Benim derdime bir bakın... TRAJİKOMİK

• Konu Sahibi Konu Sahibi handeyavas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yazdıklarınızı genel olarak düşünürsek hak vermek lazım... elbette kimseye kendimizi ezdirmemeli ; hakkımızı ; kişiliğimizi korumalıyız... ama cümle cümle incelersek ben de çok olumsuz olduğu kanaatindeyim... her kaynana ; her kayınpeder ; elti ; görümce ; bacanak sizin anlattığınız gibi değildir...
bu durumda siz de kaynana olduğunuzda bu bahsettiğiniz kalıplardan birine girmelisiniz...

ben de dilerim ki iyi insanların karşısına iyi insanlar çıksın...

off of of çok kötümser olmuş yahu
katıldığım noktalar var elbette ama biraz daha yumuşak ifade etseydin be bacım, çok sert bekarlar korkacak hakkaten
ben kendi ailemden pay biçersem, evet kaynana, kaynata, görümce, elti zırt vırt, bu kişiler gelin de dahil önce kendi çıkarını düşünür ona göre hareket eder, kimse aman gelinimiz üzülmesin, istediği olsun demez sürekli
ben iki taraftan da bakabiliyorum olaya, abimle 1 ay arayla evlendik, hem gelin oldum, hem gelin aldık
her iki aile de de durum aynıydı bence, ha kimileri bunu kırmadan incitmeden yapar, kimileri gözüne soka soka, kıra döke, o da kişilerin karakterine kalmış artık

Yazdiklarinin bircogunda dogruluk payi var...vermek istedigin mesajda cok dogru

kendinizi ezdirmeyin...bastan koyun tavrinizi....hayat sizin hayatiniz baskalari tarafindan yönlendirmeyin....

Lakin suda var...bazi istisnalar haric..ben herseyin karsilikli oldugnu düsünüyorum....

yazınızı baştan sona okudum ,lütfen genelleme yapmadan yorum yapalım...
sondan başlıyorum ama ,"""siz yani biz kadınlar ormandan kaçmışları idare etmeye çalışan terbiye etmeye çalışan """ kullandığınız bu cümle,
sizce doğru olabilir ama -lar ekini kaldırıp.....
kaç yaşındasınız,kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama
yazdıklarınızı genele yaymamak lazım...
insan kendi değerini kendi kazanır...
kalıplaşmış laflarla bu tarz öneriler,
yanlış sonuçlar doğurur...elti,görümce,kayınvalide,kayınpeder
olan o kadar iyi insanlar var ki,birkere onlara
haksızlık olur...
siz çok şanssız bir aileyle karşılaşmışsınız ki,
bu düşüncelere sahip olmuşsunuz,üzüldüm adınıza ama
her zaman söylüyorum,aradaki saygı,sevg ve samimi mesafe
olduğu sürece ,korunduğu sürece sorun çıkmaz diye düşünüyorum...
yazdıklarınızı yaşayan birçok arkadaşımız var,ama
yaşamayan da çok arkadaşımız var...
sevgiler...

yazının bazı bölümlerine kesinlikle katılıyorumm
bana göre gelin de nerde duracağını bilecekk
herşeye zıplamıcak arada ki mesafeyi iyi ayarlıcakk
düşman gözüyle bakarsak elbette yolunda gitmeyen şeyler olacak
kırılmak istemiyosa kendi doğrularından ödün vermicek
diye bişi yok.. yeri geldiğinde eğilerek insanlık dersi
verecekk haa alan alır... o ayrıı..
vıcık vıcık olmıcak ben böyle düşünüyorumm...

al benden de okadar...
zaten korkuyordum iyicee korktum.

aaaaaa sen iyi olursan onlarda iyi olur demeyin çünkü öyle değil. siz ne kadar iyi olursanız olun siz o evin aşçısı temizlikçisi çamaşırcısı olarak görülüyorsunuz bunu unutmayın.
.

en çokta yukardaki kısım ilgimi çekti..ilk günden annecim annecşm babacım babcım
ah ablacım buyrun,fındığım fistığım cart curt bunlar pek inandırıcı gelmiyor bana da
biraz seviyeli olucaksın çekincekler biraz senden
yazdıklarına katılıorum arkadaşım çokta dikkatle okudum hepsini..

bende şuna katılıyorum kendini ezdirmiceksin tmm ama herkes sizin burda yazdığınız kadar kötü değil
ben 16 yaşında evlendm kimse beni ne hizmetçi olarak gördü nede temizlikçi olarak gördü
kayınvalidem annem kayınpederim babam olmuşlardı görümcelerimvede kaynımda kardeşimdir ilk günden onları böle gördüm onların da beni bı şekilde gördüklerine inanıyorumma.s
insan bi aynadır karşısında kendini görür
herkesin aynı olmadığına inanıyorum ve size bu karamsar tutumunuzdan dolayı katılmıyorumm

siz yani biz kadınlar ormandan kaçmışları idare etmeye çalışan terbiye etmeye çalışan bazen bunu becerebilen çok güçlükadınlarız aslında.şu lafı görmemiştim.
songül ,yazmış. onda gördüm. ve şoka girdim....Erkekler ve bizler,yani, erkek tarafı olarak, 'orman kaçkını ' mı oluyoruz. gerçekten bu yazınıza inanamıyorum. çok şaşırdım...

Son düzenleyen: Moderatör:

konu sahibinin her dediğine katılan arkadaşlar gerçekten merak ediyorum;
siz kocanızı aklı seksten başka birşeye çalışmayan şehvet düşkünü, ailesini de tamamen orman kaçkını olarak mı görüyorsunuz??? :1shok:

hayır gerçketne merak ediyorum yani..

siz yani biz kadınlar ormandan kaçmışları idare etmeye çalışan terbiye etmeye çalışan bazen bunu becerebilen çok güçlükadınlarız aslında. önce anneyiz bir annein vicdanı vardır. vicdansız kadına ise ben kötü kaynana adayı ya da kaynana diyorum. iyisine ise zaten anne dersiniz ona kaynana demeye kıyamazsınız.

evet arkadaşım aynen katılıyorum.. iyisine zaten anne deriz..ondan bahsederken kayınvalidem demeyiz..

bizzat şahit oldum çünkü.. etrafımda kayınvalidesini seven gelin ondan bahsederken: anne,, sevmeyen gelin de kayınvalidem der hep

sende burda annelerden değil kayınvalidelerden bahsetmişsin ..

benimde kayınvalidem var ne yazıkki

eli kolu çok ulaşmaya çalıştıysada bize asla başarılı olamadı..önce biz kendimizi ezdirmeyeceğiz sonrada eşimiz bizi ezdirmeyecek..

çoğunlukla iş erkeğe düşüyor..

karısını ve ailesini ayrı ayrı değerlendirirse gerçekleri görebilecektir ..

sonuç: ailesiyle görüşmüyoruz..

Herkes aynı değildir..
Çok büyük bir genelleme yapmışsınız..
Benim kayınvalidem ve kayınpederim beni gelinim diye bile tanıştırmaz herkese kızım derler
Ben bukadar iyi insalar görmedim ömrü hayatımda..
Herşeyi benden önce düşünür ve benim istediğim gibi planlarlar
Bana kızım koca evi temizleme beraber yaparız der
Bulaşıkları neden yıkıyorsun makina aldık sana boşa mı dursun der
Her telefonu açtığında bana inanmazsınız belki ama AŞKIMM napıyosun der
Oğluna değilde bana anlatır herşeyi kızım sen anlatırsın der
Evime geldiğinde bana sarılır seni çok özledim canım kızım der
Arada ben seni çok seviyorum der öper
Bunlar inanınki yapmacık değil
Daha bunun gibi birsürü güzel örnek verebilirim sana
Bu yüzden genelleme yapma derim

Okurken bunaldım resmen. 19 yıllık evliyim, kötülüğe kötülükle cevap vermedim ve Allahıma şükür şu anda huzurum yerinde. Burada da her zaman söylediğim gibi, kötülüğe kötülükle cevap vermeyin.
Sıraladığınız tüm olumsuzluklar her zaman olacak değil, bu tür insanlarda var ama hepsini aynı katagoriye koymak yanlıştır.
Özellikle erkeklerin sadece yatakodası fantazilerinde laf dinlediklerini söylemişsiniz yani bu kanıya nasıl vardınız anlamadım. Açıklarsanız sevinirim. Çünkü karşınızdaki insan değilse yatak odasının da fayda edeceğini sanmıyorum.
Ayrıca hepimiz birer elti, görümce ve kaynana adayıyız yada öyleyiz. Söylediğiniz tüm genellemeler öyleyse herkes için geçerli oluyor. Yani sizde eltinizin kuması oluyorsunuz.
Vallahi kusura bakmayın ama siz çok bunalmışsınız ve içinizdekileri abartarak söylemişsiniz. Durum sizin anlattığınız gibi değildir bekarlara duyurulur.
Sizin laflarınıza bakarsan dünyada iyi insan kalmayacak.

ben asla katılmıyorum görüşlerine şu hariç;

kendinizi ezdirmeyin....

tamam haklısın ezdirmemeli sonra bşa çıkıyolar ama şuda varki herkes bir olacak diye bişey yok.....

ben ne eşim nede kayınvalidem+ görümcem+ eltim için bunları söyleyemem ve söyletmem....

buda biraz karşılıklı oluyor sanırım.....

canım benim sen şanslı azınlık içindesin o zaman. demekki senin eşinin ailesi insan gibi insanlar ve insan gibi yaşamayı bilen insanlar. ama istisnalar kaideyi bozmaz canım. şu foruma girdiğimden beri ara sıra buraya girip bakıyorum kadınlar neler yazıyorlar hiç okumadınmı. yazık değilmi bu kadınlara başkası kendi egosunu tatmin edecek diye bir anne baba evladına bu kadar eziyet yapılırmı.

çevremdeki çoğu kadından aynı şeyi duyuyorum. yani eşlerinin kendilerini sadece yatak odasında dinlediklerini?? tabi hepimiz kaynana grümce elti adayıyız ama siz gerçekten burada yazılanları hiçmi okumuyorsunuz çevrenize hiç mi bakmıyorsunuz. tepkim size değil. ben sadece genç kızlara yeni evlenenlere bir bilgi akışını sunmak istedim. kirli bir bilgi ama gerçek.

sağol arkadaşım benim yazdıklarımı anlayan birisi çıkmış sonunda teşekkür ediyorum sana.

eşinin annesini anne gibi görmek gerçekten güzel bir duygudur tabiki. her insana her kadına 2 tane anne sahibi olmak nasip olmuyor.

arkadaşım,yazınız da genelleme var. bu tepkiler ondan oldu....
üstelik istisna olduğunu kabul etmiyorum.
burası bir derdim var topiği ve elbetteki sorunlar yazılacak... kimse buraya erkek tarafıyla aram muhteşem diye konu açmaz elbette.

neden işi başka tarafa çekmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum yazdıklarım yalan mı ? kadınlar bunları yaşamıyormu? o zaman hep birlikte koyun olalım nasıl olsa bir çoban bulunur değil mi?

hoş şimdi siz bunada bir cevap bulursunuz. kususra bakma ama yazdıklarım gerçek. ayrıca istisnalar vardır ve kaideleri bozmaz.

önce biz kadın olarak kendi erkek çocuklarımızı yetiştirmeyi öğrenelim ama alışmışız erkek egemen bir toplumda yaşamaya. o yüzden yazdıklarım garibinize gitmiş. ben uzayda yaşamıyorum.

burada yazılanları okudukça gece başımı yastığa koyduğumda huzur içinde aklıma burada yazılanlar geliyor. hakikatenüzülüyorum. neden her kadın ertesi sabaha gözlerini huzuriçinde açmasın.

ben sadece genç kızlara yeni evlenenlere bir bilgi akışını sunmak istedim. kirli bir bilgi ama gerçek.
size göre gerçek ama bize göre yazdıklarınızda genelleme var,
ve hatalı....................

hiç korkma canım yalnızca dikkat edeceğin tek nokta kendininde değerli olduğunu onlara hissettirmek öyle olunca yaklaşamıyorlar zaten.

çokta görüyorum. gelinini el üstünde tutanları. ama çok az. inşallah ben yanılıyorumdur tepkilere baksanız aherkes mutlumşta bizim haberimiz yokmuş ya da yazdıklarım birilerine dokunmuş hemen savunmaya geçmişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…