benimde bi sorunum var çok mutsuzum :(

Canım bence hiç kafana takma.
Benim eşim her şeyi eleştirir.
Benim çanta mağazam var ve bazen gelir satışımı bile eleştirir.Bu arada benim eşim hayatında satış yapmamış,müteahhitti ve ben 12 senedir satış yapıyorum.Yani işi bilmemesine rağmen eleştirir eşim.
Ben hiç takmam,buyur sen sat derim.
Buyur sen yap derim.
Ben aşk romanlarını çok severim.Benim eşimde bazen Kur'an oku bu kitaplar sana ne katıyor der.
Bende Kur'an okuyarak Allah'a,bu aşk kitaplarını okuyarak sana aşık oluyorum derim,susar.Hatta geçen kim milyoner olmak isterde iskoçlarda mac kelimesi ne anlamdadır diye bir soru soruldu,bende iskoç aşk romanı çok okuduğum için hemen bildim eşim bilemedi.Bak gördün mü her kitap insana bir şeyler katar dedim:)
Bazen tepem attığı zaman birisini bu kadar eleştirmek günahtır.Benide Allah yarattı,senin haddine mi beni eleştrimek,Allah'ın yarattığını kul eleştirmez derim.Doğru söylüyorsun der.
Madem eşiniz bu kadar dinine bağlı,bu söylediklerimi söyleyebilirsiniz.
Peygamber efendimizin dinde aşırıya kaçmayın hadisinide hatırlatırsınız.

inanın bu sözlerinizi söyleyeceğim ama o öyle biri ki herşeye bi cevabı var hiç altta kalmaz alttan almaz çok tuhaf biri anlatılmaz

valla kısa ve diyeceğim şu..ailen arkanda ise çocuğunu al git derim..
tabiki kolay değil boşanmak ama dah çok çok ççookk gençsin..
ama bi çözüm bulmazsan da hayatın böyle sürüp gidecek böyle bitecek...

tek başımayım bu mücadelemde...

siz görücü usulumu evlendiniz?[/QUOT

sayılır aileler tanıştı 2 hafta içinde sözlendik 2 ayda evlendik

iştee
hata ordan başlıyor
daha tanışmıyorsunuz etmiyorsunuz, huylarını bilmiyorsun, kalkıp evleniyorsun
böyle olmazkiiii

bir sebebinmi vardı yoksa böyle aceleyle evlenmek için, hemde kendinden çok büyük ve neredeyse senin yaşında çocukları olan birisi ile?

Son düzenleme:
inanın bu sözlerinizi söyleyeceğim ama o öyle biri ki herşeye bi cevabı var hiç altta kalmaz alttan almaz çok tuhaf biri anlatılmaz

Benim eşimde öyle her şeye bir cevabı vardır.Alttan almayı sevmez.
İlk başlarda çok kırılıyordum.
Çözümü kafama takmamakta buldum.Kızarsam surat asar,ona cevap vermem fakat asla tartışmam.Bu sefer eşimin içi içini yer ve gelip niye konuşmuyorsun falan diye alttan almaya başlar.
Ne kadar çok takarsanız o kadar çok üzülürsünüz ve eşiniz alttan almaz.
Umursamaz davranın ve sizi kırdığı zaman konuşmayın eşinizle.
Umarım eşinizde bunlar işe yarar.

Son düzenleme:
valla senın psikolojınden zıyade çocuğuna çok üzüldüm korkudan titriyor demişsin

kişilik 0 6 yaşta oluşuyorsa eğer siz o çocuğa ne kadar zarar verdığınızın farkında bile değilsiniz...

o sana bağırdığı için sende kapıyı çarpıp gidemediğin için...ikinizde çok hatalısınız bana göre.

Benim eşimde öyle her şeye bir cevabı vardır.Alttan almayı sevmez.
İlk başlarda çok kırılıyordum.
Çözümü kafama takmamakta buldum.Kızarsam surat asar,ona cevap vermem fakat asla tartışmam.Bu sefer eşimin içi içini yer ve gelip niye konuşmuyorsun falan diye alttan almaya başlar.
Ne kadar çok takarsanız o kadar çok üzülürsünüz ve eşiniz alttan almaz.
Umursamaz davranın ve sizi kırdığı zaman konuşmayın eşinizle.
Umarım eşinizde bunlar işe yarar.

o istio ki herşeyi yapsın herşeyi söylesin ama ben ne cevap vereyim ne surat asayım hiçbişi olmamış gibi davranamıyorum ben

bu tarz erkeklerin sürekli bir ilgi manyaklığı sorunu oluyor genelde. karısının ilgisini sürekli üzerinde hissetmek, bencillik vs. biraz kendine çeki düzen vermesi kaybetme korkusu belki aklını başına getirir, bir süre ayrı kalsanız ?

valla senın psikolojınden zıyade çocuğuna çok üzüldüm korkudan titriyor demişsin

kişilik 0 6 yaşta oluşuyorsa eğer siz o çocuğa ne kadar zarar verdığınızın farkında bile değilsiniz...

o sana bağırdığı için sende kapıyı çarpıp gidemediğin için...ikinizde çok hatalısınız bana göre.

gitmeme izin vermiyor ki o bütün öfkesini kusmadan konular kapanamıyor malesef

benim babam tam böyle bir adamdı ve çok iyi bir çocukluk geçirmedim...yani herşeye karışan ,müdehle eden,eleştiren biriyle hayat çekilmez ben bunları babamda yaşadım ..çocukken zordu,gençliğimde daha da zordu,babamı hep çok sevdim ama bu sevgi nefretle karışık oldu hep..sen bunları yaşıyorsun ya bebeğin büyüdüğünde dayanabilecekmi..offf içim sıkıldı..kurtul o adamdan ,kendin için,gençliğin için,bebeğin için..ne zor ne çekilmez olur hayat sana.ben hep evleneceğim insanın babam gibi temiz kalpli olmasını ama babam gibi eleştiren, sürekli yargılayan ,hiçç taktir etmeyen,bağıran çağıran ,sürekli mutsuz birisi olmasını asla istemedim.Rabbim gönlüme göre verdi çok şükür.eşim temiz kalpli ve çok saygılı sürekli beni onare eden destekleyen biri.ben sizin yaşadıklarınızı çok iyi anlamam ama onu annem iyi anlar,ben sizin bebeğinizin ilerde neler yaşayacaklarını çok iyi tahmin ediyorum..sığınacak bir liman arayacak huzur arayacak..umarım bunlara sahip olur..Allah yardımcınız olsun.annem hep diyor düzelir dedim yaşlandıkça daha beter oldu keşke gençken boşansaydım diye...aslında eşin artniyetli değil ama tedavi olması şart insanları sürekli kontrol altında tutmaya çalışan ,kendisinide çevresinide mutsuz eden biriyle naıl geçer hayat

bu tarz erkeklerin sürekli bir ilgi manyaklığı sorunu oluyor genelde. karısının ilgisini sürekli üzerinde hissetmek, bencillik vs. biraz kendine çeki düzen vermesi kaybetme korkusu belki aklını başına getirir, bir süre ayrı kalsanız ?

bunu bende düşündüm biraz ayrı kalsak birbirmizi bu kadar yıpratmayız dedim teyzemi aradım gelip bizi alsın diye ama o da arayıp gelme göndermiyorum dedi ne yapmaya çalıştıgını hiç anlamıyorum

gitmeme izin vermiyor ki o bütün öfkesini kusmadan konular kapanamıyor malesef

bu adam 7gün 24 saat evde mi

vallahi sen bu adama nasıl kanmışsın ben anladım ne kadar saf ne kadar iyi niyetli bir insansın

o işteyken çantanı hazırlıycaksın alcaksın çocuğunu bi taksi çağıracaksın dooğru annenın babanın yanına tüyeceksin

bide icazet mi bekliyorsun adamdan

kavga anında tv filmlerindeki gibi mi olacak ? bağıracaksınız sonra sen kızıp bavulunu toplayacaksın adam yapma etme dıyecek sen dınlemeyıp kapıyı carpacaksın? böyle bir şey yok.

o yokken hazırlan kaç neyi bekliyorsun...

benim babam tam böyle bir adamdı ve çok iyi bir çocukluk geçirmedim...yani herşeye karışan ,müdehle eden,eleştiren biriyle hayat çekilmez ben bunları babamda yaşadım ..çocukken zordu,gençliğimde daha da zordu,babamı hep çok sevdim ama bu sevgi nefretle karışık oldu hep..sen bunları yaşıyorsun ya bebeğin büyüdüğünde dayanabilecekmi..offf içim sıkıldı..kurtul o adamdan ,kendin için,gençliğin için,bebeğin için..ne zor ne çekilmez olur hayat sana.ben hep evleneceğim insanın babam gibi temiz kalpli olmasını ama babam gibi eleştiren, sürekli yargılayan ,hiçç taktir etmeyen,bağıran çağıran ,sürekli mutsuz birisi olmasını asla istemedim.Rabbim gönlüme göre verdi çok şükür.eşim temiz kalpli ve çok saygılı sürekli beni onare eden destekleyen biri.ben sizin yaşadıklarınızı çok iyi anlamam ama onu annem iyi anlar,ben sizin bebeğinizin ilerde neler yaşayacaklarını çok iyi tahmin ediyorum..sığınacak bir liman arayacak huzur arayacak..umarım bunlara sahip olur..Allah yardımcınız olsun.annem hep diyor düzelir dedim yaşlandıkça daha beter oldu keşke gençken boşansaydım diye...aslında eşin artniyetli değil ama tedavi olması şart insanları sürekli kontrol altında tutmaya çalışan ,kendisinide çevresinide mutsuz eden biriyle naıl geçer hayat

bende mutsuz bi çocukluk geçirdim bu yüzden boşanmak istiyorum ama o sürekli kendi çocuklarını örnek gösterip görmüyor musun nasıl başıboş yetişmişler senin çocugunda mı böyle olsun diyo bende kendi çocuklugumu örnek gösterip oglum böyle büyümesin istiyorum diyorum ne biliyorsun aramızın düzelmeyeceğini tövbe haşaa sen Allah mısın diyo onun büyük oglu bi keresinde bana babamla annemin boşanmasına hiç üzülmemiştim hatta hiç akşam olmasın babam eve gelip annemle tartışmasın isterdim demişti bu sözler hiç çıkmıyor aklımdan...

bu adam 7gün 24 saat evde mi

vallahi sen bu adama nasıl kanmışsın ben anladım ne kadar saf ne kadar iyi niyetli bir insansın

o işteyken çantanı hazırlıycaksın alcaksın çocuğunu bi taksi çağıracaksın dooğru annenın babanın yanına tüyeceksin

bide icazet mi bekliyorsun adamdan

kavga anında tv filmlerindeki gibi mi olacak ? bağıracaksınız sonra sen kızıp bavulunu toplayacaksın adam yapma etme dıyecek sen dınlemeyıp kapıyı carpacaksın? böyle bir şey yok.

o yokken hazırlan kaç neyi bekliyorsun...

o yok ama üst katta annesi babası ablası var bakkala bile çıksam bana kızıyorlar sen gitme bize söyle diye yani ne yapsam görüyorlar kapı sesi duyulunca ya da merdivenlerin ışıgı yanınca hemen bana geliyorlar biri mi geldi diye ki zaten genelde burdalar

bunu bende düşündüm biraz ayrı kalsak birbirmizi bu kadar yıpratmayız dedim teyzemi aradım gelip bizi alsın diye ama o da arayıp gelme göndermiyorum dedi ne yapmaya çalıştıgını hiç anlamıyorum

ne yapmaya çalıştığı ortada işte

seni istediği gibi yönlendirmek istiyor

istediği her şeye ses çıkarmadan evet demeni

istemediği şeyler içinse lafını bile yapmamanı bekliyor

bunları da büyük ihtimal sorunlu kişiliği olduğu için yapıyor

hadi seni bırak yavrunu da düşünmüyor

ne kolay olmuş hemen evlat sahibi olmak

hemen evlenmişsiniz çok iyidi diyorsunuz 2 ayda nasıl tanıyabildiniz bu kadar emin olabildiniz

ayrılıp boşanması kaç yaş büyüp olması da mi korkutmadı sizi

bu kadar kısa sürede evlenip sorunlu aileye çocuk yapmaya gözünüz korkmuyor ama boşanmak için ödünüz mü kopuyor

bence ailesi oğlunu bilerek evlendirmiş olabilir

oturup sakince konuştun mu içindekileri?. kızmadan bağırmadan anlatabildin mi?. yada kağıda döksen... yazsan içindekileri. yargılamadan onun eşin olduğunu hatırlatsan.

yaşı büyük olduğu için seni küçük görüyor anladığım. eşinin aslında çıtır karısı var sevinmesi lazım.... bunu hissettirebilsen... bazen erkekler baba rolune giriyor. senide babası gibi görmüş..

tv izletmez, kitap okumana kızar, film izlemez.... diğer eşide anneymiş o boşanmış ya....

eşinle tartışmaya girmeden içindekileri yaz... aklıma başka bişey gelmiyor... ama dikkat et. şiddet eğilimi var eşinin....

arkadaşlar ben nerdeyse 2 senelik evliyim ve çok mutsuzum eşim benden 12 yaş büyük ben 26 yaşındayım onun iki oğlu var biri 20 digeri 12 yaşlarında annelerinde kalıyolar ama bizede gelip gidiyorlar sorun çocuklar değil bu arada bizimde bi oğlumuz oldu Berk Yiğit :) 9 aylık... benim sorunum eşimle kesinlikle aynı dili konuşmuyoruz ne o beni anlıyor ne de ben onu...
çok sıkıcı bi evliliğimiz var ben dışarı çıkmak istesem dışarısı para tuzagı diyo hadi çıktık diyelim acıkınca yemek yemek istemiyo masraf diyo ben bişey diyince senden bişey mi esirgiyorum ben sizin için çalışıyorum diyo evinde dolabında neyin eksik babanın evinde böyle miydi diyo
film izlemeyi çok severim boş insanların yapacağı şeyler bunlar diyip film izleme hevesimi kırıyor kitap okurken sen çocuguna bunların içindeki saçmalıkları mı öğreteceksin açta kuran oku diyo her yaptıgım ona batıyo anlayacagınız bu durum artık beni çok yıpratıyo biz sözlüyken bambaşka biriydi hatta abim bana bi insan bu kadar iyi olamaz bunda mutlaka bişey vardır diyodu ben ona kızıyordum
evliliğimizin 4. ayından itibaren sorunlarımız başladı ve hiç durmadan hatta temposunu artırarak devam etti ona boşanmak istediğimi söyledim kendimi çok yalnız ve mutsuz hissediyorum dedim bana kızdı sanki işten çıkınca başka yere mi gidiyorum hemen eve geliyorum dedi eve gelmesi bişey ifade etmio ki aynı evde farklı hayatlar yaşıyoruz birbirimizle hiç konuşmadan günler geçirebiliriz ve o hiç farketmez bile bütün bunlara ragmen beni çok sevdiğini söylüyo bu nsl bi sevgi çözemiyorum sürekli beni eleştirio beni herşeyden soguttu sürekli yorgun ve yataga girer girmez uyuyo bu çok sinir bozucu bişi bütün bunlardan çok sıkıldım defalarca konuşmaya çalıştım hep beni suçladı beni dinlersen çok ii anlaşırız dedi ama her söylediği bana dogru gelmiyo ve ben kendimi robot gibi hissediyorum çok basit şeyleri irdelemeye bayılıyo ve önceden tartışıp sonunda anlaşmaya vardıgımız konuları ısıtıp ısıtıp önüme koyuyo çok yoruldum daha fazla mücadele veremicem bunu ona anlatıyorum nasıl boşanmayı düşünürsün sen bi annesin diyo ben en çok oglum için istiyorum çünkü babasından çok korkuyo babası sinirlenince çok bagırır ve Berk hep bunlara tanık oluo çocugu ver odadan uzaklaştırayım desemde vermiyo oglum gözümün önünde titreyerek aglıyo beni kurtar bakışı atıyo bana ama babası o anlarda hiçbir zmn çocugu bana vermio ben mutsuz bi ailede büyüdüm oglum benim gibi büyüsün istemiyorum ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun :KK14:

sizin eşiniz şiddeti sadece tokat atmakdan ibaret sanıyo heralde, peki ya boğazınızı sıkması, kolunuzu parmak izleri çıkacak kadar sıkması, siz gitmek istediğinizde kapıyı üstünüze kilitlemesi bunlar şiddete girmiyomu beyefendinin nazarında. peki bi eşin film izlemesine, kitap okumasına karışmak, okuduğu kitap için eşini küçümseyip çocuğa bunlarımı öğreticeksin diye uyarmak da bi anlamda psikolojik şiddete girmiyor mu?

kusura bakmayın ama sizin eşiniz görgüsüz ve cimri, hemde patavatsız. ne konuşacağını bilemiyen biri. kendine saygısı olan hiçbi erkek, eşine yemek yemeyelim çok para, buzdolabı dolu ztn, babanın evinde bunu buluyormuydun demez. bunu yapması sadece cimrilikle açıklanamaz, biraz görgüsü öz saygısı olması gerekir. erkek kardeşiniz çok haklıymış, işin içinde bi bit yeniği olduğunu anlamış ama malesef siz geç farketmişsiniz.

konuşmalarından davranışlarından dindar biri olduğu anlaşılıyor, - gerçi bunun gibilere dindar denmez bağnaz denir, peki madem öyle madem içinde Allah korkusu varmış gibi bi imaj çiziyor, o zmn nası oluyoda kavga sırasında bebeğinizi uzaklaştırmanıza izin vermiyor. minicik sabinin titreyerek o odada kalmasını istiyor? o odada 7 kat el olsa bile bi bebeğe kıyamaz da bu adam nası reva görüyor bu eziyeti bebeğinize? ve siz bu duruma bi anne olarak nasıl dayanıyorsunuz?

bakın sizde mutsuz bi ailede büyümüşsünüz, lütfen çocuğunuzuda böyle büyütmeyin. böyle bi babadan uzakda büyümek onun akıl sağlığı için en iyisi, o boşanmak istemiyo demeyin. siz boşanmak istiyorsanız boşanırsınız, ve bunun için size vicdan yaptırmasına da izin vermeyin sakın. o kadar vicdan sahibi olsa, evladını düşünen bi adam olsa, ikinci şansını iyi kullanırdı, adam olurdu. evladını kavgalara şahit etmezdi.

bende mutsuz bi çocukluk geçirdim bu yüzden boşanmak istiyorum ama o sürekli kendi çocuklarını örnek gösterip görmüyor musun nasıl başıboş yetişmişler senin çocugunda mı böyle olsun diyo bende kendi çocuklugumu örnek gösterip oglum böyle büyümesin istiyorum diyorum ne biliyorsun aramızın düzelmeyeceğini tövbe haşaa sen Allah mısın diyo onun büyük oglu bi keresinde bana babamla annemin boşanmasına hiç üzülmemiştim hatta hiç akşam olmasın babam eve gelip annemle tartışmasın isterdim demişti bu sözler hiç çıkmıyor aklımdan...

herşey apaçık ortada bence

X