Benim için en büyük dert oldu :(

Adıyla yaşasınlar. Ömürleri sıhhatli ve uzun olsun, iyi insanlar çıksın karşılarına
Benim oğlumun adı da Deniz
2.'yi yapamadan boşadım adamı şimdi ki aklım olsa ahhhh ahhhh Denizimi kardeşsiz bırakırmıydım :)
Amin güzelim.Allah tüm kuzularimizi kotuluklerden korusun.:dua: Herkes nasibinde ne varsa onu yaşar diye düşünüyorum.Sen ve oğlun çok mutlu olursunuz insallah:KK51:

Kayra türk mitolojisinde bir tanrı adıymış
Lütfen isim koyarken gerçek anlamda araştırmanız
Internette manasını çok farklı okumuştuk ve yeğenime kayra ismini koyduk, sonradan çok üzüldük
Ve sürekli itham altında kalıyoruz çünkü herkes manasını bilerek mi koydunuz diye imali imali soruyor

Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü’ne göre Türkçe kökenli olan Kayra ismi , “büyük bir kimseden gelen iyilik, ihsan” anlamına gelmektedir.

Anlamı buymuş ama bilemedim buda mı gol değil :KK70:

Ben Ahmet Hamza düşünmüştüm kendi çocuğuma. Karakterler eğer isim sahiplerine çekerse dengeli olması için, öyle inanıyorum yani. Peygamber efendimiz kadar naif, Hz. Hamza kadar güçlü.

İlla tek isim diyorsanız Asaf çok hoş söyleniyor, anlamını bilemiyorum.
Hamza tarzı isimler çok ağır değil mi

Hamza tarzı isimler çok ağır değil mi
Bana ağır gelmiyor. Çünkü; çok sevdiğim Hamza adında bi öğrencim vardı. Şipşirin bi çocuk. Aklımda isimler karakterle kalıyor. E bide kendim anlam yükleyince kendi dünyamda epey güzel şeyler çıkıyor :)

Oğlunuzun isminin illa içinde evrenin gizli sırları, özel manalar falan içermesi mi gerekiyor ki?:KK48:

O da içimizden biri olacak, strese falan girmeye gerek var mı? Yani peygamber falan doğurmuyorsunuz, kendi ideolojinize göre bir isim koyun gitsin.

Zaten farkındaysanız öneriler de hep ideolojilere göre geliyor.:KK45:

İnşallah bir gün oğlum olursa adını Yavuz koyacağım. Çok güzel bir isim bence. Ayrıca Yavuzlar hep yakışıklı oluyor :)

Oncelikle isim verilirken cok kullanilmasina degil anlamina bakilmali cunku isim gercekten cocugin hem yuzune hem huyuna sirayet ediyor. Bu cocugun buyuyuo baba dede amca olabilcegini de dusunmek lazim. Ya da ben galiba isim konusunda cok yeniliklere acik degilim. Oglumun ismi furkan. Yeniden anne olabilme sansim olsaydi diger ogluma burak , safa kizima da zeynep, efnan, merve koyardim galiba.

Merhaba,
37. Haftalık hamileyim oğlumuz geldi gelecek nasipse ama hala bir isim koyamadık.
Artık rüyalarıma giriyor uykularım kaçıyor.
Konunun yeri burası değil ama lütfen bi süre taşınmasın daha çok fikir gelsin .

Tek isim olsun istiyoruz , çok eski demode olmayan anlamı güzel bi isim olsun istiyoruz.
Daha önce üstüne durup vazgeçtiklerimiz
Çınar , poyraz , Ali , bora tarzı isimlerdi ama doğa olayları tek başına anlamsız geldiğinden tek isim olarak koymak istemedik.
Ve de çınar ve poyraz inanılmaz fazla koyuluyor beğensekte ileride sınıfında 4 5 kişinin adı aynı olabilir dedik.

Sizler evlatlarınıza hangi ismi verdiniz .
İsmin anlamı çok önemli diyorlar buda beğendiğim isimleri takmakta beni engelliyor diyebilirim.

Lütfen bu yazdığım seçeneklere göre bana tavsiyede bulunur musunuz ?
İsim konusu yüzünden oğlumun heyecanını yaşayamaz oldum :KK43:
Arın
Derin
Erim
Başar

Çagan
Aras
Salih
Kaan
Bunlar begendigim isimler

Parkta kadının birini 3yasındaki cocuga “reis” diye sesleniyodu.aklıma o geldi şimdi.merak edip sormuştum neden öyle diyosunuz diye meger ismi reismiş:bicak:üff cok itici gelmişti bana

Back
X