Benim Marifetlerim...

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
78
57
Ben de kendi çapımda ara sıra bir şeylerle uğraşıyorum. KK'nın o çok becerikli hanımları kadar iddialı olmasam da çalışan bir kadın olarak, eve ve kendime de zaman ayırabildiğime seviniyorum doğrusu...a.s

İşte takılarım... Tamamı özgün modeller değildirler. Bazılarını mutlaka birinde ya da bir yerlerde görmüş ve öyle yapmışımdır.

img1184pb4.jpg
img1189tb2.jpg

img1190fu1.jpg
img1191ho7.jpg

Bir kermeste görüp beğendiğim ve yapmaya çalıştığım yastıklarım...

img1195ot1.jpg
img1196oi2.jpg

Basit ama güzel bulduğum çiçek düzenlemem...

img1185hp5.jpg

Penisilin iğne şişeleri, deri ip ve dore kumaşla yaptığım mutfak bereketim.

img1188sd0.jpg

Çiçek düzenlemesini birazcık anlatabilir misin Anuşka?

Canım ya, anlatılacak bir şey yok aslında.
O dal uzun süredir evde bir köşede atılıp duruyordu. Aldım bir cam vazo, içine doldurdum renkli taşları. Çiçeğin sapını da kıvırarak taşların içine yerleştirdim. Buna benzer başka şeyler de var evde. Bir ara fotoğraflarını çekip koyarım buraya...

Örgüyü çok severim ama fazla örnek bilmem. Kendim çok giymediğim için kızıma örmeye çalışıyorum. İşte geçen yıl ördüğüm yelekler...

img1202ub0.jpg
Böyle göründüğünde pek bir şeye benzemiyor ama giyildiğinde çok hoş duran bir bolero.

img1203by9.jpg
Üzerini işlerken çok sıkılmıştım.

Bunlar da kızıma ördüğüm kazaklardan elimde kalanlar. Malum öyle çabuk büyüyorlar ki bir yıl giydiklerini ertesi yıl giyemiyorlar.

img1204bd9.jpg

img1205gt7.jpg

Kızıma sorumluluk duygusu kazandırmak için başvurduğum yöntemlerden biri de çiçek bakımı. Bir saksı menekşe, bir küçük kaktüs ve hastalandıktan sonra ancak iki parmak kadar kalan ama bir türlü ölmeyen minicik bir bambu dalı...

Bunları kızıma emanet ettim ve yeterince ilgilenmez ve sulamazsa ölebileceklerini söyledim. Gerisine hiç karışmadım. Kendisi başucundaki pencere içine yerleştirdi ve aylardır gözü gibi bakıyor. Hem odası güzelleşti hem de artık bir sorumluluğu var...

Ama itiraf etmeliyim ki oğlum için bir yöntem bulamadım henüz...

img1186cf8.jpg

canim elerine saglik hepsi cok güzel ben oglum icin ayni seyi yaptim

evdeki bambuslarin sorumlulugu onda onlar kurursa üzülürüm dedim ve kurutmadan bakiyo ayni syi oglun icinde yapabilirsin onun odasinada koy cicek
bakimini üslensin kiz oglan farketmez kolay gelsin cokuklar icin orta yol bulmasi cok zor kac yasinda cocuklarin:kahve:

canim elerine saglik hepsi cok güzel ben oglum icin ayni seyi yaptim

evdeki bambuslarin sorumlulugu onda onlar kurursa üzülürüm dedim ve kurutmadan bakiyo ayni syi oglun icinde yapabilirsin onun odasinada koy cicek
bakimini üslensin kiz oglan farketmez kolay gelsin cokuklar icin orta yol bulmasi cok zor kac yasinda cocuklarin:kahve:

Güzelim benim oğlum 16 yaşında. Değil çiçek sulamak, bana bile bir bardak su getirmez canı istemezse. Bir ergenliktir gidiyor ya haydi hayırlısı...

Kızım 10 yaşında ve de aklı oldukça başında. Yaşına göre çok olgun ve uyumludur. Ona iyi davranışlar kazandırmakta zorlanmıyorum da oğlan beni üzüyor azıcık...

Canım ellerine emeğine sağlık..Dizayn ettiklerin hepsi enfes,oldukça zevklisin. Tüm elişleriyle uğraşırken kafamız dağılıyor inan boş boş oturmaktansa minicik birşeyde olsa üretmek taktire şayan bir davranış..Geriye dönüp baktığında yaptığın birçok ürünü görebiliyorsun...Tebrikler güzel arkadaşım..Bu arada devamınıda bekliyorum cnm..Sevgilerimle...

Ellerine emeğine sağlık ablacım bunların hepsi çok güzel olmuş.a.s.
Takılardan bende istiyorum ama...yerimseniben

kolyelere bayıldımmm.. hepsi çok güzel olmuş. ellerine ve yüreğine sağlık

Sağol canım, beğendiğine sevindim.

hem calısan bır kadın olup hem de boyle el emegı goz nuru ısteyen ıslere vakıt ayırabılen bayanları hayranlıkla ızlıyorum. ben ogrencıyım + calısıyor(dum) yogun oldugum donemde bıle boncuklarla kupe kolye bılezık yapıyordum, kanaviçe öğrendim, kumaş boyama + ahşap boyama kurslarına gıttım ınsan deşarj oluyor bırseyler uretmek okadar heycan ve keyıf verıyorkı. yaptıklarını gercekten cok begendım cok kıskandım senı acaba senın yasına geldıgımde ve hala calısıyorsam bunlara ayırabılecek vaktım ve sabrım olacak mı..

maşallah gerçekten :nazar::nazar:

başarılarının devamını dılıyorum :1rolleyes: yaptıkça boyle resımlerını koyarsan cok guzel olur takıp etmıs olurum ben de fıkırlerını calarsam kızma ama olur mu jeyyar a.s.

Canım sağol. Çok becerikli olduğumu söyleyemem. Sadece içimden geliyor işte. Ben o kursların hiçbirine gidecek zaman bulamadım. Ne güzel, sen öğrenmişsin...a.s.

hepsi çok güzel ellerine sağlık anuşkacığım , bende hem çalışıp hem de boş vakit bulup değerlendirmeye çalışanlardanım.boş durmayı hiç sevmiyorum ayrıca bir şeyler yaratınca mutlu oluyorum, elişini seviyorum.
çocuklara sorumluluk vermek konusunda çok haklısın .benim kızım da kendi odasının camına koyduğumuz kaktüs ve bambusuna çok iyi bakıyor.
şimdide kaplumbağa aldık onunla ilgileniyor. oğlun için uygunsa ve seviyorsa evcil hayvan bakımını önerebilirim , gençlere iyi geliyor.
yeni işlerinde kolay gelsin.sevgiler....

hepsi çok güzel ellerine sağlık anuşkacığım , bende hem çalışıp hem de boş vakit bulup değerlendirmeye çalışanlardanım.boş durmayı hiç sevmiyorum ayrıca bir şeyler yaratınca mutlu oluyorum, elişini seviyorum.
çocuklara sorumluluk vermek konusunda çok haklısın .benim kızım da kendi odasının camına koyduğumuz kaktüs ve bambusuna çok iyi bakıyor.
şimdide kaplumbağa aldık onunla ilgileniyor. oğlun için uygunsa ve seviyorsa evcil hayvan bakımını önerebilirim , gençlere iyi geliyor.
yeni işlerinde kolay gelsin.sevgiler....

Haklısın canım, boş durmak bizlere göre değil. İnsan yaratıcı olduğu kadar mutlu oluyor bazen.
Benim oğlum sorumluluk konusunda umutsuz malesef. Biraz daha büyümesini bekliyorum...

X