Benim için hangi bölüm daha uygun?

akdnz

istanbul :)
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2011
198
15
98
32
kızlar şu tercih dönemi çok sıkıntılı ne okumak istediğime hala karar veremedm. bgn dershnye gttm güzl güzl konştk bölmlre fln baktk. aslnda bn uzun süredir uluslararası ticaret okumak istydm onu kendme hedef koymştm. bgn ise hocalar aklıma başka meslekler soktu. ben matematiği çok seviyrm o yüzden sayısal ağırlıklı bi bölümde okumak istyrm. bugn hocalarm bna akdenizde uluslararası ticaret okumaktnsa marmarada istnbl üni. dokuz eylülde ekonometri- iktisat oku daha iyi dediler. bu da benm aklıma yattı. aslında ekonometri çok zor bi bölümmüş öyle söylediler. gerçi her mesleğn zorluğu vardır. bununda üstesnden geleblrm diye düşünyrm. fkat hala karar veremedim sizce akdeniz üniversitesnde uluslararası ticaret mi yoksa marmara üniv. , istanbul üniv. , dokuz eylül üniv. , anadolu üniv. gibi üniversitelerde ekonometri yada iktisat okumak mı ? benm için hangsi dha iyi olur karar veremedm yardımcı olun lütfn !!! şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederm

lojistik,dış ticaret,uluslararsı falan okuyacakalrın kesinlikle çok iyi yabancı dil bilmeleri gerekiyor yoksa açıkta kalırlar.istanbul iktisatın adı var derslere asistanlar geliyo.mesela benim arkadaşım ordan mezun tarih derslerine toktamış ateş geliyomuş.muş çünkü sadece 1 defa yüzünü görmüşler
ben kendi bölümümü tavsiye ederim her zman çünkü her işi yapabilirsin.hepsi hakkında bilgin olmuş oluyo.2 3 sene iş hayatın oldu.sıkıldın rahatlıkla başka mesleğe geçebilirsin.ekonometri iktisatın bi dalı olmuş oluyo.senin isteğine bağlı.iktisatta baya bi sayısal var yalnız söliyim

ben uluslararası tic ve işletmecilik okuyorm canmm ..
ortada bi ton işletme iktisat mezunu var bence hedefinde buymuş zaten onu seç
kendime rakip çagırıyorm ollucak iş deil
benim puanım devlette bitek işletme iktisata tutuyodu tutturdm özele gitmem diye onları istiyodm sonra babam aklıma soktu bu bölüm çok geniş daha rahat iş bulursun diye %50 burslu olarak bunu seçtim ..
pişmanda değilim aslında İİBF deki en kapsamlı ve güzel bölüm bence ama beni korkutan hiç yabancı dili sevmem yetenegimde yok napıcm
çok ufak bi problm dimi

ufak bi problem :90::90::90:
akdnz bu arada eğer şehir dışına çıkmayı düşünüyosan hiç düşnme şehrindeki özel üniversitede oku.benim şimdiki aklım olsa öle yapardım

akdnz bu arada eğer şehir dışına çıkmayı düşünüyosan hiç düşnme şehrindeki özel üniversitede oku.benim şimdiki aklım olsa öle yapardım
ufak tbi alt tarafı uluslararası okuyorm
buna katılmıyorm git şehir dışında oku ohh karışan görüşen yok mikemmel bnmde şmdiki aklım olsa dışarı giderdm

şimdi baktım profline bursalıymışsın:26:
eskişehir tam öğrenci yeri ama sana ulaşım zor herşeyini düşün bence

ufak tbi alt tarafı uluslararası okuyorm
buna katılmıyorm git şehir dışında oku ohh karışan görüşen yok mikemmel bnmde şmdiki aklım olsa dışarı giderdm

peki mezun olunca ne yapmayı düşünüyosun.uluslararsından mezun ama dil az
bende ist dışında okuduğuma memnunum ama benim gittiğim sene kadirhasda hukuk ücretiyle benim ilk sene harcadığım para aynıydı

kendi bölümün ne peki :) ben sayısalı çok seviyrm matematk aşığıyım süper derecede yapamıyrm fkt çalşrsam iyi bi yre gelrm diye düşnyrm :) yani smdi bn iktsat fln okumayayım mı

babamda beni öyle kandırdı zaten dışarı gitsende aynı parayı harcarz yaz %50 burslu die
mezuno lunca napıcm çok gzel bi soru seneye staj yapmak istiyrm güzel bi cvm olursa tek ingilizceylede kapak atarm bi yere inş

benm özel üniverstde okuyack durumum yok onu da göz önünde bulndr cnm :) doğru çok ufak bi problem onu halledersn bi şekilde kurslarla falan.

kendi bölümün ne peki :) ben sayısalı çok seviyrm matematk aşığıyım süper derecede yapamıyrm fkt çalşrsam iyi bi yre gelrm diye düşnyrm :) yani smdi bn iktsat fln okumayayım mı

benim bölümüm iktisat ve çok memnunum okuduğum için
iktisattaki sayısal dersleri sayıyım sana;
genel muh,envanter bilanço,mikro ve makro iktisatın grafikli ve gsmh ile ilgil olan bölümleri,matematik iki dönemde,ekonometri iki dönem,sayısal yöntemler,maliyet muhasebesi,istatistik iki dönem,matamatiksel iktisat,bide seçiceğin dersler var tabi sana kalmış.ayrıca ekonometri,istatistik ve sayısal yöntemleri çok zor derler.sadece istatistik için katılıyorum.sayısal yöntemlerim ve matematiksel iktisatım AAydı

neden akdeniz üniversitesi iyi değil mi ? ben bursada okumak istemyrm ailemden uzakta bi yerde okumak istyrm :)

şimdi baktım profline bursalıymışsın:26:
eskişehir tam öğrenci yeri ama sana ulaşım zor herşeyini düşün bence

benm ulaşım konusunda sıkntm yok. marmara ege ve akdeniz bölgesndeki sehrlri yazamama babam izin veriyo o yüzden gidememe gbi bi problemim yok kazandktn snra

neden akdeniz üniversitesi iyi değil mi ? ben bursada okumak istemyrm ailemden uzakta bi yerde okumak istyrm :)

profiline bakmadan cevap verdiğim için öle dedim.istteki özellerde okuman ist dışında okumakla aynı paraya geliyo çünkü
akdeniz ünw hakkında bişey diyemem.ama eğer başka ilde okumak istiyosan mutlaka ordaki öğrencilerle iletişime geç.çünkü kampüsü büyük olan bi üniversitede okuduğunda genelde asistanlar va ar.görevlileri ile okutmanlar ders giriyo.ben bu konuda çok şanslıydım bizim bi hocamız kendisi prof 2 kredilik ders için istanbuldan geliyodu
üniversitelerin kampüste bulunmayan fakültelerini seç derim ben

benm özel üniverstde okuyack durumum yok onu da göz önünde bulndr cnm :) doğru çok ufak bi problem onu halledersn bi şekilde kurslarla falan.
ben özel okulda oku demedim ki sana :26:
bölüm olarak hangisini seçmen hakkında fikir verdim

benm konuştğm bi abla var oda bursada iktisat okuyo. bna eğer iktisat ekonometri fln okumak istysn güzel adı olan üniversitelrde oku. hatta kazanablysn ingilizce oku bu sna çok yararlı olur.iktisat söylediklri kadar zor değil ben tm öğrencsydm matematği hç sevmezdm anlamazdm ama şmdi yapablyrm sen eğer seviysn severek okuyacaksn bu bölümleri okuyablrsn dedi. ayrca marmara 9 eylül gbi üniverstlrde okursn bi küthya balıkesir gbi şehrlrde okuyan öğrencilerden bi adım önde olablrsn iş konusunda dedi. sncede haklımı öyle bişy olrmu

bu arada İİBF ciler arasında şöle bi söz vardır.buna iletmecilerde karşı çıkmaz
işletmeci yata yata geçer,ama iktisatçı yata yata geçemez

benm bu konulrda hiç bilgm yok bilen brini bulmam grk dediğn gbi. tanıdğm fln da yk aslnda bn istnblda okuyp okumamakta kararszdm başta çnkü büyük şehr yaşamam diye korkyrm. ailemde sen bi kazan alışırsn merk etme diyolr

bu arada İİBF ciler arasında şöle bi söz vardır.buna iletmecilerde karşı çıkmaz
işletmeci yata yata geçer,ama iktisatçı yata yata geçemez

işletmenin dha kolay sözel ağrlıklı oldğnu duydum
eğer gelecekte iyi bi meslek sahbi olacaksam çalışa çalışa geçmye razym bn

işin içine benim okuduğum il girdiği için yorum yok
şaka bi yana bi yönden haksız.şöleki.şimdi ünw başladığında ilk sene sonlarına doğru ikinci ünw olanağından haberdar olucaksıız.aö de istediğin bi bölüme kayıt yaptırabiliyosun.sınıf 80 kişiyse bunlar abartmıyorum 75 i dış ticaret seçti aö de ama ingilizcesi olanda vardı olmayanda.ben başka bi bölüm seçtim.ve kendi araştırmalarımla sertifika aldım.bu 75 kişinin 50 ye yakını okullara gelen 50 tllik 4 tane sertifika eğitiminden aldı(kalitesi tartışılır).ben ismeğin ücretsiz kursuna gittim ve MEB sertifikası aldım.sence onlarmı benden önde yoksa benmi onlardan.benim ist bilgisayar mühendisliğinden muzun ilkokul arkadşım var ve 2.5 senedir evde çalışmıyor.sadece diploması var ve kendi alanıylada ilgili bi çabası yok.normalde kendini geliştirmek için prg yada yazılım yapmsı lazım.yani ne okul adı nede bölüm.önemli olan kendini nasıl geliştirdiğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…