Gelinlik Modelleri benim gelinliğim

1983

ignite the light
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
324
0
46
İstanbul
merhaba kızlar,

temmuz başında düğünüm var. ben de sizinle beğendiğim gelinlik modelini ve uygulamayı düşündüğüm değişiklikleri paylaşmak istedim. bana kumaş konusunda fikir verirseniz çok sevinirim.
şimdi ilk model sade bir model. gelinliğim böyle dantelle kolları ve omzu kapatılmış şekilde olacak. ikinci modeldeki elbise gibi beli biraz yüksekten başlayacak. üçüncü modeldeki grace kelly'nin gelinliği gibi ise dantel olan kısım göğüsten sonra değil de kuşaktan sonra başlasın istiyorum. straplez gelinlikleri sevmiyorum, keza eteği taftadan kabartılmış gelinlikleri de. zevk meselesi tabi. çoğunuza sade bir elbise gibi gelebilir bu oluşacak model. yorumlarınıza şimdiden saygı duyuyorum :) bana kumaş önerisinde bulunabilir misiniz acaba eteklerdeki bu efekti vermek için? şimdiden hepinize teşekkürler.

Benim gelinliğimde sade ve pek kabarık değil. O yüzden "ıyy çok çirkin elbise gibi, ben bunu günlük giyerim" gibi yorum yapmayacam

İlk modelin kumaşı şifon gibi duruyor. Yanlış düşünüyor olabilirim. Şifon çok basit durur diye düşünüyorum.
Genel olarak modelleri çok beğendim. Benim tarzım da böyle.
Etek kısmına tarlatan takmak istersen tarlatanların numaraları varmış 1, 2, 3 diye.
3 en kabarık olan. Ben de 1 veya 2 kullanabilirim.

Tarlatan kullanmak istemezsen de olur.
Gönlünden ne geçerse onu giy. Olumsuz yorumlara takılma.

Kumaş önerisi dersen birşey diyemem ama dantel seviyorsan dantelli de hoş olabilir.

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim. ben de sanırım 1 ya da 2 numaralı giyerim tarlatanı o zaman. tarlatansız yeterli efekti verirse giymeyedebilirim. bana da şifonmuş gibi geldi. ama şifon biraz basit durabilir dediğin gibi. organze mi daha iyi olur onu da çok bilmiyorum. inşallah içimize siner sonucu. bir de gelinliğin üst kısmı dantel olacak, seviyorum yani çok.

eminim senin gelinliğin de harika bir modeldir. hayırlı uğurlu olur inşallah hepimiz için.

Üstünü dantelli istiyorsan etek kısmı organze biraz değişik olur.
Benim profil sayfamda albümlerde gelinliğim var. Aslında tam olarak öyle değil gelinliğim ama ona benzer. Bir bak istersen.

Sana da hayırlı olsun. Mutluluklar :)

ben dantel ve organza ile diktiriyorum, birlikte çok da güzel duruyor. ama bu kumaş ne şifon ne organza. ben de bilmiyorum ne olduğunu. ben de bu tarz elbise gibi gelinlikleri beğenirim ama benim gelinlikçim geçen bir şey söyledi, hak verdim. eğer salon düğünü yapacaksan, herkes şıkır şıkır abiye giyerek geleceği için gelin yeterince öne çıkmaz, o yüzden biraz daha gösterişli bir şey daha iyi olur demişti.

bu arada, gelinliğimin üstünü ben de aynı grace kellyninkinden diktiriyorum ve eğer maddi durumun varsa, gerçek fransız danteli kullandırmanı öneririm. tüm gelinlikçilerde olmuyor, bulursan gelinlik 3000tlye yakın olur.

fransız danteli diyorsun, sana işlenmiş çin dantelini çıkarıyorlar o yüzden istersen nasıl ayırt edeceğini anlatayım. gerçek fransız dantelinde ayrımı sağlayan 2 şey var. birincisi, fransız dantelinde desen file üzerine işleme yapılarak değil, daha o file dokunurken veriliyor. yani farklı sıklıklarda fileler şeklinde dokunuyor kumaş. diğer dantellerde ise tek bir file oluyor, tül yani, onun üzerine işleme yapıyorlar. ikincisi, fransız dantelinin kenarlarında kirpik dedikleri saçaklar oluyor.

çok güzelmiş canım gelinliğin, sana da çok yakışmış.
ben iyice bir araştırayım o zaman bu kumaşın ne olduğunu. çok teşekkürler.

çok teşekkürler canım. şimdi cin gibi olucam dantel konusunda bu bilgilerden sonra. bütçem 2500e kadar çıkabilir ancak. geçen sene eltim evlendi. onunki 2500 tl tuttu ve kayınpederim ödedi. şimdi benimki pahalı olursa ayıp olur. gerçi üstü de tamamlanabilir dert değil o da.

kumaşı bence de ne şifon ne organze. inşallah resimle gideceğim modacı ne olduğu konusunda yardımcı olur. bu arada sen nerede diktiriyorsun gelinliğini?

ben bir de modaevi konusunda içten korseli çalışabilen bir yer var mı bildiğiniz onu soracaktım kızlar?

ben kadıköy tunaliz modaevinde karar kıldım. çünkü bana fatih, kadıköy ve ümraniyede gezdiğim 20-25 kadar gelinlikçideki en mükemmel fransız dantelini gösterdi. zaten sadece 3-4 kadarı biliyordu gerçek fransız dantelini ayrıca fatihteki gelinlikçilerden yaklaşık 1000 tl kadar daha az bir fiyat verdi, diğerleri sanırım fransız danteli istiyorum diye çok sosyetik olup sınırsız para vereceğim sandı. ama tunaliz moda makul bir fiyat biçti çok sağolsun.

seninkinin tarzında helen tarzı gelinlik de var tunalizde, hazır dikilmiş durumda. 2500e alma ihtimalin olabilir çünkü özellikle altı sade bir model. bir görüş istersen.

kadıköy tunalzde bi arkadasım yaptırmıstı gercekten hoş tu gelinliği ii bir tercih yapmıssın

bende kadıköy şulem modaeviyle anlaştım ama bakalım cmt kesin belli olcak bir kaç yer daha var gidip görecegimz

çok güzelmiş canım gelinliğin, sana da çok yakışmış.
ben iyice bir araştırayım o zaman bu kumaşın ne olduğunu. çok teşekkürler.

Teşekkür ederim beğenmene sevindim.

Ben de senin paylaştığına benzer pronoviasın sade gelinliklerine hayrandım. Gezdiğim gelinlikçilerde benim abartı diyebileceğim gelinlikler vardı. Bu tarzda gelinlikler pek tutulmuyor. Ya da genelde yüksek fiyatlara markalı yerlerde satılıyor.

Ben gelinlik de olsa bir kaç saat kullanacağım bir kıyafete astronomik rakamlar ödemem.

tunaliz modaevini gidip görülecekler arasında ekliyorum şimdiden. çok teşekkürler canım. bu arada fatihtekiler ve tunaliz sana ne kadar fiyat verdi, sakıncası yoksa paylaşabilir misin acaba canım? ben fatihte 5000-6000 civarı fiyat verildiğini duydum.

bende kadıköy şulem modaeviyle anlaştım ama bakalım cmt kesin belli olcak bir kaç yer daha var gidip görecegimz

canım şulem modaevi nasıl? sen beğendin mi dikişlerini, işçiliğini, bir de fiyat var tabi.

çok beğendim canım gerçekten. hatta geçen sene eltimin giydiği de buna çok benziyordu, onu da çok beğenmiştim. sen diktirdin mi aldın mı? bir de nereden edindiğini ve fiyatını yazarsan çok sevinirim, tabi sakıncası yoksa.

çok teşekkürler kızlar. içim rahatlası ilginiz ve verdiğiniz bilgilerle.

güzel bi seçim üst kızmını daha çok beğendim ve bence de danteli kesinlikle göğüs altından başlamalı ve kumaşı alt kızım içn cam organze önerebilim mutluluklar dilerim.. :) ben de beğendiğim gelinlik modelini paylaşmak stiyorum ama yeni üye oldum foto ekleyemedim yardımcı olurmusunuz lütfen?

ayyyy ilk modeldeki gelinliğe bayıldım

teşekkür ederim canım :)

çok teşekkür ederim canım önerin için. cam organzeyi araştıracağım. sana da mutluluklar canım.

canım sanırım 50 mesaja tamamlamak lazım yazdığın cevapları. bugün bayağı yazarsan tamamlarsan. sen konuyu aç, bana fotoları yolla ben ekleyeyim diyeceğim ama yasal olur mu bu forum için bilmiyorum.

Şimdi tunaliz benden tam fiyatı vermememi rica etti çünkü her müşterinin istediğine göre farklı bir fiyat çıkabiliyormuş ama bazen müşteriye anlatamıyormuşsun neden olduğunu, o yüzden işim zorlaşıyor dedi. ama 2500-3000 aralığında güzel bir fiyat verdi. Fatihtekiler 3500-4000 arası istediler bu kalite kumaş olursa.

grace kellyden ayrıntı fotoğrafı ekleyim. sayfayı bozarsa da kusura bakmayın kızlar artık

Bir fransız danteli örneği daha...

Son düzenleme:

evet kesinliklee güzel orayla anlaştım gibi yarın kesınlescek tavsiye üzerine geldim diyince fiyat iniyo birde modelleri sıradan degıl gercekten farklı

bu arada, sanırım alttaki kumaş jorjet diye bir şey. araştırdım helen tarzı gelinliklerde bu kumaşa rastladım.

benimkide fransız dantelindendi full hemde herkes dışarıda yabancılarda dahil ne kadar güzel gelinliği diyorlardı

çok zor bulunan bi kumaş gerçekten fatihte tek biyerde bulabildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…