Edit: bdv topiği sayesinde derdimin çözümünü buldum. bir kez daha anladım ki, taviz tavizi doğururmuş. yok saygısızlık etmiyim, yok edepsiz olmiyim, yok cici gelin olcam diye ne fedakarlıklarda bulunmuşum. değmezmiş. boşa canımı sıkmışım.
Oysaki, eşim hep cekinme ne söylemek istersen söyle , kopuyosa da inceldiği yerden kopsun derdi. yada annen ablan bana şunları söyledi dediğimde oda onları arayıp böyle şeyler duymak istemiyorum tarzında onları uyarıyodu da ben müsade etmiyodum. güya, kocasına kaynanasını şikayet eden gelin olmiyim diye. ama artık umursamıcam burda fena gaza geldim :) dişe diş kana kan
@Mune @Margarikotin konuma daha msj gelmesine gerek yok. kapatılsın. boşa yer kaplamasın buralarda :)
benim ilacım belli; azıcık cazgır olmak Epeey uzun konu oldu. Hakkınızı helal edin.
Ah ah. Gecen yıl buzamanlar dügün hazırlıgı yapıyoken, şimdi kv görümce derdiyle ugrasmam canımı sıkıyo
8 aylık evliyim. Kv özünde iyi bi insan gerçekten komşum vs olsaydı kesin cok severdim. Öyle samimi öyle sıcak biri. Amma velakin cocuklarına çok düşkün. Cok basit bi örn vereyim; eşim 29 yaşında buraya geldiginde eşime sarılıp öpüyo göbeğini seviyo sarılıyo anan kurban olsun , sen evlensende hala benim kuzumsun deyip yanaklarını falan sıkıyo ve bunu hep devamlı yapıyo. Eşim sırtını cok kaşıtır. önceden bunu annesi yapıyomuş. Bi kere bayangezenti bi sırtımı kaşı dediginde hemen annesi atladı ben kaşıyam ana kurban olsun evlensende ben yaparım dedi...
Şehir dışında yaşıyolar. Yanımıza geldikleri ilk gecenin sabahında yatak odama bi anda daldı. Noldu anne dedigimde, x ( eşim ) işe gec kaldı sandım uyandırayım dedi... Yok o gitti dedim. Sanki onca zamandır ben yollamıyorum eşimi işe..
Sonra bize balayı yaptırmadılar. Dügün gecesi dahil 1 hafta onların evinde kaldık. Görümce kayın torunlar kv kp falan.. Eşim babasına biz biyerlere gitcez dediginde, ne karı sevdalısısın burda kalın. ailecek duralım demişti....
Bide kv devamlı, ben sana el gibi kaynanalık yapmadım.
komşuları, niye gelinini hemen yolladın diyolarmış da.. Ama ben seni oglumla evinize yolladım diyo. sanki lütufda bulunmuş gibi. Töbe ya.
Buraya kadar anlattıklarım, kaynanamın genel profiliydi.
Asıl derdim, 8 aylık evli olmama ragmen bu evi sahiplenememiş olmam. Hala benim evim diyemiyorum bunu gecenlerde farkettim . Kv ve görümce üzerimde psikolojik baskı kurmuşlar. Şöyle ki; kv ilk günden beri, bu ev bizim evimiz, ayrımız gayrımız yok der. Biz bu evde misafir değiliz der. Bigün, Görümcemin 3 yasında oglu ortalıgı karıstırıp yaramazlık yapıyodu. görümcem de ogluna şakayla yengen bizi evden kovcak dedi, kv onu kimse bu evden kovamaz bu ev onun da evi dedi.. Başka bi zaman yine o çocuk için, O burdayken ev eşyalarıyla oynadıgında kimse sesini cıkarmıcak, kimse kaşının üstünde göz var demicek dedi. Ki bunu eminim bana dedi.. Cok tuhafıma gitmişti. Yeni evli gelinin evinde tabikide kırılcak süs eşyası vs olur ve bunlar oyuncak değildir. Cocuk bunu aldıgında müdahele edilir dimi müsade edilmez..
Sonra nişanlıyken görümcem bana, orası kardeşimin evi olcak ben senle küs de olsam gelirim derim ki, bayangezenti sen şu odaya geç ben kardeşimi görmeye geldim...
Bunun gibi coook şey var. Mesela, bi kaynım var . Kv devamlı orası abinin evi yani bizim evimiz. git istedigin zaman kal der.
Ben artık iyce sıkılmaya başladım. 2-3 ayda bi bize gelip 20 gün falan kalıp gidiyolar... Nasıl davransam bilmiyorum. Aslında direk yüzlerine söylemem gerekiyoda nasıl dicem onu bilmiyorum.
Dipnot: eşim bu olanlar karşısında benim yanımda. Hep haklısın diyo. Çok şükür onlar burdayken benim üzerime daha da düşüyo. Mesela ben olmadan yatagına girmiyo ve onlarda bunu farkettiler ( bi keresinde eşimin uykusu gelmişti. annesi ille git yat uykusuz kalma bizim yüzümüzden demişti. Eşimde bayangezenti olmadan yatmam dedi gülerek. hatta görümcem daha yenisiniz hangi ara alıştı bu kadar dediydi. )
Eşim de biyere kadar onlara söylenebiliyo. Napim annem diyo. O da haklı bişey diyemiyorum.