- 15 Şubat 2015
- 13.339
- 47.011
- 598
Kan değerlerine baktırın, alerjik durumu olabilir onu inceleyin.13 ayı bitirdik bir gram düzelme yok, denemediğim yöntem kalmadı. Eşimle tükenmiş durumdayız.
Aylarca sabahlayarak yaşadı, gündüz (az biraz) uyudu. Şimdi o da yok. Diş desen diş değil, atak desen atak değil.
Sabah 9’da uyandık bugün. 12-13.30 arası uyudu. Normalde 16.30’da uyuması lazımdı 4 dk falan sonra uyandı. 23.00’e kadar bekledik. Yine 15 dk uyudu.
Sabah 9’dan beri oyun oynuyoruz. Aktif oyun. Nedir bunun sebebi? Neden?
Zaten gece benle uyuyor, bensiz asla uyumuyor ama baktığımda artık benle olmak da işe yaramıyor. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?
Oturdum ağlıyorum balkonda. Derdim bu.
Ay ne alaka.uyku bozukluğu otizmlerde oluyor hiç böyke bşr şüpheniz oldumu Allah korusun
9 geç bence uyanması için 7 de yanıp 1 gibi öğle uykusu daha sonra akşam 8 gece uykusu yaparsanız düzene girer tek uyku yeter bence diğer türlü gece uyumaz siz yıpranırsıniz,2,5 yaş oğlum var şu an gündüz uykusunu da kesti 7 de kalkıp 8 de yatıyor akşamDenedik, sonra gece uykusu diye yatırdığımda 1 saat uyuyup uyanıyor gayet neşeli şekilde. İkinci uyku yapmış oluyor yani. Sonra şu an olduğu gibi sabaha kadar bekliyoruz uyku saati gelsin diye.
Ama sanırım bazen de tek uyku istiyor. Günü gününü tutmuyor ki. Bir tek güzel günümüz olmadı uykudan yana…
hayırrr tabiki 5 değil en fazla 35 yaşına kadar düzelmedi değil mi. Biliyorum işte biliyordum yani benimki de bu model. Daha 4 senem var.
Benim kızım uyku nedir bilmezdi. Gece 12 de uyur 4 de uyanır beşe kadar uyanık kalır beste uyuyup sabah yedi sekiz gibi uyanırdı. Tabi kısa kısa bu sürede beş altı defa uyanır geri yatardı. Gündüz de 10 gibi uyanır 12 de uyanır bir daha uyumazdi. Belki saat 4 ,5 gibi yarım saat o da tavşan uykusu. Uykuyu sevmiyor dediler. Bi de sürekli ilgi sürekli kucak. Zombi gibiydim. İki yaşına kadar böyle devam etti. İki yaşında gece uykusu düzeldi. Gündüz İki saat uyuyup gece 9,10 saat uyumaya başladı. Bir kere uyandı geceleri hemen uyudu su vs içip.12.30’da uyumuştu. Gece 5-10 kere falan ağladı tabi. Yanımda yattığı için kolayca emiyor. Tabi bu benim için gayet iyi bir gece demek. En azından yataktayız. Geri uyudu dün gece şansımıza. Bu gece uyumadı ama. Akşam 8’de uyuyup sabaha kadar asla uyumaz benim oğlum, bunu 5-6 yaşında belki yapar diye hayal kuruyorum. Uyumuyor yani
Ay ne alaka.sacma sacma seyler uydurma
30 küsür yaşındayım, bebekken en büyük problemim uyumuyor oluşummuş40 yaşından selam ederim hala uyumuyorum. uykuya dalamıyorum. sleep-onset insomnia deniyor buna.
benim ailemde var bu
dayım, babam, halalarım, büyükannem (anne-baba kuzen zaten) günde 4 satten fazla uyumuş, uyuyan insanlar değiller. babam hemen uyur ama 4 saat sonra kalkar diğerleri uykuya dalması sorunlu olan model (ben dahil)
en küçük halamın -ki kendisi kanser hastası, 80 yaşında, dünyanın ameliyatını oldu- yoğun bakım yatağı haricinde bir yatakta yattığını ben daha 1 gün görmedim, ki günlerce de evinde kalmışımdır. uyuduğunu da narkoz harici hiç görmedim.
en küçük kız kardeşim de böyleydi bebekken (ben de uyumazmışım da hatırlamıyorum tabii bebekliğimi) kardeşim 9 yaş küçüğüm olduğu için hatırlıyorum uyumazdı asla. hala uyumuyor.
biz çok çocuk olduğumuz için annemin öyle saatlerce ilgilenecek vakti olmazdı, bence sorun burada yani uyumuyorsa uyumuyor diyemiyor yeni anneler.
beni annem mesela cama bağlarmış -bizde bebekler sırta götürülür normalde anneler öyle iş yapar, annemin benden 1 yaş küçük 1 bebeği daha olduğu için onu sırtına bağlar, beni pencereye bağlarmış...ben de topaç gibiydim bebekken 3-4 aylıkken 8-9 kilo olan bebekleriz biz hepimiz. sadece anne sütü almamıza rağmen.
ev lojmandi müstakildi, camlar demirliydi oraya bağlarmış beni, geleni geçeni izler, laf atanlara gülücük atarmışım. gören sevmeye gelirmiş, öyle zaman geçermiş annem de tüm işini yaparmış. köydeyken de zaten 3075903759 kişi var ortamda böyle böyle büyümüşüz.
biliyorum zor ve belki sizinki zamanla değişir ama bizde böyle değişmeyen örnekler de var...
13. Ayda bebeklere gunduz 2 uyku fazla 1 uyku az geliyor. Bunu regule etmeye calisiyorlar. 15 ay gibi gunduz tek uykuya gececeksiniz. Bu surec boyle geciyo.13 ayı bitirdik bir gram düzelme yok, denemediğim yöntem kalmadı. Eşimle tükenmiş durumdayız.
Aylarca sabahlayarak yaşadı, gündüz (az biraz) uyudu. Şimdi o da yok. Diş desen diş değil, atak desen atak değil.
Sabah 9’da uyandık bugün. 12-13.30 arası uyudu. Normalde 16.30’da uyuması lazımdı 4 dk falan sonra uyandı. 23.00’e kadar bekledik. Yine 15 dk uyudu.
Zaten gece benle uyuyor, bensiz asla uyumuyor ama baktığımda artık benle olmak da işe yaramıyor. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?
begenmemeniz umrumdami tabiki degil Otizm olmak kötü birseymi olabilirde küfür gibi gördünüz resmen ben kötü birsey demiyorumki hic böyle bir süpheniz oldumu dedim Otizm annesi olarak olabiliyor cünkü olmayadabilir bunda ne var Anne kirilmiyorsa size ne oluyor anlamis degilim hemen otizm degil sacma sapan uydurma biri demis ben kesin birsey demiyorumki olabilirmi dedm zaten baska belirtililerle olmayabiliri gördük bu nedir linclemeniz yeminle buradan soguttunuzuyku bozukluğu otizmlerde oluyor hiç böyke bşr şüpheniz oldumu Allah korusun
Kesinlikle şekerli tatlı şeyler vermeyin 2 uyku değil tek uykuya alistirin meyva suyu hazır olanlardan yani kesinlikle vermeyin,daha geçen aylarda benimkide bu şekilde diye doktora sormuştum onun tavsiyelerine uydum çok şükür Allah'ıma,biz gündüz tekniyku uyuyoduk benimki 3 buçuk yaşında şimdi onuda kestim akşam 2lerde yatan çocuk şimdi 10da tık diye uyuyor13 ayı bitirdik bir gram düzelme yok, denemediğim yöntem kalmadı. Eşimle tükenmiş durumdayız.
Ben seni çok iyi anlıyorum gece zırt pırt kalkan bebeğim var emip uyursa mis gibi gece diyorum kaç kez kalkmama rağmen ama uyumayıp direndiği zaman sabahı sabah ediyoruz. Bay bay nightı denediniz mi? 5-6 kullanım sonrası etki ediyor bizimki 18 aylık 13-14 ayda çok fenaydı şuan daha iyi en azından 7 günde 4 gün uyuyo 3 gün kalkıyo bizim için çok iyi oranda. Melisa çayını direk alıp ondanda verebilirsin bu tarz bebeklerde takviye şart12.30’da uyumuştu. Gece 5-10 kere falan ağladı tabi. Yanımda yattığı için kolayca emiyor. Tabi bu benim için gayet iyi bir gece demek. En azından yataktayız. Geri uyudu dün gece şansımıza. Bu gece uyumadı ama. Akşam 8’de uyuyup sabaha kadar asla uyumaz benim oğlum, bunu 5-6 yaşında belki yapar diye hayal kuruyorum. Uyumuyor yani
Benim yeğenim de öyle ama dışarda çok vakit geçirdiğimiz de ya da arabayla yolculuk yaptığımızda daha kolay ve uzun uyuyor. Enerji atmanın kesinlikle faydası var bence. Kediler de aynıBenim de aklımdan geçiyor bu, acaba enerjisini mi atamıyor falan sonra kendimi dinleyip gülüyorum. Hep böyleydi çünkü hep hep hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?