Benim de çalışan evli bayanlara sorum var?

sana maşallah o zaman. ben çorba yapmayı bile bilmiyordum. eşimde bunu biliyordu benimle evlendiğinde. evinde mutfağınla baş başa kaldığın zaman herşeyi yapıyorsun. her çeşit yemeği yapıyorum, mantı baklava açmışlığım bile var. illa evlenme yaşına gelenlerin yemek yapmayı bilmesi olacak diye bir kural yok :umursamaz:

yazını okurken kendim geldim aklıma mafoldumben

rahmetli babam hiç iş yaptırmazdı gittiği yerde yapacak orda öğrensin derdi

hiçbiriş ve yemek yapmadan evlendim gerçekten çok zorlandım çünkü kayınvalidem çok becerikli bir kadındı onun becerileri altında ezilirdim
fakat eşim çok anlayışlı bir insandı bir sene ben öğreninceye kadar yanık, tuzlu, tuzsuz,yağlı, yağsız ne pişirdimse çok fazla yorum yapmadan yedi yediği şeylerde pilav , patatesin her çeşidi ve makarnaydı:jeyyar:

fakat şimdilerde 40 kişide gelse en az 5 çeşiti 1 -2 saatte hazırlarım zamanla el alışıyor

eşin arada eğlensede sen takma kafana daha çok aklında olanıda unutursun çünkü

ben hiç takmadım kim nederse desin umursamadım destek olanı duy sadece diğerlerini duyma

pazardan haftalık alacaklarını al dolaba yerleştir

kuru erzaklarınıda al yerleştir

evde herşeyin olunca ne yapacağını düşünmene gerek kalmıyor sırasıyla yapıyorsun

birde aldıklarını aldığın gibi ayıklayıp yerleştirirsen daha çok vakit kalıyor

ya çok teşekkürler

süper bir cevap

iç rahatlatıcı, güven verici

yaşanmış tecrübelerin verdiği cevaplar çok hoşuma gidiyo

söylediklerinizide uygulucam zemuszemus

internetten baktığın tariflerin çıktılarını al ve kendine bi dosya oluştur
ana yemekleri,
yardımcı yemekleri,
salataları,
tatlıları,
aperatifleri vs. dosyaya takarken aralarına ayraç tak bakarken kolay bulabilesin

akşamları otururken dosyayı al eline karıştır yarın yapacağın yemek az çok şekillensin kafanda
belki böyle yaparsan ne yapacağına daha çabuk karar verebilirsin tatlım

diğer şeyleri zaten arkadaşlar fazla fazla söylemişler o nedenle hiç yazmıyorum bile
ama buzluğunda haşlanmış kuru bakliyat yada sebzeler bulundurursan inanılmaz işine yarar aklında

bulunsun tatlım yerimseniben

hiç kafana takma, zamanla herşeyi otomatiğe bağlarsın bile kaydirigubbakcemile5

ben çalışmıorum ama öle ezbere yemek yapmaktan hiç keyif almıorum, taze faslye,kuru faslye aman hep aynı hiç hoşlanmıorum klasik yemeklerden, eğer işim misafirim yoksa kesinlikle orjinal şeyler denerim eşimde bayılır

emine bederin temel yemek kitabı tavsiye ederim yerimseniben ansiklopedi gibi birşey. ben yemek yapmayı o kitaptan öğrendim, yemek yaparkende elimin altında duruyordu hep her sayfasına birşey dökülmüş salça, krema vs.. kalıp gibi olmuş sayfaları kaydirigubbakcemile3

ohooooo 10 senelik evliyim hala bakarım internetten tarif. Bunda ne gibi bir sakınca olabilirki. Bilmediğin şeyleri yapmak değişik tarifler filan ne hoş aslında.

İlk evlendiğimde gazeteler haftada bir yemek kitapları verirdi, bakar bakar yapardım, daha geçen gün attım hepsini,

sen rahat ol şekerim, illa hergün pizzasından karnıyarığına, mantısından sarmasına yapmak zorunda değilsin. Birazcık hazır birazcıkda senin çabalarınla üstesinden gelirsin merak etme:teselli:

boş olduğun zamanlarda köfteni filan yap buzluğa at, bazen börek sarıp atabilirsin sonradan çıkarıp direk fırına koy. zamanla alışırsın telaş etmecokacimcoook

ya çok teşekkürler

süper bir cevap

iç rahatlatıcı, güven verici

yaşanmış tecrübelerin verdiği cevaplar çok hoşuma gidiyo

söylediklerinizide uygulucam zemuszemus

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :kedi:

banada zamanında bir büyüğüm böyle önermişti uygulayınca rahatlığını yaşadım

dilerim sen diğer söylenenlerle dahada pratik bir insan olursun

hayatında herşeye büyük kolaylıklar diliyorum :1hug:

canım dediğin gibi illa bilmeye gerek yok sonradan neler öğrenir insannn
üstelik en ustası bile zaman zaman unutur tarifleri ders değilya çalışasın
istediğin gibi bak yap hepimiz bakıyoruz
değişik şeyler yapmak içinde gayet ii oluyo netten bakmak yeni şeyler öğreniyorsunn

bende 6 yıllık evliyim. aynı sorun bende de var. bu akşam ne pişireyim. bazen hemen buluyorum. bazen düşünüyorum. ama allahtan eşim anlayışlı karnı doysun da soslu makarna bile yeter. ama tek sebze yemeği ile doymaz. yanında makarna pilav olacak. yoksa yemeğin hepsi bitiyor. doymuyor çünkü.
yemek yoksa sucuklu yumurta kahvaltı. sebze yemeklerini yapmayı severim ama bende çalıştığım için yorgun oluyorum kolum kalkmıyor bazen.

ben de yeni evliyim ama hiç zorlanmadım yemek olayında bekarken de severdim mutfak işlerini. hep akşamdan yaparım yemeklerimi. yapamam diyeceğim bi yemek yok. annem de çok becerikliydi yemek konusnda ondan geçti sanırım. keşke aşçı olsaydım dediğim bile olur zevk alırım yemek yapmaktan. pastacılık kurslarına bile gittim uzun süre. şimdilik sadece doğum günleinde sevdiklerime pasta yapmakla yetinsem de en büyük hayalim yemek yaparak para kazanmak.

arkadaşlarım neler yapıyor burda anlatıyor ağzım açık kalıyorum. çorbayı hazır değil evde yapıyorlar. sabah beşte kalkıp yemek pişirenler. çocukları var normaldir. ben ne yapcam kendime yetişemiyorum çocuk olunca yandım ben.

aynı dertten müzdaripiz,
bende hergün yarın ne yemek yapacağım diye kara kara düşünenlerdenim. ama benim bu kadar düşünmemin en büyük nedeni eşimin aşırı derecede yemek seçmesi ve aynı yemeği iki gün üst üste yememesi. hazır böle bir başlık açılmış yemek tarifi falan konusunda bilgili arkadaşlar var sana yardımcı olurlarken belki bende faydalanırım.benim eşim salatalık ve havuç dışında hiçbir sebzeyi yemiyor.kafadan sebzeli yemekler gitti.( işin kötüsü içinde sebze bulunan etli tavuklu yemekleri de yemiyor. ). sonracım içinde ufacıkta soğan olan şeyi fark eder yemez. baharatlı biberli yemez. sade et kavurması, sade pilav, tavuk göğüs, patates kızartması, patates yemeğinin sadece patatesi, kuru fasülye, nohut, yumurta,makarna. bu arada çook kilolu, çıldırmamak elde değil adamla bir yere gidemiyoruz büyük ihtimalle aç kalıyor çünkü. aranızda bu yazdığım malzemelerle yapılacak farklı yemek bilen varsa bana da yardımcı olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
Benım sorunum olmaz sanırım annemle yasıyorum ıkımızde calısıyoruz eve ben annemden daha erken gelıyorum o yuzden gelıp yemek ısını halledıyorum.Özel mısafır gelıcegı zamanda lıste cıkarıyorum oda ole halloluyor bazen ınsan ne yapsam dıye dusunuyor bende degısık lezzetler severım genelde onuda markete gıdıyorum iş cıkısı bakıyorum o an karar verıyorum ne yapıcagıma annemde bende yorgun olursak patates falan kızartıyoruz kahvaltı seklınde ole halledıyoruz tabı evlenınce bunu esıne yutturabılırmısın bılmem ama :) nişanlım sabah aksam oglen patates kızartması koy onune ses cıkarmaz

eşim benden önce eve geldiği için eve gitmeden bana ne istersin diyor ben de bişeyler söylüyorum ya da sen ne istersen farketmez diyorum, ben eve gittiğimde canım hazırlamış oluyo sağolsunŞeniz

simdi arkadasim bende calisoyrum ve bazen oluyorki eve cok yorgun geliyorum esimle beraber isyerimizde yiyioruz (imbis ya pizza döner tantuni hersey var) ama bazende ev yemegini ariyoruz, simdi ben hamileyim ve ise gitmiyorum esim aksamlari gelincede yedim gec oldu yiyemem diyor yapmiyorum bende ymeek ama bazen izin gügünde de malzemelerim evde olmuyor hemen bir sulu corba ve makarna yanina salat yapiyorum yetiyor, simdi misir zamani misir al buzluguna at, inan yemegin üzerine sicak sicak iyi gidiyor, ben bazen misir sadece yapiyorum esime yetiyor:)
kizartma yap yanina pilav sulu corba zaten hazir var hani corba cesitleri bilemiyorsan hazir yap oda lezzetli oluyor, eger maddi durumun iyi ise firina tavuk at, ben ilk zamanlari ne et yemegi nede tavuk yemegi edebiliyordum maddi durumumuz iyi degildi ama simdi arad bir alip yapiyorum:)
arkadaslarina dostlarina sor belki onlarin yaptigi cesit cesit yemek tarifleri vardir onlardan yap, ilk önce basitlerden basla sonra zorlara gec, sana basarilar dilerim:)

arkadasim sende mesela bamya pisir, (konservelerde oluyor aliyorsun eger cok ugrasmak istemiyorsan) az da patates kes dogra pisir cok lezzetli oluyor, yada hafif firina sebzeli yemek at, sebzeleri kesiyorsun, domates sarmisak yag birazda su baharatlar eklyiorsun firinda pissin cok lezzetli oluyor, tencerede türlü yap bunlar hep sebze yemekleri ve sisirmez hafif kaliyor:) salata cesitleri yap cevizli havuclu yada tavuk hasla ve salatanin icine parcalöa süper oluyor:) üzerinede yogurt gezdir yemede yaninda yat diyor resmen:)

tatlım aynı senin gibiydim yeni evlendiğimde
hergün annemi arardım ne kadar su koyayım nası pişireyim diye
ilk başta yemeklerim tam bir fiyaskoydu sen en azından güzel yapıomussun
bir pilav yapardım camur gibi
esim saolsun hep yanımda oldu bir gün bile kötü olmus demedi
esim yemek secmeyen bi adam ne versem yiyor
o yüzden astım hemencecik
ama bende bir gece evvelden yaparım yemeklerimi
akşama hazır olsun diye
zamanla alısacaksın
elinde cabuklaşacak
dertlenme

ben herşeyi çigden yapıyorum canım..
yalnız fazla vaktım olmadıgından dogranmıs sogan ve domates kullanıyorum malesef
eve geldıgımde ustumu deıstırmeden yemegı ocaga koyuyorum tencerenın agzını kpatıorum öle pişiyo : )

iyi bi yemek kitabi al ve ondan tarif leri yap hem cesit cesit hem leziz sana en kolayi boyle olur cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…