Doğuma Hazırlık benimde bir kızım olacak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
N

nihal87

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi nihal87
selam arkadaşlar benimde ir kızım olacak şuan 33+2 çok az kaldı günler geçtikçe heyecan artıyo isim konusunda kararsısız şuan gündemde olanlar irem,cemre,ceren,nehir yardımlarınızı bekliyorum yeni önerilere açığım:):CüvCüv::ecrin_bebek:

• Konu Sahibi nihal87
Tebrikler canımhihoyyyt
Isim mevzusu gerçekten zor, bu yüzden sana bu konuda yardım etmek istiyorum.
Irem ve Cemre isimlerini kesinlikle koyma bence!
Neden böyle dediğimi belki bu yazıdan sonra anlarsın:

Cemre:
Peygamberimiz bazı isimleri anlamlarının kötülüğünden dolayı değiştirirken ateş parçası manasına gelen
Cemre'yi de güzel kız manasına gelen Cemile'yle değiştirmiş.

Irem:
Çok eskiden Yemen'de Şeddad isimli kafir bir hükümdar Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle ırem bağını yaptırmış,
bu bağdaki köşke girmeden milletiyle birlikte gazaba uğramış,

Bu isimleri koymak bence bu yüzden doğru olmaz...
Ceren mi Nehir mi dersen.. Ikiside benim tarzim degil, fakat Ceren bence daha güzel.

• Konu Sahibi nihal87
benim önerim NıL..........sizin isminiz de nihal se çok hoş olur.....

sizin seçtiklerinizden ıREM çok güzel bir isim.....benim tanıdığım ırem ler çok akıllı ve güzel insanlar gerek dış gerekse iç güzellik olarak.........

• Konu Sahibi nihal87

iremi bilmiyorum ama cemrenin kötü bi anlam taşıdığına inanmıyorum..bu bilgilerin doğruluk payınada tabi...
ve her yerde isim yorumları yapıosun ben bu bilgilerin kaynağını kimin yorumladığınıda çok merak ediyorum.bu konuda çok yardımcı olmaya çalışıyosunda bu bilgiler kime ait hangi sitede onu sölede bizde araştırma gereği duyalım.lmaz:lmaz:
benim tercihim cemreden yana arkadaşım anlamını netten değil etraftaki gerçekten bilen insanlara sorarsanda bence hem için rahat olur(bu her isim için geçerli)ALLAH hayırlısını nasip etsin canım sağlıla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin:1hug:

• Konu Sahibi nihal87
canım benim beğendiğim isimler mihran öykü ezel tuana sana bir fikir olsunzemuszemus

• Konu Sahibi nihal87

Inanmak veya inanmamak tabii ki sana kalmış birşey canım.
Fakat ben emin olmadığım bilgileri buraya yazmam..
Yazarsamda emin olmadığımı belirtirim
Hiç kimsenin kafasını karıştırmak istemem çünkü.
Irem ve Cemre hakkındakı yazdıklarımdan da eminim..
Bu bilgiler bir siteye ait olmaktan öte, kendim bildiğim şeyler.
Evimde bulunan Osmanlıca kelime sözlüklerindede yazan şeyler.
Ben bu konuda bir eğitim falan görmedim, fakat eşim gördüğü içinde ben bu konularla çok ilgiliyim.

Mesajını da biraz sert buldum açıkcası..
Burda insanları kandırmak, insanlara yanlış bilgiler sunuyormuşum gibi göstermişsin beni sanki...
Öyleyse eğer, bu çok zoruma gider, çünkü ben bizleri kandırmaya çalışan online isim sözlüklerinden değilim.
Belkide mesajını yanlış anladım
O durumda sorun yoka.s

• Konu Sahibi nihal87
Benim bildigimde,cemre ates parcasi anlaminda,iremi bilmiyorum..

Bence Azra izmi cok guzel,hem hz meryemin lakabi cok temiz iffetli anlaminda..

Feyza ismini cok begeniyorum, Zumra var.. Ceylin,iclal, Eslem,Melda,Ecrin... aklima gelen bunlar.

• Konu Sahibi nihal87

nehir ismi güzel cnm

• Konu Sahibi nihal87
AZRA hakinndaki dusuncelerin nedir peki? Hz meryemin lakabi oldugu,cok iffetli temiz anlamina geldigi dogrumu?

• Konu Sahibi nihal87
AZRA hakinndaki dusuncelerin nedir peki? Hz meryemin lakabi oldugu,cok iffetli temiz anlamina geldigi dogrumu?

Azra hem Medine'nin bir başka ismi hemde Hz. Meryem'in bir vasfı.
Kelime anlamı ise kız olan kız. (yani bakire)
Azra ismi bana Azrail'i çağrıştırdığı için pek sevmiyorum, ama anlam olarak güzel bir isim!

• Konu Sahibi nihal87
inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın canım.benim aklıma gelen isim yaren..

• Konu Sahibi nihal87

hayır tabiki kimseyi yargılamak yada yalancı durumuna düşürmek benim haddim değil...sert bi söylem olmuş olabilir ama öle düşünerek yazmadım...bende bu konuda ihtisas yapmadım ama çok fazla araştırdım netten değil tabiki..ama sölediklerin gibi değil cemre ismi halk arasında yavaş yavaş artan sıcaklık olarak geçer.arapça kökenli olup kötü bir anlam içermemektedir.benim kızım yok ama kızım olur düşüncesiyle araştırmalar yapmıştım vee ecrin içinde aynı şeyleri sölemişsin evet ücret olarakta söleniyo ama her anlama geliyo tek kullanıldığı zaman bazı kısımlarda mükafat ve ALLAHın hediyesi olarak geçerki bu hocaların ettiği dualardada çok geçer cemre hakkında çok fazla kesin konuşamayacak olsam bile ecrin ismi konusunda kesin ve çok ii biliyor olarak konuşabilirim.çünkü çok araştırdım çok hoşuma gittiği için neyse çok uzadı bu konuda dediğim gibi bende ihtisas yapmadım ama araştırırım ve bilmedende konuşmam...kırıcı olduysamda kusura bakma kırmak için değildi sadece yanlış bilinenleri düzeltmek istedimzemuszemusa.s.

• Konu Sahibi nihal87
Azra hem Medine'nin bir başka ismi hemde Hz. Meryem'in bir vasfı.
Kelime anlamı ise kız olan kız. (yani bakire)
Azra ismi bana Azrail'i çağrıştırdığı için pek sevmiyorum, ama anlam olarak güzel bir isim!

Cevabin icin sagol canim,peki feyzanin anlamini biliyormusun??? bu isimde hosuma gidiyor cunki.. Ha birde Samil isminin ne anlama geldigini biliyormusun

• Konu Sahibi nihal87
@ sevdicicegim: Sıcaklardan ikimizde gerildik herhalde.
Yanlış bir anlama oldu galiba.. Dedigin gibi uzatmaya gerek yok, canım!:1hug:

Cevabin icin sagol canim,peki feyzanin anlamini biliyormusun??? bu isimde hosuma gidiyor cunki.. Ha birde Samil isminin ne anlama geldigini biliyormusun

Feyza 'bolluk, bereket' demek. Bencede hoş bir isim!a.s
Samil yazmışsın.. Samil bildiğim kadarıyla pek isim olarak kullanilmiyor ve 'kuru' anlamına geliyor.
Şamil demişde olabilirsin tabii (yurtdışındansın herhalde.. Türkçe harfler büyük ihtimalle klavyende yoktur)
Şamil 'Fazla şeyleri veya kimseleri ilgilendiren, bir şeyi toplamak ve korumak' demek.
Ve en önemlisi Şamil isimli lider. Kafkas kartalı Şamil olarak geçer onun ismi.

• Konu Sahibi nihal87
allah analı babalı büyütüsn cnm
bnce nehir ismi hoş

• Konu Sahibi nihal87

Evet canim,benim klavyede yoktur o harf onun icin ancak bu sekilde yazabildim.. Samil isminide koymamda bi sakinca yoktur ozaman iyi,cok sevdgiim bir erkek ismidirde .. Cok sagol cevabin icin ... a.s.

• Konu Sahibi nihal87
hepinize yorumlarınızdan dolayı teşşekkür ederim değerlendirmeye alıcam:)

• Konu Sahibi nihal87
ben de 29+4 teyim. anlamı her ne olursa olsun biz de İREM koyacağız...opuyorumnanaktan

• Konu Sahibi nihal87
tatlim senin fikrin tabi ama Allaha inanmayan, isyan eden zengin bir adam hasa Allaha Senin cennetin varsa benimde Irem baglarim var diyerek yalanci cennet olusturmaya kalkmis bu adam ve kavmi helak olmus zaten Kurandada boyle gecer ..
ben bir kez daha dusunmenizi tavsiye ederim nacizane fikrim...

ben de 29+4 teyim. anlamı her ne olursa olsun biz de İREM koyacağız...opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…