- 23 Ağustos 2015
- 25
- 2
-
- Konu Sahibi renklerindili
Merhaba, ben forumda yeniyim. Bende yasadiklarimi yazip biraz icimi dokmek istedim. Biraz uzunca yazdim Ocakta 4. evlilik senemizi dolduruyoruz ins. Ve 3 senedir bebek istiyoruz. Evlendikten sonra ilk 6 ay dogum kontrol hapi kullandim ama daha sonra hap kullanmayi birakmak istedigim icin biraktim. 6 ay korunduk ve bebek dusunmeye basladik. 7 ay boyunca denemelerimiz sonuc vermedi. Bu arada evliligimden once adetlerim cok duzenli degildi yani 1 hafta oynayabiliyordu ama mutlaka her ay adet goruyordum. Evlendikten sonra adetlerim duzensizlesti. Her ay adet gorsemde bazen leke seklinde geliyordu. Konya da bir kadin dogum uzmanina gorundum 2013 yazinda ve pko oldugumu soyledi. Daha sonra ayni ay icerisinde Istanbulda bir doktora gorundum o da aynisi soyledi. Iki doktorda evlilik sonrasi aldigim kilolardan dolayi pko un tetiklenmis olabilecegini ve kilo verirsem hamile kalma ihtimalimin yukselecegini soylediler. Bir sene boyunca tekrar denedik ve ben yememe dikkat etmeye calistim ama kilo veremedim. 2014 haziran gibi adetimin suresi cok uzadi neredeyse 2 ay boyunca kanamam oldu. 2014 yazinda tekrar Konyada baska bir doktora gittim. Bu sefer doktor pko olmadigini, pko olmasi icin belirtilerin daha belirgin olmasi gerektigini ve kan tahlillerimdede hormon degerlerimin normal ciktigini soyledi. Onceki senede kan tahlillerim normal cikmisti. Kanama ile alakali bisey soylemedi doktor. Biraz umutlandik biz. Ayni gun urolojiye gorundu esim ve varikosel cikti onda. Doktor ameliyat dedi ve ameliyati Ankarada olduk 2 hafta sonra. 6 ay kadar surebilecegini soyledi doktor iyilesme surecinin. 2015 ocak gibi benim siddetli kanamalarim basladi cok buyuk pihtili kanamalarim oluyordu ve gunluk hayatimi cok etkiledi. Cok korkutucuydu. Sonra yaklasik 2 ay adet gormedim ve tekrar doktora gitmeye karar verdim. Yurtdisinda yasiyorum ve kaldigim yerde bir klinige gittim. Doktor bisey goremedi ve kilo ver 6 ay sonra tekrar gel dedi. Esimde iyilesmisti. Ben yazdan sonra diyete baslayip 6 kilo vermistim ama verdigim kiloda takili kalmistim. Bu sefer benim kanamalarim tekrar uzun surmeye basladi. 10 gun 15 gun 20 gun kadar surebiliyordu. 6 ayi beklemeden tekrar klinige gittim bu sefer baska bi doktor yumurtalarimi takip etmeyi onerdi. 2 3 gune bir klinige gidiyordum ve yumurtalarin buyumesini takip ediyordu doktor. Yurmurtalarim olmasi gerektigi gibi gelismiyordu. Doktor fazla yumurtam oldugunu ve bundan dolayi yumurtalarin gelismedigini soyledi ve pko ihtimali uzerinde durdu. Surekli kanamalarim ile alakali bunlarin pkodan kaynaklanan birikmis eski kanin disa atimi olabilecegini soyledi. Kan tahlili yapip klomen deneyecegimizi soyledi. Bu da faydali olmazsa muhakkak kilo vermem gerektigini soyledi. Burda normalde BMI 30un uzerindeyse doktorlar tedavi uygulamiyorlar ve benim BMIm 34 suan. Doktorla en son gorusmemizden sonra is yogunlugumdan dolayi ve tatil nedeni ile kan tahlili vs yaptiramadim. Ve 3 ay boyunca kanamam devam etti. Bunun nasil bir sey oldugunu anlatamam. Ne zaman adet gordugumu ayirt edemiyordum ve hayatimi cok zorlastiriyordu bu kanamalar. Sadece 2 ay sonra 2 gun duraksadi bu kanamalar ve sonrasinda devam etti. Kahverengi pembemsi bir renkte geliyordu ve arada kucuk pihtilarda oluyordu .Dun itibariyle kanamam tekrar durdu cok sukur. Bugunde doktora tekrar gitmeden sogan kurunu 15 gun denemeye karar verdim. Klomen ile tedaviye basladiktan sonra tutmamasindan korkuyorum biraz. Bundan dolayi yediklerime biraz daha dikkat edip ilk once sogan kurunu denemek istedim. Bu arada esimde Afye adli dogal bir kapsul icmeye basladi. Icerisinde ari poleni keci boynuzu var belki fayda eder biye dusunduk. Kafam aslinda biraz karisik. Bu uzun sureli kanamalar moralimi cok bozuyor ama doktorlar bunun hakkinda bir sey soylemiyor. Klomen tedavisine hemen baslamalimiyim yoksa once kurleri deneyip sonra mi baslasam bilemiyorum..