H
handeyavas
Ziyaretçi
- Konu Sahibi handeyavas
-
hiç korkma sadece hazırlıklı ol yeter. inşalla Allah seni iyi insanlarla karşılaştırır.yazdıkların beni biraz korkuttu ama haklısın hayatın gerçekleri bunlar hayat masallar gibi değil maalesef ...güzel yazmışsın tşk
Arkadaşlar ara sıra buraya girip bakıyorum da kendimizi ne kadar aciz ve basit bir duruma düşürdüğümüze hem gülüyorum hem sinirleniyorum.
bende ara sıra bunu yapıyorum ama bizim evde fazla sorun yok artık. çünkü eşimi evlat yerine koymadıkları için eşimde kardeşini ve babasını yüz bulup arayamıyor. ee çocukta oldu verecek parada bulamıyor yalakalık yapmak için.
her neyse şunu diyeyim size. evliliğinizin ilk gününde hatta nişanlanmadan önce ipin ucunu verirseniz (( kaynanamı çok seviyorum oda beni çok seviyor hele kayınpederim bir tane görümcemle kardeş gibiyiz)) bunları diyorsanız en baştan ayvayı yediniz demektir.
aaaaa sen iyi olursan onlarda iyi olur demeyin çünkü öyle değil. siz ne kadar iyi olursanız olun siz o evin aşçısı temizlikçisi çamaşırcısı olarak görülüyorsunuz bunu unutmayın.
biz kendimizi en baştan al beni ben seninim dersek işte buradan ara sıra yardım isteriz.
yapmayın arkadaşlar özellikle bekar nişanlı sözlü genç kızlar sakın en baştan hataya düşüp karşılarında masum genç kız havalarına girmeyin. bu tip genç kızları onlar dişlerini geçirecekleri en nefis yemek olarak görürler ve siz acı çektikçe onlar keyif alır.
yada önce bir evleneyim sonra gösteririm ben onlara hiç demeyin ağzınızın üstüne ilk günden tokatı yedinizmi bir daha kalkamazsınız oturduğunuz yerden.
evet bu ilk günden tokat yiyenler var komşularımdan çok duymuştum (( genelde kaynana ve kayınpederin oğullarına evlenmeden önce verdikleri ilk tembihmiş ve ilk günden uygulandığında gelin kız bir daha ağzını açamazmış))
evelndiğinizde fazla bulutlarda gezmeyin yani fazla hayal kurmayın. burnunuzun üstüne çakılır bir daha toparlanamaz ve debelenip durursunuz hele birde çocuğunuz olmuşsa ara sıra onu bile duygu sömürüsü aracısı olmaktan kendiniz bile çekinmezsiniz.
erkeklerin beyni başka yerlerinde olduğu için sizin hayallerinizden anlamazlar.ee bol bol yatak odası fantaziniz varsa sizi acaip can kulağıyla dinleyebilirler ama yataktan çıkana kadar.
hele hele eltiye hiç güvenmeyin elti eltinin kumasıymış.
görümceye zaten güvenilmez her zaman eşinize duygu sömürüsü yapıp sizi alt etmeye yemin etmiştir. evin asıl kızı odur.
kayınpeder tam sinsidir. alttan alttan işi götürür. siz bilmezsiniz ama parmağında oynuyorsunuzdur.
kaynana o tam bir muamma. heran herşeyi yapar. her zaman tetikte olmanız gerekir. asla ama asla güvenmeyin.
bazen diyorum acaba benim erkek çocuğum olsa ne yapardım diye yani kaynana olsam. zaten acaip bir kelime duyunca bile ürperiyorum.
akıllı ve zekice planlar yapmanız gerekir. ha en baştan ah canım kocam sıkıştınmı al ben yiyemedim sen ye diye elinizdekini vermeyeceksiniz. gözü parmağınızdaki alyansa bile dikilip kalır.
çalışan eş arayan erkekten uzak duracaksınız hele hele evinize sizin çalışan kızınız varmış benimde bir akrabam var sizin kızı ona yapsak diyene bir tekme. en baştan belli yani siz değil maaşınız görücüye çıkmıştır.
valla maaş kartınızı alır sizede avcunuzu yalatır böyle tipler. sizde her sabah çocuğunuzu bakıcıya bırakıp(( bakıcı birde siz işe gittikten sonra çocuğa neler yapıyordur oda var)) işe gidiyorsanız maaşınızıda kocanız çekiyorsa daha çok gider gelirsiniz.
bunada yaşlı bir komşumun lafı var her zaman söylediği. yalınayaklık.
sakın kızım yalınayaklık yapıp en baştan kendinizi kurtların önüne kuzu yapmayın hiç acımazlar yerler derdi.
neyse bende böyle birşeyler yazayım dedim.
bazılarınız sen çok mu mutlusun derse bana yada ödrt dörtlük bunları yaptınmı derse.
ben en baştan karşı taraf nasıl davrandıysa öyle davrandım. onlar iyi oldular 1 kez bende iyi oldum ama hiçte inanmadım
sonra baktım dişerini törpülemişler ilk günden 1 bilezik takmadıkları gibi annemin kardeşlerimin akrabalarımın taktıklarınıa gözlerini dikmişler hatta plan bile yapmışlar almak için((avuçlarını yaladılar onlar benden alıp zek lacaklardı ben vermedim onların o hallerine güldüm ne kadar basitsiniz ve basit insanların basit planları olur dedim)) hele görümcemin takı çıkarma odasına gelip takmadıkları altına öyle bir bakışı vardı ki sanki onun altınlarını almışımda ben çalmışım gibi. takılar annemde dursun dedi. sağol canım annemde bu salonda annemde duracak dedim.
ezdirmeyin arkadaşlar kendinizi siz kendinizi ezdirdikçe onlar sizin ne kadar basit olduğunuza karar verirler ve sizin kendinize vermediğiniz değeri onlardan beklemek biraz da aptallık olur. ama sonra bizaptalız demeyizde bana bunu bunu yapıyorlar deriz.
akıl vereni ise hiç sevmeyiz. çok biliyorsun deriz.
ee banada diyebilirsiniz zaten diyenlerede yazmadım bunları. anlayanlara da teşekkür edrim. bu yazdıklarımıda anlayıp uyugulayabilmekte mesele biraz zekanızı kullandınızmı çözemeyeceğiniz aşamayacağınız sorun yoktur. kendinizi aciz ev kızı aciz ev kadını olarak görmeyin.
siz yani biz kadınlar ormandan kaçmışları idare etmeye çalışan terbiye etmeye çalışan bazen bunu becerebilen çok güçlükadınlarız aslında. önce anneyiz bir annein vicdanı vardır. vicdansız kadına ise ben kötü kaynana adayı ya da kaynana diyorum. iyisine ise zaten anne dersiniz ona kaynana demeye kıyamazsınız.
evet genelleme yapılmış ama bence sorun değil,arkadaş durumun ciddiyetini söylemiş,yani bu kaynana görümce kayınbaba konuları için ''aman şöyle yapmayın belki şöyle şöyle davranırlar sana' tarzında söyleseydi ''hmm ii o zaman'' der geçerdim.ama sert bir dille ''bak o öyle yapar bu böyle yapar seni üzerler bıktırırlar aman sakın ha'' der gibi uyarmış arkadaş,ben o zaman daha temkinli oldum,aklımda daha çok yer etti,ilerde aynı durumu yaşarsam bilinçaltımda bu sert uyarı yazısı oluşacak ve ona göre bir savunma mekanizmam olacak,yumuşak başlı davranıp hataya düşmeyeceğim belkide.
teşekkürler paylaşımın için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?