Benim de çalışan evli bayanlara sorum var?

bende anlatayım yaptıklarımı 4yıllık evliyim haftalık planlıyorum yapacagımı bebiş oldugu için 1gün et 1gün tavuk\balık 1gün börek+corba salata günü kalan günler sebze pişiriyorum bunların yanına corba pilav makarna ne olursa tabi yemek artasa listede kayıyor böyle gecinip gidiyoruz.hep aynı yemekleri yaptıgımı farkettiğim bigünde liste cıkarmıstım tabi internette gördüklerimle listem zenginlesti örnegin patlıcan:soslu kızartma,musakka,sulu yemegi,kürdan kebabı,tencerede dizme kebabı vs.her sebze için yaptım bunu inanırmısınkaydirigubbakcemile3 sonrası sadece secmek..

ya nasıl karar veremiyorsun hala çözmüş değilim.))
mesela ben buğün türlü yapacağım..patlıcan kabak taza fsulye birde bulgur bitti

nesrin sen iki türlü yapıyorsun

ben 3 türlü yapıyorum

çorba

anayemek

makarna yada pilav falan

salatada ister eşim

yada cacıktı falan

h.sonuda z.yağlı mutlaka ister

haydari delisi zaten

öyle yani kaydirigubbakcemile2

evet ya sırf patlıcan ile kızartma yani şakşuka ama biraz zahmetli oluyor ,sonra karnıyarık,yada biber dolması gibi dolma yaparsın
patates ile kızartma ,patates yemeği yada neydi adı unuttum ,köfte gibi yapıp kızartıyorsun
fasulye ile fasulye yemeği yada salatası..valla salatasını yapıyorum yani çoban salata malzemeleri ile karıştırıyorum valla öyle bir yiyoruz ki harika oluyor..limon ,birde acı ile harika
kabaktan kabak yemeği yada köfte gibi yapıp kızartma..unuttum valla adını
nohuttan da salata yapıyorum..adını unuttum..rondoda nohutu geçiriyorum..içine ince ince soğan kesiyorum.baharat atıyorum.limon valla güzel oluyor..normal yemekten daha çok yiyoruz salatayı...)

ooooooooo oooo eşinde acımasızmış yani..ya öyle bir zaman geliyor ki sadece 2 yemek koyuyorum ,salata yok içecek yok yoğurt yok..valla bişi demiyor yiyor..sende alıştırma..bu menü ile tabiiki çok düşünürsün .çok zorlanırsın..boşver canım sen 2 çeşit yap yeter..hafta sonu 3 çeşit yaparsın zeytinyağlısını yaparsın...))

benim eşim bu sorunu yemek yapmayı kendi öğreterek çözdü..bende de yetenek vardı zaten kısa zamanda halloldu...çalışırkende beni uğraştırcak yemkeleri pek tercih etmiyorum..mesela ıspanak,semizotu yıkaması zor arada bir alıyorum..dolma 40 yılda 1...zaten eşim sebze sevmez...genelde tavuk,köfte kızartıyorum makarna yada pilav salata çorba...arada kahvaltı arada sosis,-patates,bazen sebze .. öyle yuvarlanıp gidiyoruz işte ne bulursak onu yiyoruz yani...bence sende pek takma çalışınca çocukta yoksa uğraşmana değmez....çocuk olsa mecburen hergün vitaminli bişeyler hazırlamak lazım..

hadi nesrincim başladın yine döktürmeye maşallah

kaç yıllık ev hanımısın sen merak ediyorum

hadi nesrincim başladın yine döktürmeye maşallah

kaç yıllık ev hanımısın sen merak ediyorum

ay sende beni usta aşçı yaptın.)
topu topu 2 ay sonra 2 yıl olacak evleneli ama ben yemek yapmasını seviyorum..hatta aşçılık okumalıymışım diye düşünüyoumopuyorumnanaktan
evet adı mücverdi o yemeğin
ben bütün gün evdeyim hani onuda diyim opuyorumnanaktan
bence de kendini çok yorma ,madem çalışıyorsun 2 çeşit yeter size,,zaten 2 kişisiniz..ne yiyeceksiniz allahını seversen
valla yazdığın menüde bir tatlı eksik onuda unuttun herhalde ..bu yemekleri isteyen adamın tatlı istememesi şaşırtıcı olur..
benim babamda hiç yemek seçmez..annem köye gititğinde ben de yaz okuluna kaldığımda babamla kalırdım..valla zamanında yanlış patates kızartmasını bile yedi..accık yanmıştı yani.))bazen tuzlu yaptığım oldu ..bazen tavukları accık çiğ pişirdiğim oldu..bişi demez yerdi..eşimde sağolsun iyi oldumu herşeyi yer..yeter ki hamur gibi olmasın birde tadı tuzu iyi olsun..

o kdar çok önerilerde bulundun kii dayanamadım kaydirigubbakcemile2

haklısın evde olduğun için daha kolay yemek olayın

ben evde olsam uğraşmasını yapmasını severim kesin uğraşırım

ama çalışınca işte:ecrin_bebek:

tatlıyla pek arası yok kocamın ondandır

tatlı yemeyede dışarı çıkarız yada kendisi gelirken getirir o da benim için yanii

ben kazandibi delisiyimde sırnaşık şey

ha arkadasım birde bunu sorun haline getirme kendinde çünkü ben nezaman yabugün ne yapacagım desem inan beynim duruyo sanki bütün yemekleri daha dün yemişim dünyada yapılacak yemek kalmamıs gibime geliyo

hngi yemekleri yapman fikrini annenden alabilirsin ozmn kaydirigubbakcemile5

mesale benimde esim ck titiz ben evde yokken evin temizligini fln yapar sonrada ben senden daha ii ev hanımıyım fln der ayrıca sunuda sölemek geldi içimden evlilik cok farklı ve cok güzell hani diolar ya bekarlık sultanlıktır die bence diilll aslında evlilik sultanlıktır kocalarımızın sultanlarıyız hepimiz opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ohh ohh maaşallah kocaya bakk

ne kadarda şanslısın valla

benim kocam da bi öyledir bi öyledir kiiiiiiii sorma kaydirigubbakcemile3

evet annemde bana gazetelerin verdiği yemek dergilerini biriktiriyooo alkisalkisalkis

bende farkettim yıllar sonra yemekleri pişirme mantığı birbiriyle aynı...eti kavur sonra soğan domates ekle kavur en son sebzeyi ekle baharat vs.su ekle olay buymuş...ama bazı sebzeler geç piştiğinden önceden ekleniyor mesela bezelye yaparken havuçu ilk atarsın kavrulanlara..ama patates çabuk piştiğinden sonradanda ekleyebilirsin..patlıcan musakkada böyle kıyma kavur sonra diğer malzemeleri ekle..ama patlıcanı az kızartıp öyle ekliyoruz yemeğe direkt atmıyoruz...bu arada barbieciğim biz marullada cacık yapıyoruz, salatalık ile olandan daha nefis oluyor hele bir de nane cokacimcoook iş başa düşünce öyle bir öğreniliyormuş ki onu farkettim..birde bende bir kitap var...orda yeni evli ve öğrencilere yemek kitabı diye.o tip kitaplar bul sende.daha sonra profesyonel işlere geçersin belki:).reklam olmazsa carpe diem yayınları-firdevs altındaş ...zaten yemekleri yapa yapa bir zaman sonra aklında kalır yol yordam üzülme yani...

ben kendime bi yemek tarifi defteri yaptım bi yerde gördügüm beyendigim yemeklerin hemen tarifi yazıyorumm... sonra bosvaktim olunca uyguluyorum.. ve unuttugum zamn acıp bakıyorum

bende tarifleri unuturum o yüzden püf noktalarını yazarım zaten hiçbir yemeğim aynı olmaz değiştirmeyi çok severim..

çalıştığım için her akşam mükellef bi sofra kuramıyorum ama eşimde bu konuda anlayışlı.. ama bende diyorum eşime sonuçta onunla bi farkımız yok ikimizde bütün gün işteyiz akşam eve geliyoruz yemek yoksa beraber yapabiliriz hayat müşterek değilmiydi

bence sebzelerini planlı olarak alabilirsin haftanın hergününe bi yemek düşünürsün.. bigün etli bigün sebzeli.. eh işte yanında mezesi, salatası zaten onlar çok basit.. eşinle beraber hergün farklı br mönü hazırlayabilirsiniz.. zaten varya yemeği yapmaktan fazla beklemek fena geliyor insana hazırlamak 10 dk ama pişmesi öyle değil malesef

valla bende çok zorlanıyorum .Yemek yaparken değilde yani iyi yemek yapıyorumda ne yemek yapıcam bilememekten.Eşim çoğu yemeği yemiyor.yemediği yemekleri yapsam o gidiyor abur cubur birşey yiyor yani yemek çöpe gidiyor resmen.Onun sevdiği yemek de çok az.hergün ne yemek yapıyım bilememmekten bıktım.yemek yapmaktan acayip soğudum

Ben de 3 aylık evliyim. Evlendiğimden beri her akşam yemek yapmaya çalıştım bir sulu yemek, bir çorba, bir de salata. KAyınvalidelerimin kendi bahçeleri olduğu için hep onlar verdi domates, salata, biber patlıcan vs.Evlenmeden önce hiç yemek yapmazdım evdeyken annem yapardı çalışıyordum zaten. Ama az biraz da olsun bilgim vardı hep aynı mantık değil mi önce soğanı yağda pembeleştireceksin bir yandan ketılda suyu kaynatacaksın ardından sebzeleri soğanın üstüne koyup üzerine sıcak suyu koyup pişireceksin. Akşamları yemek yapmayınca kendimi eşime karşı kötü hissediyorum.
Bazı akşamlar işten geç çıkınca veya yorgun dönünce bimden hazır mantı alıyorum onu pişiriyorum.
Balık alıyorum bazı akşamları balığı temizletiyorum balıkçıda eve gelince bir tek yıkaması ve kızartması kalıyor o da bana kolay geliyor.
Buzluktaki çoğu şeyimi annem ve kayınvalidem hazırlayıp verdiği için sağolsunlar buzluğum da dolu.
Öyle idare ediyoruz işte. Buzluktaki tavuklar da yardımcı oluyor. Kolay oluyor pişirmesi düdüklü tencerede zaten kuru fasulye bile 20 dakikada pişiyor.
Tabi ev hanımları gibi uzun uzun uğraşlar isteyen yemekler yapamıyoruz ama hayatımızı idame ettiriyoruz işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…