benimde bi sorunum var çok mutsuzum :(

oturup sakince konuştun mu içindekileri?. kızmadan bağırmadan anlatabildin mi?. yada kağıda döksen... yazsan içindekileri. yargılamadan onun eşin olduğunu hatırlatsan.

yaşı büyük olduğu için seni küçük görüyor anladığım. eşinin aslında çıtır karısı var sevinmesi lazım.... bunu hissettirebilsen... bazen erkekler baba rolune giriyor. senide babası gibi görmüş..

tv izletmez, kitap okumana kızar, film izlemez.... diğer eşide anneymiş o boşanmış ya....

eşinle tartışmaya girmeden içindekileri yaz... aklıma başka bişey gelmiyor... ama dikkat et. şiddet eğilimi var eşinin....

bi keresinde yazmıştım işede yaramıştı daha sakin konuşmuştu benimle ama işte bunlar anlık oluyor ömürlük değil ben uzun vadede çözüm istiyorum vaad çok icraat yok

Bebegin haline o kadar uzuldum ki. Benim cocugumu kocam dahi olsa korkudan titreterek aglatacak, o da yalvaran gozlerle bana bakacak. Yikarim ortaligi valla.

Ayrica esiniz son derece cahil ve yobaz. Omrunuzu bu insana hediye etmeyin ne olur..

o yok ama üst katta annesi babası ablası var bakkala bile çıksam bana kızıyorlar sen gitme bize söyle diye yani ne yapsam görüyorlar kapı sesi duyulunca ya da merdivenlerin ışıgı yanınca hemen bana geliyorlar biri mi geldi diye ki zaten genelde burdalar

sen kaçmayı göze alsan öyle de bir kaçarsın ki ruhları duymaz...

kapıyı sessizce kapatırsın ben olsam hıç kapatmam bile

eşyanı hazır et bebeğini hazırla hatta ben olsam sadece çocuğumu alır taksiyi çağırır kornaya basmaması için en baştan uyarır sonrada kapıyı bile çekmeden merdivenlerın ışığı yanıpta onlar aşağı inene kadar kendimi arabaya atmış ve gitmiş olurum...

cesaretın var mı senin?

asıl sen bunu düşün.

Bebegin haline o kadar uzuldum ki. Benim cocugumu kocam dahi olsa korkudan titreterek aglatacak, o da yalvaran gozlerle bana bakacak. Yikarim ortaligi valla.

Ayrica esiniz son derece cahil ve yobaz. Omrunuzu bu insana hediye etmeyin ne olur..

ben boşanma konusunda kesin kararlıyım hayatımı yeni baştan kurcam elbetteki zor olacak ama en azından başımda sürekli beni eleştiren sen daha çocuksun diyen biri olmayacak o bana son bi şans ver 15 günlük bi tatile çıkalım baktık olmuo birlikte gideriz boşanmak için diyor şans vermek istemiyorum ona güvenmiyorum artık o sorunlu biri bunu kabullenmese de öyle

aranızda bir de çok yaş farkı var eşin içet içe seni kıskanıyor kendini aciz görüyor bunun içinde suçlu olduğunun farkında ama bunu sana yüklemeye çalışıyor.10 yıl sonrasını düşünsene iyce zıvanadan çıkar..aileside eşine destek en kötüsüde bu işte..

Uzun bir tanışma dönemi geçirdiniz mi merak ettim?

Aranızda çok yaş farkı var, sevgi olmadan aşılacak gibi değil. Neredeyse çocuğuyla yaşıtsınız. Farklı kuşaklar. 4. aydan itibaren sorunlarınız başladı ve çözemediyseniz keşke bebek düşünmeseydiniz. Şimdi en çok o bebeğe yazık oluyor.

Eşinizi sürekli gözelmleyin, yapmaktan hoşlandığı şeyleri keşfedin. İnce detayları yakalayın. Ona göre davranıp biraz alttan alın belki düzelir ilişkiniz. Çok zorda kalırsanız bir danışmana gidebilirsiniz

ben çok üzüldüm sana

bu aile baştan oğullarının kusurlu olduğunu biliyormuş
sende anlama diye 2 aya sığdırmışlar gözünüzü boyayıp

şimdide esir hayatı, çünkü akılları çıkıyor sen bırakır gidersin diye...

bende mutsuz bi çocukluk geçirdim bu yüzden boşanmak istiyorum ama o sürekli kendi çocuklarını örnek gösterip görmüyor musun nasıl başıboş yetişmişler senin çocugunda mı böyle olsun diyo bende kendi çocuklugumu örnek gösterip oglum böyle büyümesin istiyorum diyorum ne biliyorsun aramızın düzelmeyeceğini tövbe haşaa sen Allah mısın diyo onun büyük oglu bi keresinde bana babamla annemin boşanmasına hiç üzülmemiştim hatta hiç akşam olmasın babam eve gelip annemle tartışmasın isterdim demişti bu sözler hiç çıkmıyor aklımdan...

arkadaşım sen resmen o evde esir olmuşsun, yarı açık ceza evi gibi. anası babası yukarda apartmanın ışığı yandımı bakıyolar diyosun. o zmn ara polisi bebeğim ve ben zorla tutuluyoruz bu evde de, gelsin alsınlar seni. böyle şeymi olur? adamın kavga anında bebeğini bile gözü görmüyor, senin boğazına yapışıyo, üstüne kapı kilitliyo. adamın o evde birgün seni öldürmesinimi bekliyosun? yapmaz sanma sakın, küçücük bebeğini kavga anında aynı odada tutup korkudan titremesini izleyen adam bigün cinnet geçirdim der öldürürde sizi, pisi pisine gidersiniz.

baksana adamın kendi oğlu bile ne mal olduğunu söylüyo ztn. bigün sizinde çocuğunuzun büyüyüp anne ben çocukken babam eve gelsin hiç istemezdim, tartışmalarınızdan korkardım demesine üzülmicekmisin?

yani bütün bunlar olup biterken adamın umut ettiği gibi bigün aranızın kendiliğinden düzelmesinimi bekliceksiniz? sırf o böyle istiyor diye?

arkadaşım çok ciddiyim kaç kurtar kendini, gerekirse - ki gerekiyor- polise git. şikayet et. şu halini görmüyormusun, sen yarı açık bi cezaevinde yaşıyordun bebeğinle birlikte. bavulunu topla ilk fırsatta kaç kurtul ve birdaha dünya yıkılsa bile o cehenneme geri dönme.

Uzun bir tanışma dönemi geçirdiniz mi merak ettim?

Aranızda çok yaş farkı var, sevgi olmadan aşılacak gibi değil. Neredeyse çocuğuyla yaşıtsınız. Farklı kuşaklar. 4. aydan itibaren sorunlarınız başladı ve çözemediyseniz keşke bebek düşünmeseydiniz. Şimdi en çok o bebeğe yazık oluyor.

Eşinizi sürekli gözelmleyin, yapmaktan hoşlandığı şeyleri keşfedin. İnce detayları yakalayın. Ona göre davranıp biraz alttan alın belki düzelir ilişkiniz. Çok zorda kalırsanız bir danışmana gidebilirsiniz

hoşlandıgı hiçbişi bulamadım ben işten geliyo yemek yiyo ardından hemen çay sonra uzanıyo sonra kalkıyo çocukla oynuyo sonra gidip yatıyo haftasonlarıda annesine gidiyoruz hep aynı şeyler tek hoşlandıgı şey annesinin yanında olmak sanırım her fırsatta anneme gidelim diyo

gerçekten boşanmak istiyorsan daha fazla anlatmaya çalışma bence...
annen baban abin fln konuşsun...

ben boşanma konusunda kesin kararlıyım hayatımı yeni baştan kurcam elbetteki zor olacak ama en azından başımda sürekli beni eleştiren sen daha çocuksun diyen biri olmayacak o bana son bi şans ver 15 günlük bi tatile çıkalım baktık olmuo birlikte gideriz boşanmak için diyor şans vermek istemiyorum ona güvenmiyorum artık o sorunlu biri bunu kabullenmese de öyle

tatil seni caydırmanın kılıfı, eşin bu tatille maalesef değişmeyecek, çünkü ailece bu akıldalar,sen eşin ve çocuğunla bir ailesin zaten, ama buna izin vermiyorlarsa(eşinin ailesi,eşin de dahil) sen zaten yolun sonuna gelmişsin inşallah hakkında hayırlısı olur

bi keresinde yazmıştım işede yaramıştı daha sakin konuşmuştu benimle ama işte bunlar anlık oluyor ömürlük değil ben uzun vadede çözüm istiyorum vaad çok icraat yok

sorunlu kişiliği var eşinin. ya baskı altında büyüdü. aynısını sana yansıtıyor. yada başka birsorunu var. bunun içinde tedavi olması lazım. ama tabi bunu ona kabul ettirmek sorun. belki eşini kendin için psikoloğa götürtüp yavaştan tedavi ettirebilirsin.

diğer arkadaşlar; olan olmuş, evlenmiş... neden evlendin demek saçma geliyor. bazen ağız dil bağlanıp evet çıkıyor bir kere.... ama olan oluyor.... geri dönüş tabiki var boşanma... ama arkadaşın durumu da var. eşi şiddet eğilimli ona göre yol göstermek lazım....

ayrıca aile ve sosyal politikalar müdürlüklerinden de destek almak için arayabilirsin.... onlar yol gösterebilir diye düşünüyorum...

hoşlandıgı hiçbişi bulamadım ben işten geliyo yemek yiyo ardından hemen çay sonra uzanıyo sonra kalkıyo çocukla oynuyo sonra gidip yatıyo haftasonlarıda annesine gidiyoruz hep aynı şeyler tek hoşlandıgı şey annesinin yanında olmak sanırım her fırsatta anneme gidelim diyo

Böyle hayat geçmez ki. Tam bir diktatörlük hakim evde. Annesi üst katta oturuyor ve sürekli annesine mi gitmek istiyor bu yaşta? Okurken içim daraldı. Eğer boşanmayı kafaya koyduysanız bir plan yapıp kaçın. Gerekirse devletten koruma isteyin. Biraz psikopatlık var gibi geldi bana.

o yok ama üst katta annesi babası ablası var bakkala bile çıksam bana kızıyorlar sen gitme bize söyle diye yani ne yapsam görüyorlar kapı sesi duyulunca ya da merdivenlerin ışıgı yanınca hemen bana geliyorlar biri mi geldi diye ki zaten genelde burdalar

Offf...
Bunlar görücü usulü,oldu bittiye getirip seni almışlar,eve hapsetmişler.

Böyle ailelerde vardır bu usul.
Oğullarının ilk evliliği bitmiş.Eski gelinle başedememişler.
E ne yapacaklar ? Yaşça küçük,gözü açılmamış bir kız alıp kafasına vuracaklar.

Sen mecbur değilsin bu adama,bu aileye..Onlar sana mecbur.

herşeyi geçtimde babanın evinde böyle miydi kelimesine takıldım..
ne aptalca bi söz o öyle..
baba evinde açmı kalıyordunuz? kendisimi doyuruyordu karnınızı!
ne biçim bi iletişim şekli eşiyle...

ne kadarda doğru yere temas etmişsiniz benimde ilk dikkatimi çeken bu söz oldu

buglem aradaki yaş farkı kuşak farkınıda beraberinde getirmiş belliki
oysa eşinin daha yapıcı ve anlayışlı olması gerekir

ne kadarda doğru yere temas etmişsiniz benimde ilk dikkatimi çeken bu söz oldu

buglem aradaki yaş farkı kuşak farkınıda beraberinde getirmiş belliki
oysa eşinin daha yapıcı ve anlayışlı olması gerekir

teşekkür ederim..
haksızlığa hiç gelemiyorum,tanımadığım biri dahi olsa karşımdaki,haksızlığa uğruyorsa kendimi rahatsız hissediyorum..
adam çok ukala,bencil,kendinden başka kimseyi sevmeyen,kimseyi düşünmeyen biri..
Allah yardımcısı olsun arkadaşın

esinin ailesi mutaassıp esinde öyle sanırım namazında niyazında falan. birde sehirli gibi degilde yanlıs anlasılmasın kırsal kesim gibi yapıları. asagılamak için söylemiyorum kesinlikle. sende daha cok gençsin yasıtların geziyo tozuyo yiyo içiyo sen kucagında bebek ev hapsinde gibi hissediyorsun kendini anladıgım kadarıyla. ama hem yas farkı hem hayat görüşü farklı olunca bu durum kaçınılmaz. heleki evliligin ilk yıllarında. eger dogru anladıysam allahtan korkan insandan zarar gelmez. biraz yapıcı olmaya calısın siz 1 adım 3 adım atın karsılıgında oda atacakmı ilişkiniz düzene giriyormu bakın cözüm odaklı düşünün. ayrılmak kolay dava ac istemiyorum de bosanırsın zaten. ama öncesinde deneyebildigin kadar dene cünkü aldatma yok içki kumar karı kız yok bu yasanılan seyler dedigim gibi yas farkı hayat görüşünün farklı olmasından yani dogal ve yasanılması muhtemel bir sorun bilmem anlatabildim mi. birde evde bir bebekle 24 saat aynı ortamda vakit gecirmek bile insanı bunaltmaya yetiyor. eslerini idare etmek biz kadınlara düşüyor ne kadar senden 12 yas büyük olsada her erkek aslında bir cocuktur. suyuna git yapıcı ol inatlasma çünkü bir taraf sinirlendimi diger taraf susacak sonra sakin bir zamanda tatlı tatlı söyle ne söylemek istersen. su anki durum için tavsiye edebilecegim seyler bunlar cünkü evlenmek yuva kurmak cocuk sahibi olmak ne bileyim hep emek isteyen seyler

Canım resmen hapis hayatı gibi hayatın. Daha çok gençsin.
Yanlış anlama ama neden senden 12 yaş büyük hem de boşanmış biriyle evlendin? Üstelik yaşın genç.
Çok mu aşık oldun?
Neyse artık iş işten geçmiş. Ama böyle bir hayat zor geçer. Gezme yok, tv yok, kitap yok.
Çok bunalırsın, buna bir çözüm bulmalısın.
Çocuk biraz büyüyünce çalışsan olur mu? Yani izin verir mi?
Ya da kurslara filan gitsen.
Üzüldüm senin adına, inşallah daha iyi bir hale gelir evliliğin ya da hayatın.
Benim için en büyük zülum eve hapsolmak herhalde.
Şimdi iki ay tatilim var ama neler yapsam da evde durmasam diye planlıyorum.

X