- Konu Sahibi BarbieveKen
-
bana kimse kızmasın ama evlenme çağına gelmiş bir bayanın yemek yapmasını bilmemesi garip yaa bende okudum ama yemek yapmayı cok ii biliyorum bide 3 kız kardşiz ben en küçükleriyim bana sıra gelene kadar ohooooo ama içten gelecek demekki
internetten bakmak cok doğal ama her gün ne yapıosun ki bitio yemekler anlayamadım
her aksam bi salatanı yap corba yap yanına ya pilav ya makarna yanlrn ne yakısıosa ne seviyosanız et türü yada sebze ben pazar günleri yapıorum 3 4 ceşit koyuyorum dolaba idare ediyoruz 1 hafta..
yazını okurken kendim geldim aklıma mafoldumben
rahmetli babam hiç iş yaptırmazdı gittiği yerde yapacak orda öğrensin derdi
hiçbiriş ve yemek yapmadan evlendim gerçekten çok zorlandım çünkü kayınvalidem çok becerikli bir kadındı onun becerileri altında ezilirdim
fakat eşim çok anlayışlı bir insandı bir sene ben öğreninceye kadar yanık, tuzlu, tuzsuz,yağlı, yağsız ne pişirdimse çok fazla yorum yapmadan yedi yediği şeylerde pilav , patatesin her çeşidi ve makarnaydı:jeyyar:
fakat şimdilerde 40 kişide gelse en az 5 çeşiti 1 -2 saatte hazırlarım zamanla el alışıyor
eşin arada eğlensede sen takma kafana daha çok aklında olanıda unutursun çünkü
ben hiç takmadım kim nederse desin umursamadım destek olanı duy sadece diğerlerini duyma
pazardan haftalık alacaklarını al dolaba yerleştir
kuru erzaklarınıda al yerleştir
evde herşeyin olunca ne yapacağını düşünmene gerek kalmıyor sırasıyla yapıyorsun
birde aldıklarını aldığın gibi ayıklayıp yerleştirirsen daha çok vakit kalıyor
ya çok teşekkürler
süper bir cevap
iç rahatlatıcı, güven verici
yaşanmış tecrübelerin verdiği cevaplar çok hoşuma gidiyo
söylediklerinizide uygulucam zemuszemus
yemek yapmayı bilmiyor değilim
hergün ne yapıcağıma karar veremiyorum, tarifleri unuttuğumda oluyor bazen
ve çalıştığım için yemek yapma olayını düzene koyamadım fikir alıyorum..
ayrıca her evlenme çağına gelen yemek yapmayı bilmelidir görüsünede katılmıyorum canım, olabilir bilmeyebilir beceremeyedebilir napsın evlenmesin mi
evlendikten sonra sorar öğrenir, araştırır bi hale bi yola koyar elbette dimi kaydirigubbakcemile2
aynı dertten müzdaripiz,
bende hergün yarın ne yemek yapacağım diye kara kara düşünenlerdenim. ama benim bu kadar düşünmemin en büyük nedeni eşimin aşırı derecede yemek seçmesi ve aynı yemeği iki gün üst üste yememesi. hazır böle bir başlık açılmış yemek tarifi falan konusunda bilgili arkadaşlar var sana yardımcı olurlarken belki bende faydalanırım.benim eşim salatalık ve havuç dışında hiçbir sebzeyi yemiyor.kafadan sebzeli yemekler gitti.( işin kötüsü içinde sebze bulunan etli tavuklu yemekleri de yemiyor. ). sonracım içinde ufacıkta soğan olan şeyi fark eder yemez. baharatlı biberli yemez. sade et kavurması, sade pilav, tavuk göğüs, patates kızartması, patates yemeğinin sadece patatesi, kuru fasülye, nohut, yumurta,makarna. bu arada çook kilolu, çıldırmamak elde değil adamla bir yere gidemiyoruz büyük ihtimalle aç kalıyor çünkü. aranızda bu yazdığım malzemelerle yapılacak farklı yemek bilen varsa bana da yardımcı olabilir mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?