Arkadaşlar,
Ben de aynı sorunu yaşıyordum ve hala da çok çok azalmış olmasına rağmen yaşıyorum. Eşim doktor. İlk başladığında idrar yolu enfeksiyonu yani sistit sandık. Antibiyotik başladık ama hiçbir işe yaramadı. Ardarda 3-4 kür antibiyotik kullandım. Sonra eşim şüphelendi. Prof. Dr. İbrahim Çevik' e gittik. Bağdat Caddesi' nde Ürotıp adlı muayenehanesi var, internette bulabilirsiniz. Burada reklam amaçlı yazmıyorum bunu. Hastalara yardımcı olması için yazıyorum. Yasaksa silerim. Böyle geç tanı alan ve senelerce çeken çok kadın var. Yabancı forumlarda 15 sene sonra tanı alan kadınların hikayelerini okudum. Erkeklerde de görülüyor bu durum ama kadınlarda çok daha sık. Eğer sürekli idrar yolu enfeksiyonuna benzeyen şikayetleriniz oluyorsa, idrar tahlili ve kültürü hep temiz çıkıyorsa, antibiyotikler işe yaramıyorsa, sık idrara çıkma (ben gecede 30-40 kere çıkıyordum), idrar yaparken yanma, idrar yapmazken yani normalde de karnın alt kısmında ve sağ veya sol kısmında ağrı oluyorsa, idrarınız varmış sanıp tuvalete gidiyor ama oturduğunuzda hiçbir şey yapamıyorsanız, az da olsa idrar yapabiliyorsanız yaptıktan sonra rahatlama oluyorsa sizde de bu hastalık olabilir. Berbat bir hastalıktır, yaşayan bilir. Uyumak için yatıp 5-10 dakika arayla kalkıp tuvalete gittiğinizi ve yorgunluktan baygın düşüp uyuyana dek, sabah saat 6-7' ye dek bunu hergün yaşadığınızı düşünün. Eşim doktor olmasaydı belki ben de şüphelenmeyecektim ve senelerce bunu çekecektim. Şimdi bana her ay sonda takılıyor ve mesane içine DMSO denen bir ilaç veriliyor. Yanında ağrı kesici ve idrara az çıkmayı sağlayıcı özelliklerinden dolayı Laroxyl kullanıyorum. Şikayetlerim çok çok azaldı. Artık çok daha iyi uyuyabiliyorum. Bu hastalıktan çok çekip de tanısı konamamış hastalar için yazıyorum bunları. Bu hastalığın sebebi belli değil, allerjik de olabilir diyorlar. Her kadın idrar yolu enfeksiyonu geçirir. Hem de sık geçirir. Kadınların idrar yolu erkeklerden kısa olduğundan erkeklere göre daha çok enfeksiyon olurlar. Ama sistit şikayetleriniz başladığında hemen kafanıza göre ilaç almayın. Gidin doktora, idrar tahlili ve kültürü ister, sonucuna göre ilaç verir. Dediğim gibi bu tahliller temiz çıkarsa ve aylarca süren sistit şikayetleriniz olursa sizde de bu hastalık olabilir. Hepinize geçmiş olsun.