benm bu konulrda hiç bilgm yok bilen brini bulmam grk dediğn gbi. tanıdğm fln da ykaslnda bn istnblda okuyp okumamakta kararszdm başta çnkü büyük şehr yaşamam diye korkyrm. ailemde sen bi kazan alışırsn merk etme diyolr
işletmenin dha kolay sözel ağrlıklı oldğnu duydum
eğer gelecekte iyi bi meslek sahbi olacaksam çalışa çalışa geçmye razym bn
işin içine benim okuduğum il girdiği için yorum yok
şaka bi yana bi yönden haksız.şöleki.şimdi ünw başladığında ilk sene sonlarına doğru ikinci ünw olanağından haberdar olucaksıız.aö de istediğin bi bölüme kayıt yaptırabiliyosun.sınıf 80 kişiyse bunlar abartmıyorum 75 i dış ticaret seçti aö de ama ingilizcesi olanda vardı olmayanda.ben başka bi bölüm seçtim.ve kendi araştırmalarımla sertifika aldım.bu 75 kişinin 50 ye yakını okullara gelen 50 tllik 4 tane sertifika eğitiminden aldı(kalitesi tartışılır).ben ismeğin ücretsiz kursuna gittim ve MEB sertifikası aldım.sence onlarmı benden önde yoksa benmi onlardan.benim ist bilgisayar mühendisliğinden muzun ilkokul arkadşım var ve 2.5 senedir evde çalışmıyor.sadece diploması var ve kendi alanıylada ilgili bi çabası yok.normalde kendini geliştirmek için prg yada yazılım yapmsı lazım.yani ne okul adı nede bölüm.önemli olan kendini nasıl geliştirdiğin
istanbulda okuman bence zor amddi açıdan.iktisat bölümü beyazıtta kiralar yüksek ve öğrenci olduğunu duyduklarında o kira 2ye katlanıyo.yurt dersen eh işte 8 kişiyle birlikte kalıyosun :26:
işletme yazarsan bölüm avcılarda orası daha da uçuk haberin olsun
işletme okuduğunda dersler genelde alanla ilgilil.ama iktisat okuduğunda ekonometri görüyosunikamu yönetimi,çeko,uluslararsı,maliye,hukuk bunların hepsi var.yani herşeyden haberin oluyo
doğrudur istanbl büyük bi şehr orda yaşam pahalı ama yapıck bişy yok kazanrsm ailem bi şeklde beni okutur
istanbulda okuman bence zor amddi açıdan.iktisat bölümü beyazıtta kiralar yüksek ve öğrenci olduğunu duyduklarında o kira 2ye katlanıyo.yurt dersen eh işte 8 kişiyle birlikte kalıyosun :26:
işletme yazarsan bölüm avcılarda orası daha da uçuk haberin olsun
kızlar şu tercih dönemi çok sıkıntılı ne okumak istediğime hala karar veremedm. bgn dershnye gttm güzl güzl konştk bölmlre fln baktk. aslnda bn uzun süredir uluslararası ticaret okumak istydm onu kendme hedef koymştm. bgn ise hocalar aklıma başka meslekler soktu. ben matematiği çok seviyrm o yüzden sayısal ağırlıklı bi bölümde okumak istyrm. bugn hocalarm bna akdenizde uluslararası ticaret okumaktnsa marmarada istnbl üni. dokuz eylülde ekonometri- iktisat oku daha iyi dediler. bu da benm aklıma yattı. aslında ekonometri çok zor bi bölümmüş öyle söylediler. gerçi her mesleğn zorluğu vardır. bununda üstesnden geleblrm diye düşünyrm. fkat hala karar veremedim sizce akdeniz üniversitesnde uluslararası ticaret mi yoksa marmara üniv. , istanbul üniv. , dokuz eylül üniv. , anadolu üniv. gibi üniversitelerde ekonometri yada iktisat okumak mı ? benm için hangsi dha iyi olur karar veremedm yardımcı olun lütfn !!! şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederm
yani çalşma alanları daha mı geniş oluyo
bu arada sakın ünv kazınınca burs kredisine başvuruyım deme sakın.ayda 150 tl almak çok tatlı gelir ama mzun olunca 4 yılın parasını faiziyle öle bi alıyolarki.nerden aldım diyosun
hangi üniverstnn iktisat bölümü beyaztta. benm bu üniversitelrn yerlerinide araştrmam gerk terch yapmadn önce
bence istanbulda yaşamak çok zor trafiği geçim sıkıntısı kalabalık her türden insan olması 23 yıl istanbulda yaşamış biri olarak tavsiye etmem..hemde istanbulu bilmeyen biri için baya zor diye düşünüyorum tabiki karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun..şehir dışında okumak zor tabiki güzel yönleri de var ama..anadoluyu tavsiye ederim hem dünyada iyi üniversiteler arasına girmiş bi okul eğitmen kadrosu çok ii ve eskişehir tam bi öğrenci şehri
çok mu faizli alıyolr. bgn arkadşla bizde bunu konşydk başvrsak mı başvrmasak mı diye
eskişehri herks tavsiye ediyo hatta bizim bi hocamz vrdı. çocuklr aklınız vrsa gidin eskişehrde okuyun üniversitenin tadını çıkarın diyodu. bende istanbulda yaşamaktn çok korkyrm büyük bi şehr dye. ama bakalım kısmet artık hakkımda hayrlsı olsn eskişehrde tutarsa çok sevnrm :)
kesinlikle.iş arama sitelerine bi gir bak.çağrı merkezlerinden tut bankaların bireysel bölümleri gişeleri,firmaların ithalat ihracat bölümleri,finans kısımları,insan kaynakalrı departmanı,üretim departmanı,basın ve halkla ilişkiler bölümü vb
evden kendn bile çalışabilirsin analist olarak tercih sana kalmış
istanbul üniversitesi iktisat beyazıtta.ama işletmesi avcılarda.yani beyazıttan tragiğine göre 1.5-2 saat uzakta
hiç kalkışmayın.benim erkek arkadşım 2006da bursu bitti.3 ayda bir 680tl ödedi 1.5 senede.ve onun zmaanında 150 tl değildi aldığı
bu kadar geniş madem güzel o zaman işsiz kalmak istemyrm. kendimi güzel bi şeklde yetştrp iyi yerlere gelmek istyrm.
bişey dha soraym. gerçi tam anlamıyrm ama hani öğrenci değişim progrmlrı yandal falan fln varmş ya iktisatta böyle bi durum varmı?
evet bursada yaşıyorum. ben ailemn yanında okumak istemyrm ailemden uzak başka bi şehrde okumak istrym o yüzden uludağ üniv. yazmayı düşünmyrmcanım bursa da mı yaşıyosun? bursalıysan neden uludağ üni. düşünmedin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?