Öncelikle kendinize gelin!
Siz mesleğini eline almış kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınsınız
kendinizi sakın ezik görmeyin. Elinizdekilerin kıymetini bilin. Bakın burada her gün bir sürü konu açılıyor. Boşanmayı düşünen bir sürü kadın var ve ne yazıkki çoğunun elinde bir mesleği yok ve buna rağmen boşanma kararı alabilecek kadar güçlü davranıyorlar.
Size boşanın demiyorum yanlış anlamayın. Size kimseye eyvallahınız olmadığını ve eşinize muhtaç olmadığınızı farkettirmeye çalışıyorum sadece.
Şimdi beni iyi dinleyin..
Ben sizin yerinizde olsam. Gerçekten kendimi sizin yerinize koyuyorum suan. Bir gün güzelce şık bir şekilde giyinip (tamamen kendinize daha da özgüven katmak için başka bir manası yok ) eşim işten geldikten sonra da belki yemek yerken bilemiyorum artık onunla konuşurdum. Ama aglamaklı bir şekilde değil ! Son derece güçlü..
Ona tek tek rahatsız olduğum şeyleri söylerdim. Ve bu şekilde mutlu olmadığımı, insanların da mutlu olmak için evlendigini, bu kadar eğitimi de ileride kimseye muhtaç olmamak için okuduğumu fakat aldığım en ufak bir şeyin hesabını yapmasından rahatsız olduğumu, sonuçta çalışan bir kadın olduğumu ve bu şekilde çocuğa harçlık lütfedermiş gibi davranmasının hoşuma gitmediğini anlatırdım. Güzel bir dille.. Çözmek isteğimi söylerdim. Eğer o da istekliyse bu problemleri çözmeye çift terapisi falan alabilirsiniz.
Yok efendim hala hiç umrunda değil ve sizi mi suçluyor sallayın gitsin. Boşanın yahu.. O adama mecbur değilsiniz. O adamın sığıntısı da değilsiniz. Sizi bu kadar baskılamaya çalışması hiç hoş değil. Çocuğunuza da mis gibi bakarsınız... En azından mutlu olursunuz.