Benim de çalışan evli bayanlara sorum var?

Ben de 1 yıllık evliyim ve bekarken bırak yemeği hiçbir ev işinin ucundan tutmazdım ve tabi sonuç olarak ta bilmezdim:)Şimdi de sebze yemeklerini bulguru makarnayı öğrendim. Fırında tavuğu deniycem bir de pilav problemi yaşıyorum pilav ya tutuyor ya da lapa oluyor ortası yok. Sırf o yüzden eve gelen misafirlere pilav yerine makarna yapıyorum. Eşim anlayışlı sayılır ama ama beğenmeyince de olmamış bu deyip yemiyor:)

Nesrin sen 1e 1,5 yaptığında pilavı önceden hiç ıslatmadan mı yapıyosun?

evet ben pirinci ıslatmıyorsam1 bardak pirince e 1,5 bardak su koyuyorum ama eğer ıslatıyorsam 1 e 1 yapıyorum..valla pirinçte güzelse tam kıvamında oluyor
ooffffff ya geçen bir pilav yapmıştım hala da tadı damağımda..ya bir pilav bu kadar mı tane tane olur..valla yemeğe doyamadım
söylemesi ayıptır:kedi:

canım bende 7 yıllık evliyim ilk yılda bende çok zorlandım, ama takıldığım yerde annemi aradım kendime bir ajandadan defter yaptım mutlaka yazdım, netten çıktı aldığım tarfileri yapıştırdım zamanla elim aluştı canını sıkma sende alışırsın mesela hala pasta tarfilerini asla aklımdan yapamam bir kek yapana kadar ellikere tarife bakarım boşver yazılı olan kalıcıdır sana tavsiyem kendine dert etme, bir kötü olursa ikinci iyi olur :))

nesrin benimde pilavım süper olur, çalıştığım için ıslatma şansım olmuyor bende pirinci güzelce yıkarım 1 e 1,5 koyarım önceden haşladığım et yada tavuk sularını buzlukta dondururum bulyon yerine kullanırım

Peki altı çok kısık olarak kaç dakkada pişiyor?

valla ben hiç dk tutmuyorum..arada gidip bakıyorum ama suyunu çeker ya hemen kapatmıyorum..accık daha öyle pişiriyorum..tahta kaşıkla ( teflon olduğu için ve teflonda daha iyi oluyor ) dibine bakıyorum ,yanacağını anladığım anda altını kapatıyorum..öyle bekletiyorum 15-20 dk.

Saol canım bu akşam bir deneme daha yapayım:)

bende çalışan bı bayanım. Dondurucu benım kurtarıcım. Hafta sonları sarmamı sarar dolaba atarım. tavuk göğsü ve et mutlaka dolapta bulundururum. tavuğu mıkro dalgada 2 dak hafıf çözdürürsün doğrarsın atarsın tavaya. tuz ve baharatını atarsın dılersen ıcıne yeşil veya kırmızı bıber dograrsın. 10 dak hazır bı yemek. yanına makarna veya pılav, corba olabılır. köfte yapar atarım dondorucuya, sulu köfteyi yuvarlar atarım dolaba.

Sebze yemeklerını akşamdan pişır. gelınce ısıtrısın yanınada makarna pılav corba yaparsın. hazır olur. sigara böreyınıde sarar atarım. bıber dolmasını doldurur atarım. yanı zor yemeklerı dolapta bulundurum her zaman.

Yani aslında cokda zor bır iş değil. Zamanla alışırsın. bı gün öncesınden ne yemek yapacağına karar ver planla. zamanla usta aşcı olursun benım gıbı....kaydirigubbakcemile3

Saol canım bu akşam bir deneme daha yapayım:)

tatlım altını kapatınca üzerine kagıt havlu ya da normal havlu örtüp kapağını kapat tane tane olur ...tabi önceden pirinci yağda iyice kavurmalısın ayrıca beyaz olması için birkaç damla limon sık suyunu koyduktan sonra bulyon koymayı unutma süper olur :lepi:

nesrincim valla akıl hocam oldun ne kadar tarif bildiysen paylaştın valla

dediklerinizi aklımda tutucam kızlar şu buzluk olaylarını

allahtan yaptığım zaman yapıyorum önemli olan ne yapıcağıma karar vermekte

tarifi benim gibi aklında tutamayanlarda varmış yanlız değilmişim zemuszemus

pilavı bende iyi yapıyorum

önce şehriyeyi teryağında çeviriyorum sonra önceden tuzlu ılık suda ısladığım pirinci atıyorum kavuruyorum

ben pirinci baya kavururum tadı daha iyi oluyor

sonra biraz limon sıkarım birtane kesme şeker atarım ve tuz tabiki sonra suyunu koyarım karardan koyuyorum genelde üstüne çıkana kadar

sonrada içine et suyunu atar pişirmeye bırakırım..

pişincede yukarda arkadaşın dediği gibi kağıt havlu sererim..

benden bir pilav tarifi hahaha kaydirigubbakcemile2

ahh arkadasım ahh bende sana benzer seleri yasıyorum...

yani ben yemek yapabiliorum fazla zorlanmıyorum sıkıstıgım erde annemi kuzenimi fln arıyorum ama calısıyorum ya aksam 7:30 da evde oluyorum evimi toparlıyım,karnımımı doyurıım yemek mi yapıyım bimiyorumm. daha dogrusu üşeniyorumm :kedi:

imreniyorum calısıpta yemek yapan hatunlara a.s.

saat 8 den sonra mutfaga gir yemek yap saat 9 bucuk olur zati ben ne zaman evi toparlıcam da ne zaman kendime vakit ayırcam ne zaman kocişimle ilgilenicem bilmiorumm daha işe gireli 2 bucuk hafta oldu ama

aynen öyle bende yapabiliyorum

ama önemli olan yapıcak şey bulmak

başlamak bbitirmenin yarısıdır demişler ya

kocan ne duruyo bu durumlara peki

kocam daha bişi sölemedi zaten onun calısma saatleri bi düzende olmadıgı için öle aksam yemegini hep evde geciremezdi. evde oldugundada bi iki kere tost yaptım markette hazır köfteler varya onlardan alıp kızartmıstım aparatif olarak bide kocam ne olsa yerim tiplerin de oldugundan daha bişi demedi dün aksam kayınvalidem göndermiş yemekşimdilik böle gidiyo yani şimilik anlayıslı gibi hatta dün bana annem her aksam yemek yapıyo oda teklif etti ben hazırarım koyarım kaplara işten cıkınca önce ugrayın alın yemeklerinizi yada birlikte yiyelim kızcagız nasıl yapcak yorgun argın fln demiş sag olsun ama ben hep öle gitsin istemiyorum cünkü ben hep calısıcam o hep yanımızda olmayabilir...

senin esin nasıl bi düşünüyo bu konuda:uhm:

4üncü yilima giriyorum evliligimde

yazik kocam hala bu olmamisbu kötü demez kaydirigubbakcemile3

4 senemin kimi zamanini egitimle kimi zamanini calisirak gecirdim

yemek konusunda saydiginiz klasik yemekleri bende yapiyorum

ama söyle ahim sahim bir sofrayi misafir gelince kuruyorum

esim zaten yemek delisi degil bir tost yapim yazik yer genede bisey demez :smiley-cool:

keske desede ,bende söyle corbali ,salatali bir sofra kurabilsem :gitme:

benim eşim midesine çok düşkündür yemek yemeyi sever..

bende dediğin gibi sayılan yemekleri biliyorum ama hangisini yapsam karar veremiyorum yada aklıma gelmiyo, o yüzden gün içerisinde mutlaka nete bakarım..

annem gibi olamadım yani nasıl da belirliyodu yapcaklarını hemen akannehir

aşkım kötü olmamış demez, zaten yaptığımı beceririm ama

yetiştiremediğim de yada mutfakta beni uğraşırken gördüğünde dalga geçiyor

kuma alcam sana iyi yemek yapabilen diye
o yemekleri yapar sen de yorulmazsın

herşey senin iyiliğin için inanki diyooo uyuzzzzz laelaelaelaelae

öyle yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…