değil onurla yaşamanın maharet olduğunu anlar.

valla 14 yaşla 20 yaş arasında dağlar kadar fark var. mini etekle alakayı bulamadım.

onlarda giymeseydi bunu düşünselerdi mantığıyla aynı şey demek istiyorum. böyle derin düşünememiş örgüte güvenmiş. kandırılmış bir gencimiz
öldürmeye niyeti olduğunu düşünmüyorum isteselerdi suikast düzenlerlerdi yine bu kadar ses getirirdi. hemde ölmezdi. adliyeye nasıl girdiği güvenliği nasıl geçtiği meçhul içeride ne olduğu meçhul. sizde bu işin sorumlularını biliyorsunuz. şafak olmasaydı başka birisi olucaktı. onlar için ölen eylemcinin kim olduğunun bi önemi yok. savcıyı öldürmek istediler. şafak maşaydı.

Gerçekten elma ile armudu karistirip sonra da ikisi de elma aslinda derken kendiniz inaniyor musunuz bu sözlere?

Berkin 14 yasinda diye biliyorum 12-15 yas araliginda ki çocuklar cezalandirilirken dahi yaptigi şeyi ve sonuclarini ayirt etme gücünün olup olmadigi kontrol edilir. Eğer ayirt edemiyorsa ceza verilmez güvenlik tedbiri uygulanır. Belli derslere girer belli kurumlara gider psikolojik yardim alir vs..

Ama 18 yasindakiler için bu geçerli değildir. 18 20 yasinda ayirt etme yetenegi olmayana çocuk denmez.. 14 yasindaki çocuğun akliyla bir calisiyorsa 20 yaşındaki adamin bir hastaligi yoksa eğer vah haline.. Zaten boşa yasiyormus denir..

Berkin elinde tas ile saldirdiysa bunun karsiligi ölüm olamazdi. Meşru savunma bile değil yani bir polis tas vardi elinde diye bir çocuğu olduremez. Bu mantikla gidersek cizrede yasayan çocuk kalmamasi lazimdi..

Ama Berkin elinde tabanca ve bir arkadasyla bir polise doğru yuruseydi iste o zaman ister 14 ister 20 yasinda olsun ben "ah yavrum" demezdim.

Olaylar da durumlar da çok çok başka. Hepsini birbine karistirmak neden bunu anlayamıyorum

o değilde, geride kalan 2 küçük çocuk babasını alnına silah dayanmış, korkan gözlerle bakan, resmiyle hatırlayacak.
Dünden beri bunu düşünüyorum ben de..

Esi de hakimmis inşallah bu fotoğrafların kaldirilma imkani vardır ve bunu yapar.. Su an cocuklar henüz görmemiştir diye dusunuyorum ve umarim asla görmezler

Esi de hakimmis inşallah bu fotoğrafların kaldirilma imkani vardır ve bunu yapar.. Su an cocuklar henüz görmemiştir diye dusunuyorum ve umarim asla gormezker
resmi gördükçe içim yanıyor resmen, ya benim babam aynı durumda olsaydı. siyasi görüş güdülecek bi mevzu değil bence.. allah geride kalanlara sabır versin..

Esi de hakimmis inşallah bu fotoğrafların kaldirilma imkani vardır ve bunu yapar.. Su an cocuklar henüz görmemiştir diye dusunuyorum ve umarim asla gormezker
Yayin yasagi gelmis diye okudum fotograflara.. Buna ragmen o fotografi hurriyet manset yapmis.. Cok kucukler daha idrak edemezler ama umarim kaldirilir ve o cocuklar gormemistir ve gormezler diye umut ediyorum. Ben hazmedemiyorum yapilani o fotografa baktikca. Kendimi cocuklarinin yerine koyup onlarin gozuyle bakamiyorum bile..

Lütfen saçmalamayın ya ölen teröriste acımak da ne demek. O da devlete karşı olup da devletin tetikçiliğini yapacak kadar aptal olmasaydı. Asla acımam. O da öteki koyunlar gibi bir şey benim gözümde. Masum insanları öldürenler, ölümüne sebep olanlara asla acımayın.

Gerçekten elma ile armudu karistirip sonra da ikisi de elma aslinda derken kendiniz inaniyor musunuz bu sözlere?

Berkin 14 yasinda diye biliyorum 12-15 yas araliginda ki çocuklar cezalandirilirken dahi yaptigi şeyi ve sonuclarini ayirt etme gücünün olup olmadigi kontrol edilir. Eğer ayirt edemiyorsa ceza verilmez güvenlik tedbiri uygulanır. Belli derslere girer belli kurumlara gider psikolojik yardim alir vs..

Ama 18 yasindakiler için bu geçerli değildir. 18 20 yasinda ayirt etme yetenegi olmayana çocuk denmez.. 14 yasindaki çocuğun akliyla bir calisiyorsa 20 yaşındaki adamin bir hastaligi yoksa eğer vah haline.. Zaten boşa yasiyormus denir..

Berkin elinde tas ile saldirdiysa bunun karsiligi ölüm olamazdi. Meşru savunma bile değil yani bir polis tas vardi elinde diye bir çocuğu olduremez. Bu mantikla gidersek cizrede yasayan çocuk kalmamasi lazimdi..

Ama Berkin elinde tabanca ve bir arkadasyla bir polise doğru yuruseydi iste o zaman ister 14 ister 20 yasinda olsun ben "ah yavrum" demezdim.

Olaylar da durumlar da çok çok başka. Hepsini birbine karistirmak neden bunu anlayamıyorum

Ben yapılan eylemi savunmuyorum. Ama bu olayı onların gösterdiği gibi görmek saflık sadece. 14 yaşında veya 20 yaşında ölen kişinin kim olduğu kaç yaşında olduğunun bi önemi yok onlar için. Şafak olmasaydı kahramanlık safsatalarıyla uyutulup orada ölüm gidecek onlarca adam bulunur istanbulda. belki düşündüğümden daha da fazladır bilemiyorum.

http://www.bugun.com.tr/gundem/3-oglunu-dhkp-cye-kaptiran-ailenin-feryadi-haberi/746626

Bu haberi gördüm şans eseri ve ailesine başsağlığı diledim. dhkpc sempatizanı oldum olsun. Olmadığım bir bu kalmıştı zaten.

X