• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim ne?

kindarrrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
3.175
413
398
Isparta
merhaba arkadaşlar. bende bir problem var. psikoloji olarak sağlıklı olmadığımın farkındayım, bir psikolog ile mutlaka görüşeceğim. ama öncesinde sizin fikirlerinizi almak istedim. belki benimle aynı şeyleri yaşayan ya da bilgisi olan vardır. benim sorunum şu ki beynim hiçbi zaman boş değil, sürekli birşeyler aklıma getiriryorum ve bu şeyler hep kötü şeyler. olasılığı düşük ( insanların dediğine göre) ve olumsuz şeyler. bişeye takıyorum ve o şey hep aklımda kötü bişey olacak ya da oldu diyorum. kendimi suçluyorum. böyle belli başlı düşünüp kafama taktığım şeyler var mesela biri geçiyor ve kısır döngü gibi ben diğer probleme geçip onunla kafayı yiyip sonra düşünüp bitirdiğim şeylere geri dönüyorum. o kadar çok düşünüyorum ki bazı gerçek olmayan şeylere acaba gerçek mi diye inanmaya başlıyorum sanırım. içimde bi taraf ,olmadığını çok içten içe bilse de diğer taraftan kendimi tüketmeye devam ediyorum. özellikle boş kaldığımda oluyo böyle şeyler. beynim hiç benim lehime çalışmıyo sanki. aksine aleyhine çalışıyo. hiç içimi rahatlatamıyorum. olumsuz bişey için yüz milyonda bir ihtimal varsa bile onun olabilitesi beni deli ediyor. bu belirli bir hastalık mı acaba? belirli bir ismi var mı? yoksa işin özeti ben manyak mıyım :)

hep kötü düşünüyorum.Evliyim anne oldugumda ne olucak bilmiyorum.Çocugmun başına kötü şeyler gelicek diye korkudan ölürüm ben ..

sanırım konu sahibi manik depresyon belirtisi var

sanırım konu sahibi manik depresyon belirtisi var

sevgili ema, biraz araştırdım nette bu hastalığı ama bana pek yakın değil sanki bilemiyorum ama ...teşekkürler biraz daha araştıracağım. arkadaşlar bi de bu olaylar ben 6. sınıftayken yani yıllar önce aklıma korkunç bi düşüncenin takılmasıyla başladı. bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum Allah affetsin ama sanki içimden bişey Allah için kötü şeyler söylüyordu. engel olamıyordum kafayı yiecektim. bir dk. bile düşünmediğim an yoktu yemin ederim. bikaç senem cehennem gibi geçti.kimseyle konuşmuyordum. kendimi soyutladım herşeyden. yaşamak istemiyordum ama bir yandan da ölürsem öbür tarafta Allah beni cezalandıracak diye korkuyordum. intihar teşebbüsünde bulundum. ama başarılı olmadı Allah'tan...

şimdi bu bahsettiğim düşünce geçti ama kafama taktığım şeylerin sonu gelmedi. güzel bişey yaparken bile yaptığım kötü şeyleri düşünüyorum. offff of bilmiyorum ki nedir bu? Allah kimseye vermesin....

sevgili ema, biraz araştırdım nette bu hastalığı ama bana pek yakın değil sanki bilemiyorum ama ...teşekkürler biraz daha araştıracağım. arkadaşlar bi de bu olaylar ben 6. sınıftayken yani yıllar önce aklıma korkunç bi düşüncenin takılmasıyla başladı. bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum Allah affetsin ama sanki içimden bişey Allah için kötü şeyler söylüyordu. engel olamıyordum kafayı yiecektim. bir dk. bile düşünmediğim an yoktu yemin ederim. bikaç senem cehennem gibi geçti.kimseyle konuşmuyordum. kendimi soyutladım herşeyden. yaşamak istemiyordum ama bir yandan da ölürsem öbür tarafta Allah beni cezalandıracak diye korkuyordum. intihar teşebbüsünde bulundum. ama başarılı olmadı Allah'tan...

şimdi bu bahsettiğim düşünce geçti ama kafama taktığım şeylerin sonu gelmedi. güzel bişey yaparken bile yaptığım kötü şeyleri düşünüyorum. offff of bilmiyorum ki nedir bu? Allah kimseye vermesin....

içinden bir şey Allah için ne diyodu ilk defa böyle birşey duydum canım:1hug:

içinden bir şey Allah için ne diyodu ilk defa böyle birşey duydum canım:1hug:

canım işte kötü şeyler :( söyleyemem ki, kötü sözler töbe haşaaa ...yani bu olayı psikoloji hocamla konuşmuştum. birkaç kişide daha gördüm bu olayı diyodu. bigün Allah hk. kötü konuşmak ne kadar kötü diye bi düünce geçti aklımdan sonra hiç çıkmadı ve beni en az bi 5 yıl yaşlandırdı bu düşünce. uzun zaman geçmedi. aklıma gelen kötü şeyleri unutup hayatıma devam edemiyorum. o şeyi günlerce düşündükten sonra çözdüm diyelim, sıradakilere geçiyorum ve onları düşünmeye başlıyorum. ve sonrasında tekrar çözdüğüm şeye geri dönüyorum. hafızamı kaybetmeyi çok isterdim....

Bende hep olumsuz düşünüyorum
Evliyim çocuğum yok olduğunu düşünemiyorum bile
Eşim markete gitse eve dönene kadar deliriyorum merakdan
En olmayacak şeyleri kafama takıyorum
Bazen arkadaşın dediği gibi içinde farklı bi ses sanki seni dürtüyor
Rabbim affetsin
O zamanlarda şeytan git başımdan diyorum
Herşey onun suçu ya benim fikrimce :roflol:
Çok ama çok aşırı sinirliyim bende
olumsuz bişeyi kendim düşünüp neden böyle olacak bişey çıkıyor diye neredeyse (Rabbim sen affet) Allahı suçlayacak duruma geliyorum
Benim problemim Şu SECRET denen kitabı okuyunca başladı
Olumlu düşün dedikçe olumsuz düşünüp işler yolunda gitmeyince kendimi şuçluyorum
Artarak devam etti artıık geri sarmaya başladım takmıyorum çok
Bu durum Allahın varlığını inkar etmek değil şimdiden söyliyim de
Yani SECRET diyince insanlar bu sonucu çıkarıyorlar nedense
Sanırım benim sadece biraz daha sakin olmaya ihtiyacım var

ben de ya.ben de böyleyim.sanki hep bi başarısızlık,kaybetme korkusu var..insanın yaşadıkları da etkili sanırım böyle hissetmesinde..:(

Ayni seyleri yasadim...Evet yasadim diyorum cunku kurtulmak uzereyim:)Bu oyle bi illetki siz ne guzel bir rahatsizlik oldugunu
Anlamissiniz ama ben olagan biseymis gibi gorup cildiracak gibi oluyordum.Hatta bende bu olaylar cok yuksek boyuta ulasmisti.
Onceleri kuruntularla heba ettim yasantimi..Sanki kotu bisey olacakmis hissi..Kafamda olay turetme..
Sonra geceleri uykusuzluk aglayarak uyanma,hicbirseye dikkatini verememe..En mutlu anlarimda bile kesin bozulacak bi daha
Mutlu olamayacagim hissi...Surekli aglama krizlerine girme cikdircakmisim gibi olma,nefes alalamam ates basmasi...gibi
Daha bir cok sey..2senede inanilmaz kotu seyler yasadim.
Arkadaslarim psikologa gitmem gerektigini soyluyordu ben gecistiriyordum.Bir arkadasim gittigi psikologu tavsiye etti ve sende
Yaygin Anksiyete Bozuklugu olabilir ddi..Bende onun onerisi uzerine psikiyatriste gittim bana cok basit bir ilac verdi
Birde uyku ilaci ve duzenli olarak terapi..
Ilk psikologa gittigimde aglamamak icin kendimi zor tuttum.
Psikiyatristimin soyledigi sey ise;gec kalmismisiniz Hayir,ama gecen yillariniza yazik...Ve panik atak baslangici,
Yaygin anksiyete bozuklugu...Kendi kendinize teshis koymayin arkadaslar,bana soylenen bu belki sizinki farkli biseydir
Simdi dusunuyorumda hakikaten yazik etmisim..
Maddi acidan cok kulfetli bisey degil arkadaslar ssk vs gectigi psikiyatri merkezleri var..
Allah kimseyi bu illete dusurmesin..Bir an once tedavi olun derim faydasini goreceksiniz..Allah acil sifalar versin..

Ayni seyleri yasadim...Evet yasadim diyorum cunku kurtulmak uzereyim:)Bu oyle bi illetki siz ne guzel bir rahatsizlik oldugunu
Anlamissiniz ama ben olagan biseymis gibi gorup cildiracak gibi oluyordum.Hatta bende bu olaylar cok yuksek boyuta ulasmisti.
Onceleri kuruntularla heba ettim yasantimi..Sanki kotu bisey olacakmis hissi..Kafamda olay turetme..
Sonra geceleri uykusuzluk aglayarak uyanma,hicbirseye dikkatini verememe..En mutlu anlarimda bile kesin bozulacak bi daha
Mutlu olamayacagim hissi...Surekli aglama krizlerine girme cikdircakmisim gibi olma,nefes alalamam ates basmasi...gibi
Daha bir cok sey..2senede inanilmaz kotu seyler yasadim.
Arkadaslarim psikologa gitmem gerektigini soyluyordu ben gecistiriyordum.Bir arkadasim gittigi psikologu tavsiye etti ve sende
Yaygin Anksiyete Bozuklugu olabilir ddi..Bende onun onerisi uzerine psikiyatriste gittim bana cok basit bir ilac verdi
Birde uyku ilaci ve duzenli olarak terapi..
Ilk psikologa gittigimde aglamamak icin kendimi zor tuttum.
Psikiyatristimin soyledigi sey ise;gec kalmismisiniz Hayir,ama gecen yillariniza yazik...Ve panik atak baslangici,
Yaygin anksiyete bozuklugu...Kendi kendinize teshis koymayin arkadaslar,bana soylenen bu belki sizinki farkli biseydir
Simdi dusunuyorumda hakikaten yazik etmisim..
Maddi acidan cok kulfetli bisey degil arkadaslar ssk vs gectigi psikiyatri merkezleri var..
Allah kimseyi bu illete dusurmesin..Bir an once tedavi olun derim faydasini goreceksiniz..Allah acil sifalar versin..

sağol canım çok geçmiş olsun sana da... ne güzel bişey sorunlardan kurtulmak... Allah bize de nasip eeder inş...

Kesinlikle psikoloğa gitmen lazım , seanslara katılman lazım en iyisini söyliceklerdir aksatmadan düzenli olarak gidersen ve doktorun dediklerini yaparsan bence çok faydalı olur.Bir çok insanda olan bir problem bu bahsettiklerin

Back