• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim için hangi bölüm daha uygun?

oo baya bi mesafe varmş :) peki marmara üniversitesi dokuz eylül üniversitesi hakknda bilgn vr mı :)

marmara ünv kampüsü çok karışık.ben sınav için gitmiştim göztepe kampüsüne ve kampüste kayboldum.20 dak çıkış kapısını aradımı :52::52::53: ama eğitimi hakkında pek bilgim yok.dokuz eylül iktisatta ve ing işletmede arkadşlarım var.iktisatçının 6.senesi :52: izmiri dolaşmaya daldı kendileride biras :4: ama her ikiside memnundu :21:

Arkadaşım ben de senin gibi tercih telaşındayım izmirde olduğum için haliyle dokuz eylül ü ege yi gezme fırsatım vardı bi tanıdığımız dokuz eylülde doçent onun yardımıyla gittim gördüm konuştum araştırdım istanbul u marmara yıda aynı şekilde en iyisi kesinlikle dokuz eylül hocaları bakımından üniversite bakımından yurt dışı programları yan dal çift dal bunlarda çok önemli hususlar o yüzden dokuz eylül diyorum ben sana eskişehir öğrenci şehri ortam güzel tamam ama anadolu üniversite işleyiş bakımından çok zayıf abimden biliyorum her gün bela okurdu öğrenci işlerine:52: orda iktisat okumaktansa dokuz eylülde okuman daha mantıklı

bütün üniversitlerde çift anadal,erasmus(öğrenci değişim programı) vardır.ama hepsini şartı vardır.benim okulum kanada,zellanda,avustrya ya gönderiyodu.ünvdede sistem 5lik değil 4lük sistemdir.genelde erasmus için 3.5 isterler ve ing yazılı sözlü sınava sokarlar.bunu sonucunda başarılı olursan cep harçlığıla birlikte gönderirler.
bence erasmusla gitmenin en avantajlı dönemi 1.sınıf.çünkü ilk sene öss konuları gibi bişey görüyosun kolaydır :34:
eğer ilk sene sonunda bölümünden memnunsun ama okula ısınmadın hepbi yatay geçiş telaşı vardır.bütün 1lerde:52:
bunun içinde araştırdıysan eğer 2009 uludağ ünw 3.80le aldı.yani yine herşey sana kalıyo :15:

evet herşey bna kalmş. bnde ilk sne o zmn derslerimi iyi tutmaya bakaym. peki bu yandal dediklri ne oluyo

o zman başvrmya hç grk yk. zaten vericklri en fzla 200 lira olur. onuda harasam nolur harcamasm nolr. ilk zamanlrda sıkarm kendimi 200 lira az harcarm bütçeme göre alışverşlr yaparm artk. bna başbakanlk bursu çkmz diyo arkadşlrm. başbakanlk bursunun şartlrı ne acaba

başbakanlık bursu genelde ailede çok kişi okuyo ve aile durumu yoksa,yada anne veya baba vefat etmişse veriliyo.tabi bu burs için babanın maş bodrosu falan gerekiyo.durumun olmadığını ispatlaman lazım.bu karşılıksız.ama sınıfta kaldığında yada tek dersten kaldığında bursun kesiliyor ve bida verilmiyo :53::26:

marmara ünv kampüsü çok karışık.ben sınav için gitmiştim göztepe kampüsüne ve kampüste kayboldum.20 dak çıkış kapısını aradımı :52::52::53: ama eğitimi hakkında pek bilgim yok.dokuz eylül iktisatta ve ing işletmede arkadşlarım var.iktisatçının 6.senesi :52: izmiri dolaşmaya daldı kendileride biras :4: ama her ikiside memnundu :21:
herkes marmarayı çok met ediyo :66::66: peki dokuz eylül iktisat zormuymuş :61: ayrca ingilizce okudğn zmn yararıda olurmu.

canım marmaranın göztepe kampüsü küçücük bi yer yaa :)) izmirde okuyan arkadaşlar vardı evet bayaa bi memnunlardı gezme tozma eğlence yönünden okulu bilmiyorum dokuz eylülü onlarınki egeydi memnunlardı bişey diyemiycem:34:

tam emin değilim bu konuda ama her ikiside aynı üniversitede verilen şartlara göre başka bir lisans bölümü okumak.ama çift anadal ort 3.70lerdeyse yan dal 2.70lerde.ama emin değilim :53:

Arkadaşım ben de senin gibi tercih telaşındayım izmirde olduğum için haliyle dokuz eylül ü ege yi gezme fırsatım vardı bi tanıdığımız dokuz eylülde doçent onun yardımıyla gittim gördüm konuştum araştırdım istanbul u marmara yıda aynı şekilde en iyisi kesinlikle dokuz eylül hocaları bakımından üniversite bakımından yurt dışı programları yan dal çift dal bunlarda çok önemli hususlar o yüzden dokuz eylül diyorum ben sana eskişehir öğrenci şehri ortam güzel tamam ama anadolu üniversite işleyiş bakımından çok zayıf abimden biliyorum her gün bela okurdu öğrenci işlerine:52: orda iktisat okumaktansa dokuz eylülde okuman daha mantıklı

dokuz eylül üniversiteside çok güzel diye duydum. anadolu üniversitsi hakkında hç olumsz şeyler duymamştm onuda herks çk gzel diyo. hangi üniversite dha iyi onuda araştırıcm. artık kısmt inşallah iyi bi üniversite tutarda bende güzel bi eğitim alırım

herkes marmarayı çok met ediyo :66::66: peki dokuz eylül iktisat zormuymuş :61: ayrca ingilizce okudğn zmn yararıda olurmu.

ingilizce okuduğunda dilin avantajı var.ama iktisatı ing okumak bana gereksiz geliyo biraz.çünkü zaten sayısal dersler terim ve türkçe değil.iktisatın derslerinde yani mikro makro gibi.genelde iktisatçıların varsayımları konu oluyo ve latince termler var.geri kaaln zaten bildiğin şeyler.orda ing bi bölüm okumaktansa normal okuyup ingilizceyi günlük kullaımlar için kursla takviye etmk daha mantıklı bence.çünkü iktisatta o kadar çok isimler varki onların varsayımlarını anlayana kadar ki nerdeyse ezberleyene kadar ing o yönde kullanmış oluyosun :34:

başbakanlık bursu genelde ailede çok kişi okuyo ve aile durumu yoksa,yada anne veya baba vefat etmişse veriliyo.tabi bu burs için babanın maş bodrosu falan gerekiyo.durumun olmadığını ispatlaman lazım.bu karşılıksız.ama sınıfta kaldığında yada tek dersten kaldığında bursun kesiliyor ve bida verilmiyo :53::26:

bu kötüymüş işte. ayrca bnm annemde babamda çalışıyo bna bursa çıkmaz diyo arkdşlrm. nyse hayrlsı olsn artık. çıkmazsada bnde ona göre okurm. tavsiyeni göz önünde bulundurucm ve geri ödemeli almıcm. çok teşekkür ederm :)

canım marmaranın göztepe kampüsü küçücük bi yer yaa :)) izmirde okuyan arkadaşlar vardı evet bayaa bi memnunlardı gezme tozma eğlence yönünden okulu bilmiyorum dokuz eylülü onlarınki egeydi memnunlardı bişey diyemiycem:34:

sadece diplomamı almak içn kampüse gittiğimden bana karışık geldi :53: haklı olabilrsin ama ben beğendim :21:

sakarya üniversitesinide düşün derim :34: ödül almış bi ünv ve kadrosu gayet ii :34:

bu kötüymüş işte. ayrca bnm annemde babamda çalışıyo bna bursa çıkmaz diyo arkdşlrm. nyse hayrlsı olsn artık. çıkmazsada bnde ona göre okurm. tavsiyeni göz önünde bulundurucm ve geri ödemeli almıcm. çok teşekkür ederm :)

rica ederimçyardımcı olabildiysem sevindim :21::21:

iktisat göztepe kampüsünde mi peki :) ilk önce okul eğitimi güzel olsunda gezip tozması eksik kalsn :D:D

sakarya üniversitesinide düşün derim :34: ödül almış bi ünv ve kadrosu gayet ii :34:

o üniversite hakkında pek bişy duymadım. ama seçim yapmam gerekrse başlara 9 eylül marmara fln yazarm diye düşünym. bi arkadşm sakaryaya gidiyo. onunla iletşm kurablrsem sorarm üniversite hakknda bazı sorulr söylemen iyi oldu :)

rica ederimçyardımcı olabildiysem sevindim :21::21:

evet çok yardımcı oluyosn gerçktn çok teşekkür ederm :)
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum bna yardmcı oldğnz için. iyiki üye olmuşum bu siteye çok beğendim bu ortamı :)

sakarya sosyoloji okucaktım son anda vazgeçtim:43::43:
sakarya her yakın bide iste trenle 1.5 saat.ben o saatte karşıya geçemiyorum :53::53:

Back