artık sözleşmeli alımı olmuyor bildiğim kadarıyla, ayrıca bu seneki il içi yönetmeliğini okuduysan nicedir karşımıza çıkan şey burada da çıktı, 2010 mayısından önce sözleşmeli olarak atanıp kpss puanı ile kadroya geçenlerin sözleşmeli çalıştıkları süreler sayılmıyor.
şöyle ki ben 16 eylül 2009'da sözleşmeli atandım, ocak 2010'da kpss puanımla kadroya geçtim. bu sene 3 yıllık hizmet için 15 eylül baz alınmış ki 15 eylülde başlatma yazısını yadırabilen kaç kişi vardır acaba benimle birlikte atanıp da? zaten sonuçlar ya 14'ünde ya 15'inde açıklanmıştı bu bir. bir diğer de ben sözleşmeli atandığım için zaten o süre sayılmıyor yani 30 eylül baz alınsa bile ben tayin isteyemeyeceğim. iyi tamam eyvallah diyelim de geçen sene sözleşmelileri kadroya geçirdiler hatırlıyorsanız 2011 haziranı olması lazım, onların sözleşmeli çalışma süreleri tayinlerde göz önüne alınıyor.
bu arada il içi ya da il dışı isteyecek değilim, çünkü her atama döneminde sadece tek bir kez atama istenebiliyor maalesef ben de hakkımı özür grubundan yana kullanacağım. eğer yukarıda saydığım durumlar olmasa idi benim de 3 yılım dolmuş olacaktı ve il dışı isteyecektim olmasaydı eş durumuna başvuracaktım. tercih hakkını da 5'e indirmişler. bakalım bizim başımıza neler gelecek, il emri olmazsa tercihler 5-10 gibi sayılarda kalırsa bir de üstüne düşünmek bile istemiyorum ama tüm il yerine ilçe açılırsa halimiz nice olur düşünmek bile istemiyorum.
biz öğretmenlere bunu layık görenlere de hakkımı helal etmiyorum.