• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berkin Elvan 16 kiloya düştü

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Gezi Parkı gösterileri başında başından biber gazı fişeğiyle vurulan, 267 gündür yoğun bakımda tedavi gören Berkin Elvan'ın 16 kiloya düştüğü, vücut direncinin ve beyin fonksiyonlarının azaldığı ve hayatını yaşam destek ünitesini bağlı olarak sürdürebildiği açıklandı.

Elvan Ailesi’nin avukatı Evrim Deniz Karatana tarafından yapılan açıklamada, 15 yaşındaki Berkin’in 267 gündür direndiği belirtilerek, “ Genç bedeni, polisin attığı gaz bombasıyla beyninde ve ona bağlı olarak vücudunda yarattığı hasara direndi” denildi. Elvan’ın 6 Mart’ta epilepsi krizi geçirdiği ve durumunun ağırlaştığı, 7 Mart’ta ise kalbinin durduğu kaydedilerek, ”Tıbbi müdahalenin ardından yaklaşık 15 dakika sonra kalbi yeniden ama makineye bağlı olarak çalıştırıldı” denildi. Bugün sabah saatlerinde akciğerinde hava deliği oluştuğu, beyin fonksiyonlarının çalışmasının giderek zorlaştığı ve iç organlarında da hasarın büyüdüğü ifade edildi.

VURULDUĞUNDA 45 KİLOYDU

Vurulduğunda 45 kilo olan Elvan’ın şu anda 16 kiloya düştüğü ifade edilerek, “Vücut direnci giderek azalmaktadır ve beyin fonksiyonlarının çok alt seviyede çalışıyor olması sebebiyle iç organlarında zarar giderek büyümektedir. An itibariyle hayatını yaşam destek ünitesine bağlı olarak sürdürmektedir” denildi. Halkın, Elvan’ın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde beklemeye çağrıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Berkin, halk ayaklanmasında faşizme karşı direnen halkımız gibi 267 gün boyunca direndi, direniyor. Umut bitmez. Hele ki umut, uykusunda 15 yaşına giren Berkin’imizin hayata tekrar tutunabilmesi isteğine dairse hiç eksilmez. Ancak bu süreç boyunca aileyi bir gün bile yalnız bırakmayan halkımıza Berkin’in sağlık durumundaki son gelişmeleri açıklamak sorumluluğumuzdur. Özetle belirtilmelidir ki Berkin’in durumu giderek ağırlaşmakta olup hayati risk çok yüksektir. Berkin’i ve ailesini bir gün bile yalnız bırakmayan halkımızı, Berkin’i vuranlardan, onları koruyup kollayanlardan hesap sormak ve aileyle dayanışmak için Okmeydanı Hastanesi önüne çağırıyoruz.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/48925/Berkin_Elvan_16_kiloya_dustu.html

:5::5::5:
$BiSYeu0CIAA5Xhc.jpg

faşizm nasıl ki bir ulkeyi yiyip bitiriyorsa daha 14yaşında bir cocugu ekmek almaya giderken bile hedef alarak 45kilodaki saglıklı olan bu cocugu 15kiloya düşürmüş ve yasam mucadelesinde onun bedenini de yiyip bitirmektedir...

evet, elvan ailesini cocuk sahibi olmadan tam olarak anlayamam ama en azından empati kurabiliyorum,
peki ya cocuk sahibi olan yonetiler bunu anlayabiliyor mu peki?
terorize ettikleri gencleri ve ailelerini kabul etmeseler bile masumiyeti her kosulda net olan berkin'den, elvan ailesinden ozur dileyebiliyorlar mı?
kürsülerden tekrarladıkları vicdanları gercekten var mı?

Allahımm içim acıyor dualarımız Berkin'le..Bu nasıl bir utanç tablosudur..Neden medya bu kadar duyarsız? İnternet olmasa bu çocuktan haberimiz bile olmaz yazıklar olsun..Allahım ailesine sabır versin 3 ay sonra 1 yılını dolduracak uyan artık Berkin.. :5::5:

Ben artık birtek iyileştiğini duymak istiyorum Berkin'in.
Ben artık onu bu hale düşürenlerden hesap sorulsun istiyorum.
Ben artık bu ülkeye huzurun bir an evvel gelmesini istiyorum.
Diren Berkin, dayan yavrum aramıza dön artık dualarım seninle.

Allahımm içim acıyor dualarımız Berkin'le..Bu nasıl bir utanç tablosudur..Neden medya bu kadar duyarsız? İnternet olmasa bu çocuktan haberimiz bile olmaz yazıklar olsun..Allahım ailesine sabır versin 3 ay sonra 1 yılını dolduracak uyan artık Berkin.. :5::5:

bütün haberlerde çıkıyo ama
ben sabahtır 3-4 kere izledim

durumu daha da kötüleşiyomuş sanırım
akciğerinde hava deliği mi öyle birşey varmış
umarım düzelir şifa bulur

Son düzenleme:
Ekim ayinda babamin yattigi odada gezi olaylarindan dolayi orada bulunan adamcagizi unutamiyorum.Bir deri bir kemik kalmisti.Sürekli ataklar geciriyordu.O kücücük odada 4 kisiyle birlikte aylardir kendinde olmadan yatan bir adam düsünün.

Sonrada gelip hala bana erdoganì savunan insanlari düsünüyorum.

delirmemek mümkün mü?insan kalmak mümkün mü?

Gül'den Berkin'in babasına telefon

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı gösterileri sırasında başından biber gazı fişeğiyle vurulan ve yaklaşık 268 gündür yoğun bakımda tedavi gören Berkin Elvan'ın babasını aradı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, telefon görüşmesinde yaşananlara çok üzüldüğünü, ailenin acısını paylaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Berkin Elvan'ın yaralandığı günden beri sağlık durumunu yakından takip ettiğini belirtti.

Gül'ün, "Yapabileceğimiz bir şey olursa, lütfen haber verin" demesi üzerine, baba Elvan hastane önüne gelmek isteyenlere polisin müdahale ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, "Gereken özenin gösterilmesi, daha hassas davranılması için İstanbul valisi'ni arayacağını" ifade etti.

mynethaber

Okmeydanı Hastanesi önünde Berkin Elvan için endişeli bekleyiş sürüyor. Berkin Elvan'ın ailesi sabah yaşanan polis müdahalesi ve Berkin'in son durumuna ilişkin bir açıklama yaptı.

Berkin Elvan'ın son günlerde kritikleşen durumu için hastane önünde bekleyiş sürerken sabah saatlerinde polisin müdahalesi büyük tepki yarattı. Müdahalenin ardından aralarında sanatçılar ve kitle örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık bir kitle hastane önüne akın etti.

Sabah saatlerinde yaşanan polis müdahalesi ve Berkin Elvan'ın son durumuna ilişkin ailesi ve avukatı bir açıklama yaptı.

Avukat Evrim Deniz Karatana "Ailenin çağrısıyla hastane önünde Berkin için gelenlere sabah saatlerinde hiç bir ikaz yapılmadan polis baskın yaptı. Polis işkence yaparak 10 kişiyi gözaltına aldı. Göz altına alınanlar TEM şubede tutuluyor" dedi. Karatana Berkin'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek "Sıkıntı çekiyoruz çünkü beyin cerrahisinde bilgilendirme yapmıyorlar " dedi.
http://www.insanhaber.com/guncel/berkin-elvanin-ailesi-bilgilendirme-degil-baskin-h31179.html

Kaç aydır mücadele ediyor 16 kg ya düşmüş çok yazık gencecik çocuk. Sadece ekmek alacaktı ya sadece. Hani marjinal diyorlar, terörist diyorlar bu çocuğa ne diyecekler acaba. Oy verirken biraz düşünsünler ya kendi çocukları olsaydı yatan orada. Ama yok mutlaka bir suç işlemiştir haketmiştir dimi. Erdoğan'ı alkışlayanlar gelip bir konuşsun şurada. Onun ailesine kimse sahip çıkmadı çünkü. Hala umutla bekliyorlar kalkacak kendi hesabını kendsii soracak diyorlar. Uyan Berkin Uyan hesabını kendin sor çalınan aylarının, bedeninden alınanların hesabını sen sor Diren Berkin..

Bir anne babaya acı senin için nedir diye sorsanız evladımı kaybetmek der. Aldığı her nefes umut ailesi için :((( umutları tükenmesin inşaallah:43:
Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın, durumu ağırlaşmış yavrucağın:50: İnşaallah bir mucize olur, inşaallah Yüce Allah ana babasına bağışlar.

Back