- 22 Ağustos 2007
- 6.201
- 43
kesinlikle hayat müşterektir katılıyorum..inşallah görüşürüz seni evimde misafir ederim olmazmı?gerçekten çok sevinirim,çalışıyormusun gülsüm abla?orada hayat şartları nasıl?
evet aslinda calisiyorum ama suan dogum izinindeyim 2 sene evde kalicam, vallah sibelcim burda hayat sartlari hicte kolay degil tabiki sosyal ve saglik bakimindan daha sansliyiz burda ,tr.de bazen görüyorum duyuyorum olaylari cok üzülüyorum paran yoksa doktorda yok yada ne biliyim sosyal haklar bakimindan cok seyler yapilmasi gerek daha tr.de.
Almanya o konuda cok daha iyi tabiki hic olmasa issizlik parasi cocuk parasi veriyor devlet, hastalandigin zaman herseyin karsilaniyor calisanda calismasanda yani ne ac kaliyorsun ne doyuyorsun ama götürdüklerde cok sibel öyle monoton yanliz bir hayat sürüyorsunki burda anlatamam güzelim esin dostun 100 tane akraban olsa kimseden kimseye fayda yok burda cünkü burasi öyle bir yerki insan kendine yetemiyor cok stress yasiyor hele kagit isleri iki üc krus para veriyorlar ama canindan bezdiriyorlar insani, sicaklik yok insanlik yok komsuluk yok herzaman yabanci oldugunu sana bir sekilde gösteriyorlar sana burda yabanci türkiyede almancisin kendini hicbiryere ayit hissedemiyorsun ben 5 yasinda geldim almanyaya bütün okul ve is hayatim burda gecti ama inanki yinede sevemedim ama türkiyeyede yerim yok gibi geliyor bana.
Cok zor sibel cok:çok üzgünüm:surda 2 -3 seneden beri düsünüyorum acaba temelli gitsem nasil olur diye ama bu cok cesaret isteyen birsey güzelim güvenemiyorum kendime, kismet nasip bakarsin dönerim günün birinde hic belli olmaz bu isler öyle degilmi???
Vallah bende isterim seninle görüsmeyi sibel dostluk cok güzel birsey belkide cok iyi dost olabiliriz ben kolay kolay isinamam aslinda insanlara ama seni gercekten cok sevdim allah beraberin ve yardimcin olsun öpüyorum seni canimŞeniz
Emiride öp benim icinŞeniz