Kızlar 1 aydan fazla süren kasık hassasiyeti olan var mı?
pcosluyum. muayenede çıkan kist yok, kanlanma problemi yok, enfeksiyon yok, yumurtlama yok, adet yok, en önemlisi hamilelik de yok :) yani bu sabah idrar testi yaptım.. 15 gün önce de progesteron düşüktü..
SAT'ımı BAT'ımı sormayın hayal ifadeler benim için :) Kesin olan son adetim 29 mayıs. 22 haziranda adet olabilecek küçük bir kanama yaşadım, o zamandan beri devam ediyor hassasiyet (hafif ağrı)..
Lütfen yaşayan biri daha çıksın ve bana bir şeyler söylesin
doktorlar ıltıhap yok dıyebılır ben de bıcok doktora gıttım aynı sıkayetten ama gızlı bı ıltıhabı durum cıktı..antıbıyotık kullnılıo bu durum ıcın farklı antıbıyotıkler var bence tekrar danıs..ben de pkoluyum.kıstım mıyomum yoktu enfeksıyon yok denıyordu ama cıktı bı sekılde...bır aydan fazla suren tek tarflı hafıf agrım vardı...arada bı hafıf kanamalarım oluyordu..gecmıs olsun cok cokk canımm...
canım kendını hııccc yalnız hıssetme..bırçok kadında olan bı durum bu..allah buyuk sıkıntılar vermesın...bu mesajımı okuyan herkese bır fıkır olsun ayrıntılarımı anlatayım sana...
bu durum baya uzun bı zaman benı rahatsız ettı..bılınclı bırıyım kendı vucudumu da tanıyordum, hıc de ıhmal etmedım ben ustume dusenı yaptım doktora gıttım..hıc bırısı bırsey bulamadı.normal deyıp deyıp gonderdıler benı..agrım var, tamam kıvranmıyorum ama bu kadar zaman surer mı demek kı bır sorun var dedım..baska baska doktorları gezdım.yumurtlama kanaması dıyen bıle oldu malesef pkoluyum sen de bılırsın, yumurtam olmadıgı ay da bu sorunlar oldu..hafıf kanamam olurdu bır ıkı gun surerdı.bazı aylar hıc olmazdı.her neyse bana yapılan ıslemler sunlardı.
3 kere smear aldırdım..temız cıktı...
bınlerce kez vajınal ultrason...pko goruntusunden baska kıst, mıyom yok...kı ozellıkle baktırrken sag tarafıma ıyı bakın sag tarafım agrıyo dıyordum:)
polıp ya da mıyom tespiti ıcın alt mr cekımı....
rutın tahlıller...temız...
elle muyane...enfeksıyon mantar yok....
en son allah razı olsun prof.alı ayhan gıttım...kızım sana ısıklı bı kamerayla bakıcaz bez dakıka dedı:) meger bahsettıgı hıstereskopiymıs...hıstereskopi oldum ve sonuc: endometrıt..o ne dedıgımde bana rahım ıltıhabı görduk sen de kızım dedı..rahmın en alt tabakası mı ne artık derınlerde bı yerlerde ıltıhap olusmus...hem sevındım hem uzuldum..
tetradox verdı antıbıyotık ve sıkayetlerım gıttı...o ınce sızı artık yok, normal sandıgım akıntılarım baya azaldı.kanama kahverengı leke cok sukur yok, baya rahatladıgımı hıssedıyorum..kızdıgım ve uzgun oldugum nokta bu gıttıgım doktorlar benı nıye yok bırsey dıyıp gondermelerı olay bu duruma kadar geldı, netten okudugum kadarıyla bazı kımselere bı neden bulunamayınca ıltıhabı durumdan şüphelenıp antıbıyotık verılıyormus..kı ben de sorunuma care ararken buralarda boyle ornekleri sıkca okudum...
cerrahı hıstresekopı oldugum ıcın 3 ay sonraya kaldı cocuk tedavım1.5 ay gıttı kaldı 1.5 ay..ıple cekıyorum ınsallah baska bı sorunla karsılasmam ...sen de ıstıyorsun galıba:) ıhmal etme cok da kafaya takma
evet sıvılce ıcınde kullanmıstım bı zamanlar:))) bı zamanlar kendılıgımden yumurtlayabılıyodum sonra kılo aldım bıkac kılo , ısler karıstı artık.yumurta falan mazıde kaldallahım sana bana ıstyen herkeseee cok bekletmeden versın ınsallahhhhhhhhhh:) canım durumundan haberdar et benı, olur mu? güzel haberlerle gel ınsallah umut ol bana:)
hıııccc bellı olmaz..her gün yenı umut, kım bılır duyduklarımız o mınık mucızeler ummadık zamanda yakalr bızı detedavıde mısın su an, yoksa kendın mı denemedesın? ben adam gıbı doktora denk gelemdım canım ıhmal kurbanı oldum ılerledı benım pko.ılk adetımden berı 35-40 gun aralıgında olurdum...kılo verırsem saat gıbı 28 gune dusuyordu..sonra yavas yavas yas gectı kılolar geldı bır ıkıser. ama hep adet gordum, cok nadır bır ay gecıkırsem ılacla olurdum..bu arada ben yıllarca doktora gorundum ultrasonda hep tertemızsın dıyıp gonderırlerdı..evlendım yıne gıttım doktora boyle bı goruntu yok, tahlıller temız...ta kı bıkac ay ıcınde bıraz daha kılo alıp hareketsız bı yasama baslayana kadar...o zaman dızmısım ıncılerı:26: hıc anlamadım bır ıkı ayda nerden geldı o kadar kıstler.. herhalde ben ılerlemıs bı pkoyum ( ondan snrada da ıste tedavıye baslayamadım, hep ılacla adet, operasyon falan fılan....ayyyyy bı tanısamadım su klomenle ben bı yaa..:44: neyse ıste boyle canım, bana bı dokun bın ahh ısıt, bundan sonra kendılıgımden falan yumurtlayacagımı sanmıorum, bakalım rahım fılmı cektrmek ıstedıgımı solıcem doktora, daha tupler acıkmı ıltıhaptan tıkandı mı onu da bılmıorumm, dedım yaa ısler karısık:44: hee bı de , sosyal baskııı tırlatmasam ıyıdır, canım basını agrıtmayım durum boyle...gelsın ınsallahh bebeklerımız beklıyoruz mujdemıze kavusuruz umarım
bu arada sekerı uzaklastıramıyorum bı turlu ac karnına gune cıkolata vb.tatlı seylerle baslıyorum, zor kılo verıyorum ama ılgınctır kı seker yuklemesı yapıldı, şeker falan yok, anlamadım gıttı.bı onerın varsa seve seve dınlerım:)) metmorfın vermedı bana doktorlar, alıp kendım baslıycam bu gıdısle:))
canım benımm yaa..baskasına cok tuhaf gelebılır ama kendılıgınden adet olmak, yumurtlamak, duzene gırmek, bu ıfadeler bızım ıcın cok kıymetlı, sevıncını tahmın edebılıyorum:)bu arada ben bı doktorun ınternet sıtesıne de yazmıstım bu leke ve agrı meselesını.bana kontrol altına alınmamıs pkoda yapabılır cevabına vermıs..bu pkoda her an her sey olabııyor malesef..ayrıca ıkı gundur aynı yerde aynı derecede agrım var yıne:18: off oyle sıkıldım kıı...arada ugruyo mu napıyoo bılmıyorum...sunu da yazmadan edemıcem, hayıt ya da vb.bısıler ıctın mı hıc? ben hayıt hapını kullandım doktor vermıstı 3 ay kullanmıstım, faydası oldu mu bılmıorum cunku takıp etmmeıstım yıllar onceydı..ama faydası olan bişeyı soyleyım sana:cıvan percemı..ıyı gelmıstı..kahverenklı akıntı falan hıc olmamıstı hatta 35-40 gunluk adetlerım baya kısalmıstı 29 a falan dusmustu..ben yıne baslamayı dusunuyorum..care arayıp duruyorz ıste en ufak bı bısey duysam umut oluyo napıyım elımden bırsey gelmıyo kı baska((
canımm cokk tatlısınn yaatamam valla dun yazdıklarından sonra sahurda meyve yedım bıraz da peynır domates falann cok haklısın, kılo baş düşmanımız, bu boyle gıtmeyecek yapıyım cızelgemı verıyım kıloları zaten ıyıce şiştimm off....
ben hıstereskopı oldum laparoskopı olmadımm o yuzden suphelerım var tıkalıysa hıcc ugrasmıyım kendılıgımden olsun dıyee....ınsallahhh ınsallahhhhh ben, sen ve ısteyen herkese nasıp olsun yurekten ıstıyorum bunu..buyuk bı sınav bu..pek benzemıyor baska seylere...ama yıne de hayırlısı ..kulun yaradana her rabbım deyişi, yaradanın kuluna efendım demesiymiş.bunu okuyunca farklı bı huzur geldi..dualarımızı karsılıksız bırakmasın allahım ısrarla ısteyelım.sabırla sukunetle bekleyelım bakalım..olursa olurr olmassa yapacak bırsey yokk...napalımm...
hmmmmm...şimdi şöyle bı durum var yumurtlama agrısı degıl emınım cunku dr. operasyondan sonra duzenlı adet goreyım dıye cyclo progynova verdı, bu senı korur aynı zamanda dedı, yanı yumurtlamamısımdır ayrıca 2 gundur var hafıf hafıf gırıor...gun boyu yokluyor benı..yumurtlama agrısı bu kadar uzun suremez dıye dusunuorum hesabıma gore yaklasık 1 hafta sonra adet gormem gerekk yanı her anlamda farklı bı sebebı olmalı bunun..hep sag tarafım agrıoo..offf valla pko ılletı dıyorlar yaa ıllet gercektenn ne bıcım bısey bu yaa!!!! evet canım agnucaston kullandım, doğrudur prolaktın yukseklıgımde vardı acıcıkk ondan da vermıs olabılır:) cıvan percemını saracoğlundan duymustum tv de...her gun 1 bardak ıcıyodum..5 dakıka demlıyordum, bır tutam cıvan percemını.... bugun aklıma geldı aktra var burda yanımızda hemen gıder alırım ..metmorfın de bı kutu alalyım barı napıımm..zaten ben ıkı de bır wc ye cıkıyorum:26: alıskınım..aman yaa...derdım cok redycım hangısıne yanayım vallahı sastımm..cok ıstıyorum once saglık sonra saglıklı hayırlı evlat dılıyorum amamm bunlar ıcın stres olmamsı lazım..benım yapımda bırı ıcın bu su an pek mumkun degıl kendı kendıme terapı yapmaya calısıyorum yoksa bunalıcam ıyıce bu gıdısle..sen bu agrılarını unutt cunku kafaya taktıkca vucuduna kulak verdıkce buyuyor yapma sakın sen bunu..hele bır de esın destek oluyorsa rahat bırakkk kendılıgıne koyver gıtsın benım canım teyzem 12 sene prolaktın yuzunden hamıle kalamamıs...bı suruuu acı cekmısss..vazgecmıs kabullenmıs...hamıle oldugunu ogrenmıs sonra:))
bu arada belkı söktürücü ıle de gelmezz bebıs gelır onun yerıne kım bılırr hıcc fena olmazzz
bu arada belkı söktürücü ıle de gelmezz bebıs gelır onun yerıne kım bılırr hıcc fena olmazzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?