Benim de çalışan evli bayanlara sorum var?

biz işten eve zaten 9 civarı gidiyoz.hal mi kalır yemek yapmaya zaten.Ben hep apartif şeylerle geçiştiriyorum.Eşim sebze sevmio zaten.ağır yemek düşkünü değil.Haftaiçi öle idare ediyorum.Haftasonu yapıyorum yemek.

kız haydari neymiş bilmediğim halde canım çekti ağzım sulandı :roflol: hamilelik böyle birşey işte -tatlicadiarzu-
çalışan bayan mutfağa girsin birşeyler yapmaya çalışsın, beyefendi de alay etsin :mymeka:
ben bu düzenin çarkına çomak sokarımmm dırım dırım :tomato:

Yaa, ben de tarifleri aklımda tutamıyorum, geçenlerde bir tatlı yaptım, herkes bayıldı, teyzemler "içine ne kadar şundan koydun" diye sordular, apışıp kaldım yaa :gitme:
Ben de bir defter tutucam, sevdiğim tarifleri yazıcam, internetten bakması gerçekten çok zor oluyor..

azelya sen hiç yemekten falan bahsetme canım hele tatlıdan :olmaz:
avatarındaki o burnunu çeken çocuk zaten midemi altüst ediyor bir de yemek dedin mi çıldırırım :umursamaz:

yerimseniben

kız haydari neymiş bilmediğim halde canım çekti ağzım sulandı :roflol: hamilelik böyle birşey işte -tatlicadiarzu-
çalışan bayan mutfağa girsin birşeyler yapmaya çalışsın, beyefendi de alay etsin :mymeka:
ben bu düzenin çarkına çomak sokarımmm dırım dırım :tomato:

ah canım kıyamam ya

yapiyim geitiriyim istersen sana bebişine kıyamam valla

meze canım.. yoğurtlu..

Son düzenleme:
avatarındaki o burnunu çeken çocuk zaten midemi altüst ediyor bir de yemek dedin mi çıldırırım :umursamaz:

yerimseniben

hahaytttttttt :teytey:

hakikaten çok iğrenç ya :roflol:

her akşam bunu kocama gösterim benden yemek falan beklemez heralde artıkk

yerimseniben

hahaytttttttt :teytey:

hakikaten çok iğrenç ya :roflol:

her akşam bunu kocama gösterim benden yemek falan beklemez heralde artıkk

:roflol::roflol: ayy benim de midem bulanıyoo napimm kaydirigubbakcemile3 Ben böle temiz bir çocuk istiyorum, sümüünü oraya buraya sürmesin, içine çeksin işte ne iyi gamyoncuiremsu

:roflol::roflol: ayy benim de midem bulanıyoo napimm kaydirigubbakcemile3 Ben böle temiz bir çocuk istiyorum, sümüünü oraya buraya sürmesin, içine çeksin işte ne iyi gamyoncuiremsu

azelya totonu kaşı kızzzzkaydirigubbakcemile3

gelirde başına görüverirsin

böğğğğğğğğğğğğğğkafamçokkarıştı

valla ben hep hazır çorba kullanıyorum..bir tek mercimek çorbasını kendim yapıyorum onuda göz kararı koyuyorum..çorbalar için bişi diyemeyecem ama sulu yemek olarak dediğim gibi mevsim sebzeleri var..patlıcaan al ,biber al kızart ,domates sos yap.çok güzel olur.pırasa çıktı onu al..fasulye var bezelye var nohut var..taze fasulye var..patates yemeği yapabilirsin..bir sürü sulu yemek var..sen nasıl bulamıyorsun yahu.)) yoksa sen daha farklı şeyler mi arıyorsun.)
kuru yemekte pilav,makarna ,bulgur bunları da dönüşümlü yapabilirsin..mesela ben 2 bardak pirinç yada bulgur kullansam bu bize 2 gün yeter..bizde 2 kişiyiz..
sulu yemeklerde de az yağ ,soğan kavur ,salça at ,sonra istersen domates , biraz su ,doğradığın sebzeyi at içine..oldu sana yemek..baharatta koy
kurularda ise ben 1 ölçü bulgur yada pirince 1,5 bardak kaynamış su koyuyorum..pirinci suda bekletti isen 1 e 1 koyuyorum
kıyma al köfte yap ,yada sulu köfte yap..
arada tavuk al ,kızart
ayyyyyyy bir sürü yemek çeşidi var..nasıl bulamıyorsunnnnnnnnnnn:)))))))
biber al dolma yap..ayy yoksa alışverişi kocanmı yapıyor..hiç mi bişi almıyor eve de sende kara kara ne yapsam diye düşünüyorsun.))
valla benim için öğremenmek sorun olmadı..annem anlattığında yazmıştım..sonrada unutmadım..mesela annene sor yada netten bak ,ne nasıl yapılır kaç ölçü kullanılır..yaz bunları..her zaman elinin altında olsun ,sürekli nette yemek arama..
merak etme zamanla göz kararı ile yapmaya başlıyorsun ve alışıyorsun ama senin de 1 yıl olmuş hani.)) sevmiyorsun herhalde yemek yapmayı yoksa şimdiye öğrenirdin.))[/QUOTE

Endless Dream arkadaşımız bu yazımı pek beğenmemiş.kendisinin mesaj kısmı açık olsa idi uzun uzun açıklama yapardım ona.zira kendisininde yaptığı açıklama yarım kalmış.
kendileri benim tembel olduğumu bunları kendisinin bile yapabildiğini söylüyor ,hatta çorbayı hazır bile almıyormuş..
kusura bakma şekerim,benim kocam aylarca işsiz kaldı,dünyanın borcu sırtımıza bindi,maalesef bende iş bulamadım o yüzden tanesi 50 kuruş olan hazır çorbalara tenezzül etmek zorundayız..bunun yanında da öyle her akşam tatlı ,yoğurt salata yiyemiyoruz..çeşit çeşit yemek yapamıyorum.dönüp dolaşıp aynı şeyleri yemek zorundayız..:sinifsinif:
bizde refah içinde olsa idik ,soframızı donatırdık senin gibi..neyden tasarruf edeceğimizi şaşırdık yaaaa-tatlicadiarzu-

bende menemen dışında yemek yapmayı bilmiyordum evlenmeden önce.eşimde damak tadına çok düşkün.ama öğrendim zamanla.arkadaşlarında dediği gibi mantığı çözdükten sonrası hep aynı.türk yemeklerinde soğanı salçayı kavur,etse et,sebzeyse sebze şöle bi çevir suyunu koy pişsin.ocak ısınısını ayarladıkyan sonra zamanlamayı kendin bulacaksın.

ne pişirsem her kadının dersi.ben eşime ısrarla soruyorum.ne yapayım die.oda en az bi ana yemek söyleyince zaten sorun çözülüyor.yanına yemeğine göre sulu yemekse makarna,pilav yada meze türü,salata,kuru yemekse çorba,cacık..bööle uzayıp gidiyor.ama işte formül eşinin bişiler söylemesi.internetten okumayı ben daha çözemedim.anlaması bazen zor geliyor.genelde anneme kayınvalideme arkadaşlarıma soruyorum.yemeğe gittiğimizde nasıl yaptıklarını anlattırıyorum ve yalın haliyle yazıyorum.defter yaptım kendime basitçe yazdım tarifleri beğendiğim herşeyin tarifini yazdım.zaten 2-3 yaptıktan sonra aklında kalıyor.benim defterde ilk sayfalarda mercimek çorbası tarifi bile var yaaa kaydirigubbakcemile3 ama napim:))

bence sende böle şeyler dene.ilk başlarda basit genel yemeklerden yap.sonra orjinal şeylere de bakarsın.sonra tarifler bile vermeye başlarsın...

bende menemen dışında yemek yapmayı bilmiyordum evlenmeden önce.eşimde damak tadına çok düşkün.ama öğrendim zamanla.arkadaşlarında dediği gibi mantığı çözdükten sonrası hep aynı.türk yemeklerinde soğanı salçayı kavur,etse et,sebzeyse sebze şöle bi çevir suyunu koy pişsin.ocak ısınısını ayarladıkyan sonra zamanlamayı kendin bulacaksın.

ne pişirsem her kadının dersi.ben eşime ısrarla soruyorum.ne yapayım die.oda en az bi ana yemek söyleyince zaten sorun çözülüyor.yanına yemeğine göre sulu yemekse makarna,pilav yada meze türü,salata,kuru yemekse çorba,cacık..bööle uzayıp gidiyor.ama işte formül eşinin bişiler söylemesi.internetten okumayı ben daha çözemedim.anlaması bazen zor geliyor.genelde anneme kayınvalideme arkadaşlarıma soruyorum.yemeğe gittiğimizde nasıl yaptıklarını anlattırıyorum ve yalın haliyle yazıyorum.defter yaptım kendime basitçe yazdım tarifleri beğendiğim herşeyin tarifini yazdım.zaten 2-3 yaptıktan sonra aklında kalıyor.benim defterde ilk sayfalarda mercimek çorbası tarifi bile var yaaa kaydirigubbakcemile3 ama napim:))

bence sende böle şeyler dene.ilk başlarda basit genel yemeklerden yap.sonra orjinal şeylere de bakarsın.sonra tarifler bile vermeye başlarsın...

İnŞaLLahhh:hulya:

canım bende evlenmeden önce hiç elimi sürmezdim bişeye
ne olduysa evlendik yemekleri yapmaya başladım hiç anneme
sormadımda göz aşinalığı demekki,
kolay olması ve yetiştirebilmek için h.sonu hazırla yemeklerini
çorba yapmasını biliyorum çeşit çeşit ama çalıştığım için
bazen zorluyor o yüzden haızr çorba kullanıyorum bazen onu tatlandırmak için
mutlaka tavuk suyu kullanıyorum her çorbada (tavuk pişirince mutlaka önce haşlarım o suyuda buzlukta saklarım buz kalıplarıma koyuyorum yemeklere atıyorum çok pratik) yayla çorvası yapıyorsam önceden hazırlayıp buzlukta sakladığım nohutları atıyorum, vs. vs.
hafta da 1 ve 2 gün kahvaltı tarzı yiyoruz. köftelerimi hazırlayıp hafta sonundan buzluğa atıyorum
sebze yyapıyosam mutlaka önceden alırsam mutlaka haşlar dondurucuya atarım
mesela fasulye yapıcaksam temizleyip kırıp buharında azcık haşlar üzerine tekrar domates atıp haşlar sonrada soğuturum saklama poşetlerine yemeklik ayırıp buzluğua atarım tüp yeşil sebzeleri böyle yapıyorum...

bana yemek yapmayı kayınvaldem öğretti sayılır
ben nişanlıyken o çalışıyordu ben evde oluyodum çalışmıyodum
bende anahtarları vardı arardı rica ederdi geççıkıcam şu var pişirirmisin vs
bende nasıl olcak diye sorardım öle öle öğrendim hiç zorlanmadım evlenince
hepde eşimin sevdiği tarz yemkeler olduğu için sorun olmadı ama hazır çorba içmez
birde vejeteryandır eşim herşeyyemez et tavuk tavuksuyuna pilav vs azına sürmez
benim işim kolay o yüzden et yemekleri daha zor bence.
şuan hamile olduğum için evde pek yapmıyorum sadece hafta sonları yapıyorum
evde yemek bitince anneme kaynanama geziyoz :::))))

bende öğrenciyim....

hemde hem aöf okuyorum hemde örgün eğitim alıyorum ve evliyim..

ama sorun olmuyor hemde zevkli oluyor eşimle birlikte bazen hazırlıyoruz bazende tek olunca müziğide açıyorum ohhhhh keyfime diyecek yok

hem stres atıyorum hemde keyif alıyorum....

dert ettiğin şeye bak

TENCEREYE YAĞI KOY SONRA SOĞAN I KÜP KÜP AT SONRA SALÇA SONRA SU..VE TUZ..

GENELDE BÖYLE OLUYOR...İSTER PATATES YEMEĞİ İSTER BEZELYE İSTER NOHUTTT

YANİ GENELİ HEP BÖYLE......

ÇORBADA ÇOK KOLAYYYY SALÇASI SUYU TUZU BİBERİ TAMAM

bana kimse kızmasın ama evlenme çağına gelmiş bir bayanın yemek yapmasını bilmemesi garip yaa bende okudum ama yemek yapmayı cok ii biliyorum bide 3 kız kardşiz ben en küçükleriyim bana sıra gelene kadar ohooooo ama içten gelecek demekki
internetten bakmak cok doğal ama her gün ne yapıosun ki bitio yemekler anlayamadım
her aksam bi salatanı yap corba yap yanına ya pilav ya makarna yanlrn ne yakısıosa ne seviyosanız et türü yada sebze ben pazar günleri yapıorum 3 4 ceşit koyuyorum dolaba idare ediyoruz 1 hafta..

bana kimse kızmasın ama evlenme çağına gelmiş bir bayanın yemek yapmasını bilmemesi garip yaa bende okudum ama yemek yapmayı cok ii biliyorum bide 3 kız kardşiz ben en küçükleriyim bana sıra gelene kadar ohooooo ama içten gelecek demekki
internetten bakmak cok doğal ama her gün ne yapıosun ki bitio yemekler anlayamadım
her aksam bi salatanı yap corba yap yanına ya pilav ya makarna yanlrn ne yakısıosa ne seviyosanız et türü yada sebze ben pazar günleri yapıorum 3 4 ceşit koyuyorum dolaba idare ediyoruz 1 hafta..

valla cnm bilmeside çok gerekli değil evlendikten sonra insanlar alışıyor

mesela ben 1 haftalık toptan yemek yapmam

çünkü o gün canım ne isterse onu yaparım

yemek yapmayı bilmiyor değilim

hergün ne yapıcağıma karar veremiyorum, tarifleri unuttuğumda oluyor bazen

ve çalıştığım için yemek yapma olayını düzene koyamadım fikir alıyorum..

ayrıca her evlenme çağına gelen yemek yapmayı bilmelidir görüsünede katılmıyorum canım, olabilir bilmeyebilir beceremeyedebilir napsın evlenmesin mi

evlendikten sonra sorar öğrenir, araştırır bi hale bi yola koyar elbette dimi kaydirigubbakcemile2

Hiçte bile garip değil :umursamaz:
Annem evlenmeden önce birşey bilmiyormuş, evlendikten sonra bir işyerinde 3 yıl aşçılık bile yaptı..
Öğreniliyor, böle konuşarak insanların öğrenme şevkini kırmayın.

Hiçte bile garip değil :umursamaz:
Annem evlenmeden önce birşey bilmiyormuş, evlendikten sonra bir işyerinde 3 yıl aşçılık bile yaptı..
Öğreniliyor, böle konuşarak insanların öğrenme şevkini kırmayın.

bencede bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler

kaldı ki ben yemem yapmayı biliyorum defalarca yazdım

sadece bazen tarifleri unutuyorum, bide çalıştığım için düzeni oturtamadım hergün ne yapsam bulamıyorum bunlar için fikir danıştım..

artı babamın evinde 3 tane hizmetçimiz 2 tane aşçımız 1 tane uşağımız vardı elim o yüzden pek gitmedi böyle şeylere ne yazıkkkk kiiiii kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile2

Back