Dövme Benim Dövmem = oglumun ismi

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.598
41
Selamlar

mayis ayinda dövme yaptirdim, tabi ki cok zor karar verdim ve sonunda oglumun ismini yazdirayim dedim coook memnun kaldim opuyorumnanaktan

bu yilbasinda gene dövme yaptiracam galiba, insan bagimlisi oluyor delikafadulden

20091031057.jpg

20091031058.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
çok güzel durmuş canım.. artık güle güle mi kullan diyim ne diyim bilemedim...
bazı figürler resimelr var çok güzel duruyor. bayanda kürek kemiğindeki ve kasıktaki dövmeler çok güzel ve çekici duruyor. özellikle kürek kemiğindekiler..

hihihi bende artık bir 10 yıl sonra evlenir 3 yıl sonra çocuk doğurur sonundada onun ismini yazdırırım :KK70::KK70:

çok güzel olmuş bende çok istiyorum ama birçok kişi dövmeyle abdest olmaz dediği için ikilemde kaldım doğrumu yanlışmı bilemiyorum

cnm harika olmuss ya güle güle kullan
cnm bisi sormak isdiyorm ben de esimle oglumun ismini yazdrmak isdiyorum ama tirsiyorum cok aciyomu ???

çok güzel olmuş, benim de sağ omuzumda ama arkada eşimin ismi yazıyor.siyah ama etrafına pembe gölgede yaptırdım ben.şimdi de sol tarafa oğlumun ismini yazdırıcam :emir_bebek: yaptırmak isteyen arkadaşlar,dövmenin yapıldığı yere göre değişiyor acısı,benim ki hiç acımadı,kemik üzerine olan veya derinin ince olduğu yerler daha çok acıyormuş. dövmenin abdeste engel olup olmadığını ben de araştırdım,farklı yorumlar olsada bana en inandırıcı gelen şuydu : abdest alırken derinin üst kısmının tamamen ıslanması gerekiyor,dövme deri altına yapıldığı için abdeste engel değildir ama bizim toplumumuza sonradan girdiği ve batı ya özenti olduğu için yapılması hoş değildir

çok güzel olmuş, benim de sağ omuzumda ama arkada eşimin ismi yazıyor.siyah ama etrafına pembe gölgede yaptırdım ben.şimdi de sol tarafa oğlumun ismini yazdırıcam :emir_bebek: yaptırmak isteyen arkadaşlar,dövmenin yapıldığı yere göre değişiyor acısı,benim ki hiç acımadı,kemik üzerine olan veya derinin ince olduğu yerler daha çok acıyormuş. dövmenin abdeste engel olup olmadığını ben de araştırdım,farklı yorumlar olsada bana en inandırıcı gelen şuydu : abdest alırken derinin üst kısmının tamamen ıslanması gerekiyor,dövme deri altına yapıldığı için abdeste engel değildir ama bizim toplumumuza sonradan girdiği ve batı ya özenti olduğu için yapılması hoş değildir

evet mantıklı aslında

Arkadaslarim yorumlariniz icin tesekkur ederim opuyorumnanaktan

Canim ya inan fazla acimiyor insan dayanabiliyor söyle dusun bu kadar insan yaptiriyor dayanilmayacak birsey olsaydi kimse yapmazdi :)

Canim ben de ayni dusuncedeyim zaten imam hatip ögretmeni halamin kizi var senin dedigini o da bana demisti, insanin kendine aci cektirmesi gunahmis ama deri altina dövme oldugu icin abdestle alakasi yok :)

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

çok beğendim ben de oğlumun adını yaptırmayı düşünüyorum. henüz karar veremedim ama ben de abdestle alakası olmadığını düşünüyorum.

çok harika olmuş acaba çok acıyomu bende yaptrtmayı düşünyrm ama tırıyrm tırsmasam hemen yaptırcam:sm_confused:

Bende ikiz oğullarımın isimlerini yada baş harflerini yaptırmak istiyorum ama 2,5 ay oldu doğum yapalı ve bebeklerime süt veriyorum acaba bir sakıncası olur mu?birde nereye yaptıracağıma karar veremiyorum....acıyacak diyede korkmuyor değilim yani....ebis_01 dövmen harika olmuş bu arada....

cok güzel olmus...bende cok istiyorum ama abdest kabul olmaz diyorlar karar veremedim bi türlü...

hayırlı olsun çok hoş duruyor.
dövmenin abdestle alakası olmadıgını belirmek için şunu söylemek isterim,su girmiyor denilen yerin çürümesi gerekir fakat derimiz katman katman oldugundan dolayı dövme derinin bi kaç kat altına işliyor
yani su geçirmez diye bir durum söz konusu değil.dini konularda Alo Fetva hattından tutun en çok inandığım Nihat Hatipoğlu dahil bunun günah olmadıgını söylüyor.dövme mekruhtur,kişinin kendine zarar vermesi canını acıtmasıyla alakalı.sigara içmek,kulagına birden fazla delik açtırmak gibi..

güzel olmuş canım çok anlamlı bence hayatın boyunca taşımaktan mutluluk duyacağın bi dövme:) .. aynen ben de oğlumun ismini yazdırmak istiyorum bileğime ama daha ufak.

X