• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim için hangi bölüm daha uygun?

benm bu konulrda hiç bilgm yok bilen brini bulmam grk dediğn gbi. tanıdğm fln da yk :( aslnda bn istnblda okuyp okumamakta kararszdm başta çnkü büyük şehr yaşamam diye korkyrm. ailemde sen bi kazan alışırsn merk etme diyolr

istanbulda okuman bence zor amddi açıdan.iktisat bölümü beyazıtta kiralar yüksek ve öğrenci olduğunu duyduklarında o kira 2ye katlanıyo.yurt dersen eh işte 8 kişiyle birlikte kalıyosun :26:
işletme yazarsan bölüm avcılarda orası daha da uçuk haberin olsun :34:

:61: işletmenin dha kolay sözel ağrlıklı oldğnu duydum :D
eğer gelecekte iyi bi meslek sahbi olacaksam çalışa çalışa geçmye razym bn :61:

işletme okuduğunda dersler genelde alanla ilgilil.ama iktisat okuduğunda ekonometri görüyosunikamu yönetimi,çeko,uluslararsı,maliye,hukuk bunların hepsi var.yani herşeyden haberin oluyo :34:

işin içine benim okuduğum il girdiği için yorum yok :19:
şaka bi yana bi yönden haksız.şöleki.şimdi ünw başladığında ilk sene sonlarına doğru ikinci ünw olanağından haberdar olucaksıız.aö de istediğin bi bölüme kayıt yaptırabiliyosun.sınıf 80 kişiyse bunlar abartmıyorum 75 i dış ticaret seçti aö de ama ingilizcesi olanda vardı olmayanda.ben başka bi bölüm seçtim.ve kendi araştırmalarımla sertifika aldım.bu 75 kişinin 50 ye yakını okullara gelen 50 tllik 4 tane sertifika eğitiminden aldı(kalitesi tartışılır).ben ismeğin ücretsiz kursuna gittim ve MEB sertifikası aldım.sence onlarmı benden önde yoksa benmi onlardan.benim ist bilgisayar mühendisliğinden muzun ilkokul arkadşım var ve 2.5 senedir evde çalışmıyor.sadece diploması var ve kendi alanıylada ilgili bi çabası yok.normalde kendini geliştirmek için prg yada yazılım yapmsı lazım.yani ne okul adı nede bölüm.önemli olan kendini nasıl geliştirdiğin :34:

haklısın. zaten çoğu meslekte öyle kendini geliştrmzsn aç kalırsn armut piş ağzıma düş diye bişey yok artık bu devirde. benm seçmek istdğim uluslararası ticarette de öyle arkdşmla konştm oda o bölümde okuyo. üniversiteyi kaznmkla bişy olmuyo. okuduğn sürece kendini gelştrmk zorndasn her seminere konferansa kalıtıp sertifikalr almk zorndasn. girişken olup bazı şeyleri kendin başarmk zorndasn yoksa düşük ücretli bi şeklde çalışrsn dedi.
çoğu meslekte kendini gelştrmezsn 4 yılı boş bş geçirirsen hiç bişy olmaz. senin dediklrnde çok dğru kazndktn snra iş bitmiyo :66:

istanbulda okuman bence zor amddi açıdan.iktisat bölümü beyazıtta kiralar yüksek ve öğrenci olduğunu duyduklarında o kira 2ye katlanıyo.yurt dersen eh işte 8 kişiyle birlikte kalıyosun :26:

doğrudur istanbl büyük bi şehr orda yaşam pahalı ama yapıck bişy yok kazanrsm ailem bi şeklde beni okutur

işletme okuduğunda dersler genelde alanla ilgilil.ama iktisat okuduğunda ekonometri görüyosunikamu yönetimi,çeko,uluslararsı,maliye,hukuk bunların hepsi var.yani herşeyden haberin oluyo :34:

yani çalşma alanları daha mı geniş oluyo

doğrudur istanbl büyük bi şehr orda yaşam pahalı ama yapıck bişy yok kazanrsm ailem bi şeklde beni okutur

bu arada sakın ünv kazınınca burs kredisine başvuruyım deme sakın.ayda 150 tl almak çok tatlı gelir ama mzun olunca 4 yılın parasını faiziyle öle bi alıyolarki.nerden aldım diyosun :14:

hangi üniverstnn iktisat bölümü beyaztta. benm bu üniversitelrn yerlerinide araştrmam gerk terch yapmadn önce

kızlar şu tercih dönemi çok sıkıntılı ne okumak istediğime hala karar veremedm. bgn dershnye gttm güzl güzl konştk bölmlre fln baktk. aslnda bn uzun süredir uluslararası ticaret okumak istydm onu kendme hedef koymştm. bgn ise hocalar aklıma başka meslekler soktu. ben matematiği çok seviyrm o yüzden sayısal ağırlıklı bi bölümde okumak istyrm. bugn hocalarm bna akdenizde uluslararası ticaret okumaktnsa marmarada istnbl üni. dokuz eylülde ekonometri- iktisat oku daha iyi dediler. bu da benm aklıma yattı. aslında ekonometri çok zor bi bölümmüş öyle söylediler. gerçi her mesleğn zorluğu vardır. bununda üstesnden geleblrm diye düşünyrm. fkat hala karar veremedim sizce akdeniz üniversitesnde uluslararası ticaret mi yoksa marmara üniv. , istanbul üniv. , dokuz eylül üniv. , anadolu üniv. gibi üniversitelerde ekonometri yada iktisat okumak mı ? benm için hangsi dha iyi olur karar veremedm yardımcı olun lütfn !!! şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederm :61:

bence istanbulda yaşamak çok zor trafiği geçim sıkıntısı kalabalık her türden insan olması 23 yıl istanbulda yaşamış biri olarak tavsiye etmem..hemde istanbulu bilmeyen biri için baya zor diye düşünüyorum tabiki karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun..şehir dışında okumak zor tabiki güzel yönleri de var ama..anadoluyu tavsiye ederim hem dünyada iyi üniversiteler arasına girmiş bi okul eğitmen kadrosu çok ii ve eskişehir tam bi öğrenci şehri:34:

yani çalşma alanları daha mı geniş oluyo

kesinlikle.iş arama sitelerine bi gir bak.çağrı merkezlerinden tut bankaların bireysel bölümleri gişeleri,firmaların ithalat ihracat bölümleri,finans kısımları,insan kaynakalrı departmanı,üretim departmanı,basın ve halkla ilişkiler bölümü vb :21:
evden kendn bile çalışabilirsin analist olarak tercih sana kalmış :34:

bu arada sakın ünv kazınınca burs kredisine başvuruyım deme sakın.ayda 150 tl almak çok tatlı gelir ama mzun olunca 4 yılın parasını faiziyle öle bi alıyolarki.nerden aldım diyosun :14:

çok mu faizli alıyolr. bgn arkadşla bizde bunu konşydk başvrsak mı başvrmasak mı diye

hangi üniverstnn iktisat bölümü beyaztta. benm bu üniversitelrn yerlerinide araştrmam gerk terch yapmadn önce

istanbul üniversitesi iktisat beyazıtta.ama işletmesi avcılarda.yani beyazıttan tragiğine göre 1.5-2 saat uzakta :27:

bence istanbulda yaşamak çok zor trafiği geçim sıkıntısı kalabalık her türden insan olması 23 yıl istanbulda yaşamış biri olarak tavsiye etmem..hemde istanbulu bilmeyen biri için baya zor diye düşünüyorum tabiki karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun..şehir dışında okumak zor tabiki güzel yönleri de var ama..anadoluyu tavsiye ederim hem dünyada iyi üniversiteler arasına girmiş bi okul eğitmen kadrosu çok ii ve eskişehir tam bi öğrenci şehri:34:

eskişehri herks tavsiye ediyo hatta bizim bi hocamz vrdı. çocuklr aklınız vrsa gidin eskişehrde okuyun üniversitenin tadını çıkarın diyodu. bende istanbulda yaşamaktn çok korkyrm büyük bi şehr dye. ama bakalım kısmet artık hakkımda hayrlsı olsn eskişehrde tutarsa çok sevnrm :)

çok mu faizli alıyolr. bgn arkadşla bizde bunu konşydk başvrsak mı başvrmasak mı diye

hiç kalkışmayın.benim erkek arkadşım 2006da bursu bitti.3 ayda bir 680tl ödedi 1.5 senede.ve onun zmaanında 150 tl değildi aldığı :34:

Son düzenleme:
eskişehri herks tavsiye ediyo hatta bizim bi hocamz vrdı. çocuklr aklınız vrsa gidin eskişehrde okuyun üniversitenin tadını çıkarın diyodu. bende istanbulda yaşamaktn çok korkyrm büyük bi şehr dye. ama bakalım kısmet artık hakkımda hayrlsı olsn eskişehrde tutarsa çok sevnrm :)

canım bursa da mı yaşıyosun? bursalıysan neden uludağ üni. düşünmedin?

kesinlikle.iş arama sitelerine bi gir bak.çağrı merkezlerinden tut bankaların bireysel bölümleri gişeleri,firmaların ithalat ihracat bölümleri,finans kısımları,insan kaynakalrı departmanı,üretim departmanı,basın ve halkla ilişkiler bölümü vb :21:
evden kendn bile çalışabilirsin analist olarak tercih sana kalmış :34:

bu kadar geniş madem güzel o zaman işsiz kalmak istemyrm. kendimi güzel bi şeklde yetştrp iyi yerlere gelmek istyrm.
bişey dha soraym. gerçi tam anlamıyrm ama hani öğrenci değişim progrmlrı yandal falan fln varmş ya iktisatta böyle bi durum varmı?

eskişehir gerçekten harika bi yer.başka şehirler gibi öğrenci üzerinde geçinmiyo halkı.ve herkes çok saygılı.bikere ulaşımı harika.ilk başta sakin bi yer sanıyosun ama öle değil.bi kere en önemlisi üniversitlerin olanakları harika.bence bi ünvnin klupleri olması çok önemli.hep bi etkinlik içinde oluyosun.lisedeki gibi evden okula okuldan eve değilsin.hayatın kampüste geçiyo :21::21:

istanbul üniversitesi iktisat beyazıtta.ama işletmesi avcılarda.yani beyazıttan tragiğine göre 1.5-2 saat uzakta :27:

oo baya bi mesafe varmş :) peki marmara üniversitesi dokuz eylül üniversitesi hakknda bilgn vr mı :)

hiç kalkışmayın.benim erkek arkadşım 2006da bursu bitti.3 ayda bir 680tl ödedi 1.5 senede.ve onun zmaanında 150 tl değildi aldığı :34:

o zman başvrmya hç grk yk. zaten vericklri en fzla 200 lira olur. onuda harasam nolur harcamasm nolr. ilk zamanlrda sıkarm kendimi 200 lira az harcarm bütçeme göre alışverşlr yaparm artk. bna başbakanlk bursu çkmz diyo arkadşlrm. başbakanlk bursunun şartlrı ne acaba

bu kadar geniş madem güzel o zaman işsiz kalmak istemyrm. kendimi güzel bi şeklde yetştrp iyi yerlere gelmek istyrm.
bişey dha soraym. gerçi tam anlamıyrm ama hani öğrenci değişim progrmlrı yandal falan fln varmş ya iktisatta böyle bi durum varmı?

bütün üniversitlerde çift anadal,erasmus(öğrenci değişim programı) vardır.ama hepsini şartı vardır.benim okulum kanada,zellanda,avustrya ya gönderiyodu.ünvdede sistem 5lik değil 4lük sistemdir.genelde erasmus için 3.5 isterler ve ing yazılı sözlü sınava sokarlar.bunu sonucunda başarılı olursan cep harçlığıla birlikte gönderirler.
bence erasmusla gitmenin en avantajlı dönemi 1.sınıf.çünkü ilk sene öss konuları gibi bişey görüyosun kolaydır :34:
eğer ilk sene sonunda bölümünden memnunsun ama okula ısınmadın hepbi yatay geçiş telaşı vardır.bütün 1lerde:52:
bunun içinde araştırdıysan eğer 2009 uludağ ünw 3.80le aldı.yani yine herşey sana kalıyo :15:

canım bursa da mı yaşıyosun? bursalıysan neden uludağ üni. düşünmedin?
evet bursada yaşıyorum. ben ailemn yanında okumak istemyrm ailemden uzak başka bi şehrde okumak istrym o yüzden uludağ üniv. yazmayı düşünmyrm

Back